Benzi de alergat pentru tonifierea musculaturii și arderea grăsimilor

Cum să arzi rapid grăsimea corporală și să te tonifiezi

Descoperă cum să arzi rapid grăsimea corporala și să te tonifiezi

Indiferent dacă o faceti pentru sănătatea dvs., pentru o vacanță sau un eveniment important, pentru a reveni la silueta dinainte de vacanța sau ca parte a unei rezoluții de Anul Nou, pierderea rapidă în greutate este un obiectiv ravnit de mulți dintre noi. Există multe suplimente, programe de slăbit sau aplicații de fitness din care puteți alege pentru a vă ajuta în eforturile de a slăbi.

Dar care este modul cel mai rapid și sănătos de a pierde grăsime corporală? E greu de spus. Pierderea în greutate se poate întâmpla prin diferite metode; nu există o metodă magică de a slăbi.

Cu toate acestea, ceea ce este important să țineți cont pentru o pierdere rapidă în greutate este să nu sacrificați alegerile sănătoase în locul pierderii rapide în greutate. De exemplu, urmând o dietă foarte scăzută în calorii poate duce la pierderea rapidă în greutate, dar imediat ce incheiați această dietă, este probabil să reveniți la kilogramele de dinainte.

De asemenea, dietă foarte scăzută în calorii vă poate afecta negativ metabolismul și puteți pierde masa musculară, ceea ce in mod clar nu v-ați dori.

Eliminarea alimentelor integrale din dieta dvs. sau consumul unei selecții mici de câteva alimente poate duce la pierderea rapidă în greutate, dar această dietă este dezechilibrată și nesustenabilă. Alimentarea corpului cu nutrienți în loc să vă înfometați este importantă pentru stare dvs. de sănătate generală dar și facilitarea unei pierderi durabile de grăsime corporală.

4 modalități de a arde rapid grăsimea

Următoarele sfaturi vă pot ajuta să pierdeți rapid grăsime corporală și sunt, de asemenea, metode durabile care vin în sprijinul sănătații dumneavoastră.

Eliminați zahărul

Indiferent de tipul de dietă pe care o adoptați – paleo, vegan, mediteranean etc.-  eliminarea zahărului este un aspect important pentru orice regim alimentar sănătos. Îndulcitorii rafinați sunt ușor de descompus și eliberați în sânge la scurt timp după ce ați mâncat sau băut.

Aceasta descompunere provoacă o creștere a nivelului de zahăr din sânge, care la rândul său determină o creștere a nivelului de insulină.

Insulina este necesară pentru a transporta zahăr în celulele corpului pentru energie sau depozitare, dar aceasta favorizează și depozitarea grăsimilor.

Prin urmare, eliminarea alimentelor și a băuturilor bogate în zahăr precum băuturile îndulcite, bomboanele, dulciurile, cerealele îndulcite, pâinea albă, biscuiti și gustările ambalate, reprezintă un prim pas cheie pentru pierderea în greutate.

Reducerea consumului de băuturi îndulcite (suc, ceai dulce etc.) este deosebit de importantă pentru pierderea în greutate, deoarece unele studii au asociat consumul de băuturi îndulcite cu obezitatea.

Adoptați o dietă bogată în proteine

O dietă bogată în proteine ​​(aproximativ 30% calorii din proteine) poate fi benefică pentru reglarea greutății cat și a apetitului. Un studiu din 2005 a constatat faptul că o creștere de 15-30% calorii din proteine a ​​ajutat participanții să isi controleze mai bine aportul de calorii; de asemenea, potrivit studiului, proteinele poate contribui la pierderea în greutate.

Studiile au arătat că pierderea în greutate se poate întâmpla printr-un aport diferit de grăsimi, proteine și carbohidrați. Cu toate acestea, consumul unei diete bogate în proteine, în jur de 30% din calorii provenind din proteine, poate ajuta la pierderea grăsimii și la menținerea masei musculare.

In cadrul unui studiu din 2002, participanți au ținut o dietă constând din 28% proteine, 42% carbohidrați, 28% grăsimi sau 16% proteine, 55% carbohidrați și 26% grăsimi. Ambele diete au constat în 1.600 de calorii, si au fost tinute de către participanții timp de 8 săptămâni.

Ambele grupuri au înregistrat îmbunătățiri în ceea ce priveste riscul de boli cardiovasculare și au avut pierderi în greutate. Cu toate acestea, grupul cu aport proteic mai mare a reusit să piardă mai multă grăsimii totală și abdominală.

O concepție greșită în ceea ce privește dieta bogată în proteine este că vă obligă să mâncati doar carne.

Pe de altă parte, studiile au arătat că se poate beneficia de 30% calorii din proteine, aport care este destul de ușor de obținut dintr-o dietă echilibrată care include fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe, pe lângă proteine ​​slabe.

Includeți exerciții de tip HIIT în antrenamentele dvs.

Activitatea fizică si alimentația sănătoasă sunt necesare pentru o pierdere în greutate sănătoasă și durabilă. Exercitiile fizice joaca un rol important atat în controlul greutătii cat și în mentinerea masei musculare în timpul procesului de slăbit. Orice tip de exercițiu poate oferi beneficii pentru sănătate, indiferent dacă se pierde în greutate sau nu.

Pentru pierderea în greutate se recomanda exerciții moderate si constante, deoarece acestea pot contribui la consumul ridicat de calorii, ceea ce poate fi de ajutor dacă vreți să slabiți.

Exercițiile moderate pot include: mersul pe jos, jogging-ul, ciclismul, dansul, etc. Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că efectuarea exercițiilor de mare intensitate (HIIT), care au o intensitate mai mare dar o durată mai scurtă de timp, poate avea beneficii unice pentru pierderea în greutate.

Un studiu din 2008 a analizat ce efecte poate avea efectuarea antrenamentelor de tip HIIT de 3 ori pe săptămână timp de 15 săptămâni sau efectuarea unor exerciții constante dar moderate ca intensitate.

Ambele tipuri de exerciții fizice au arătat îmbunătățiri ale condiției cardiovasculare după 15 săptămâni, dar numai grupul cu antrenamente HIIT a inregistrat reduceri semnificative ale grăsimii corporale.

Dacă încercați să scăpați rapid de grăsimea corporală, încorporarea exerciții de tip HIIT în antrenamentele dvs. vă poate ajuta să vă atingeți mai rapid obiectivele de pierdere în greutate decât ar face-o exercițiile fizice moderate. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră sau cu un specialist în exerciții fizice înainte de a începe un nou stil de antrenament.

Pentru o pierdere rapidă de grăsime, va fi nevoie de un volum mare de exerciții fizice; din fericire, există si o varietate de exerciții fizice care vă poate ajuta la reducerea riscului de epuizare fizica și leziuni musculare.

Mâncați mai mult la micul dejun și mai puțin la cină

Cantitatea de mâncare pe care o consumați vă poate afecta eforturile de slăbit. Un mic dejun mai mare în loc de o cina mai consistentă vă poate ajuta să pierdeți rapid grăsime corporală. Momentul in care mâncați, nu doar cantitatea pe care o consumați, poate avea o influență majoră asupra reglării greutății.

In cadrul unui studiu din 2013, participanții supraponderali au fost rugati să urmeze una dintre cele două diete diferite, timp de 12 săptămâni. Ambele diete au furnizat 1.400 de calorii. Singura diferență a fost că un grup a avut un mic dejun bogat în calorii, iar celălalt grup a avut o cină bogată în calorii.

Cercetătorii au descoperit o diferență semnificativă între cele două grupuri după 12 săptămâni, chiar dacă cantitățile de calorii au fost aceleași. Grupul cu micul dejun mai bogat a reusit să piardă în greutate mai mult și să ajungă la o circumferință mai mică a taliei, comparativ cu grupul care a mâncat o cina bogată. Nivelurile de trigliceride din sânge au fost, de asemenea, semnificativ mai mici în cazul grupului cu mic dejun bogat, comparativ cu grupul care a mâncat mai mult la cină.

Acest studiu sugerează că consumul mai multor calorii la începutul zilei poate fi benefic pentru pierderea în greutate. Cantitatea totală de alimente este importantă pentru reglarea greutății, dar la fel este și momentul zilei când consumi cea mai mare cantitate de calorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *