Tânără își savurează ceașca de cafea în pat

Cum să aveți mai multă energie în fiecare zi

A avea un nivel de energie scăzut într-un moment al zilei poate părea un obstacol greu de trecut fără ajutorul unei cafele. În timp ce o porție moderată de cofeină, cum ar fi din cafea sau ceai, poate oferi unele beneficii pentru sănătate, cantitățile mai mari de zahăr și cofeină găsite în majoritatea băuturilor energizante vă pot lăsa să vă simțiți și mai lenți câteva ore mai târziu.

Există și alte modalități care vă pot ajuta să vă simțiți energizați pe parcursul zilei.

Luați mini pauze de exerciții

În timp ce beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice sunt bine cunoscute, beneficiul limitării timpului total de ședere pe parcursul zilei a fost, de asemenea, demonstrat în cercetările recente importante cu privire la reducerea riscului de boală.

Dacă simțiți că vă scade nivelul de energie atunci când sunteți la muncă, ridicați-vă și mișcați-vă puțin, nu doar pentru sănătatea dumneavoastră, ci și pentru a vă crește nivelul de energie.

Simpla rupere a monotoniei de a sta la birou în fața unui ecran toată ziua, poate contribui la creșterea energiei, iar pomparea sângelui și funcționarea mușchilor vă poate ajuta să vă simțiți mai alerți.

În mod ideal, pe tot parcursul zilei, la fiecare 30-60 de minute, luați câteva minute pentru a face o formă de stretching, mers sau rezistență ori alt tip de exercițiu.

Chiar dacă simțiți că sunteți prea obosiți pentru a face mișcare, mergeți oricum. Sunt șanse să vă simțiți mai energizați după aceea și să nu regretați. Luarea unei mini pauze de exerciții poate însemna, de asemenea, că odată ce vă întoarceți la muncă, vă puteți concentra mai bine și vă puteți folosi timpul mai eficient.

Beți niște apă

Chiar și o ușoară deshidratare poate împiedica capacitatea creierului de a se concentra și poate crește sentimentul de letargie. Consumul de apă într-o cantitate adecvată pe tot parcursul zilei vă poate ajuta să vă mențineți hidratați și vă poate ajuta să vă simțiți mai energici.

De câtă apă aveți nevoie? Nevoile de lichide variază, dar în general sunt recomandate între 9 și 13 cani de apă pe zi pentru adulți. De asemenea, vă puteți măsura starea de hidratare verificând culoarea urinei; dacă urina dumneavoastră este de culoare galben pal spre transparent pe tot parcursul zilei, înseamnă, în general, că aveți un nivel corespunzător de hidratare.

Puneți în apă citrice, fructe de pădure, castraveți, lămâie sau ierburi proaspete pentru un plus de aromă naturală, antioxidanți, vitamine și minerale. Evitați să consumați băuturi zaharoase, deoarece acest lucru nu vă va ajuta să mențineți nivelul de energie stabil pe tot parcursul zilei.

Mențineți zahărul din sânge stabil cu proteine, grăsimi și fibre
Ceea ce mâncați poate avea un impact direct asupra nivelului de energie, în special când vine vorba de micul dejun. Asocierea unei surse de fibre și proteine poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, astfel încât nivelul zahărului și al insulinei să nu crească după masă.

În loc să mâncați doar un covrig sau o gogoașă la micul dejun, alegeți să consumați o combinație de surse de fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe și legume, asociate cu produse lactate, unt de nuci, avocado, ulei de cocos, fasole sau ouă.
Consumul de alimente dense în nutrienți vă poate ajuta, de asemenea, să vă asigurați că organismul dumneavoastră obține elementele de construcție adecvate necesare pentru niveluri ridicate de energie.

De exemplu, fierul dietetic este necesar pentru ca globulele roșii sănătoase să livreze oxigen către celule, vitaminele B sunt necesare pentru descompunerea carbohidraților și a grăsimilor pentru combustibil. Evitați tentația de a mânca ceva greu sau plin de zahăr, deoarece vă poate obosi și mai mult.

Trageți un pui de somn

Somnul este foarte important pentru menținerea unui nivel sănătos de energie. În acest context, un pui de somn de chiar și 15-20 de minute vă poate ajuta să vă simțiți mai alerți și reîmprospătați, fără a vă afecta capacitatea de a adormi noaptea.

Lipsa somnului poate fi o cauză obișnuită a nivelurilor de energie scăzută pe tot parcursul zilei, iar un pui de somn poate ajuta la compensarea acestui lucru. Dormitul timp de 30-60 de minute poate avea un avantaj suplimentar pentru a vă ajuta creierul să funcționeze cu privire la luarea de decizii și îmbunătățirea creativității.

Un pui de somn poate fi cea mai importantă opțiune pentru persoanele care se mișcă în cea mai mare parte a zilei și stau în picioare.

Luați o gură de aer proaspăt
Dacă sunteți blocați în interior pentru cea mai mare parte a zilei, o gură de aer proaspăt și razele de soare vă pot ajuta cu adevărat să vă ridicați nivelul de energie, pentru a vă reseta mentalitatea.

Nu trece cu vederea această soluție energizantă simplă; a vă petrece ceva timp afară și departe de iluminatul artificial vă poate ajuta să vă simțiți mai energizați. O soluție și mai energizantă este combinarea aerului proaspăt și a exercițiilor fizice.

Concluzie

Menținerea nivelurilor de energie stabile pe tot parcursul zilei poate fi o provocare, dar există modalități simple și sănătoase de a vă ajuta nivelul de energie să rămână constant.

Luarea de mici pauze, mai ales dacă toată ziua stați jos, poate ajuta la creșterea nivelului de energie, chiar dacă vă mișcați doar câteva minute o dată la ceva timp. Încercați pe tot parcursul zilei să faceți mici exerciții fizice sub forma mersului pe jos, întinderi, exerciții abominale etc.

Consumul de apă în cantitate adecvată pe tot parcursul zilei poate, de asemenea, menține nivelul de energie stabil. Dacă sunteți deshidratați, acest lucru poate crește senzația de letargie și poate reduce capacitatea creierului de a se concentra. În acest contxt, un pui de somn de până la 15-20 de minute poate ajuta la restabilirea nivelului de energie până seara.

Consumul de mese și gustări care furnizează fibre, proteine și grăsimi sănătoase, poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil, ceea ce va ajuta la menținerea energiei constante pe tot parcursul zilei. Evitați alimentele bogate în zahăr.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *