Cum să alegeți opțiuni mai sănătoase de preparate comandate

În modernitate ritmul este unul alert, mereu pe fugă, motiv pentru care mâncarea comandată a devenit o parte obișnuită a dietelor noastre de zi cu zi. Nu se poate nega faptul că acest tip de mâncare este sățios, rapid, ieftin și ne poate face viața mult mai ușoară. Cu toate acestea, însă, poate fi nociv pentru sănătate, mai ales dacă este un obicei zilnic.

Mâncarea comandată este ieftină dintr-un motiv, iar acest lucru se datorează în principal calității alimentelor utilizate. Grăsimile ieftine, cunoscute pentru a fi dăunătoare sănătății inimii, zahărul și numeroși conservanți și arome sunt toate obișnuite în alimentele care devin din ce în ce mai răspândite în dietele noastre de zi cu zi.

Deși preparatele de tip fast-food și mâncarea comandată sunt în general mai puțin sănătoase decât mâncarea gătită acasă, există opțiuni care sunt mai bune din punct de vedere al sănătății. Dacă obișnuiți să mâncați zilnic mâncare comandată, iată câteva alegeri mai bune, care pot reduce cantitatea de calorii și grăsimi pe care le consumați și care sunt mai bune pentru sănătatea dumneavoastră generală.

Opțiuni mai sănătoase de burger

Cea mai rapidă modalitate de a reduce caloriile atunci când comandați un burger este să optați pentru o dimensiune mai mică și să nu alegeți niciodată să vă supradimensionați masa. Deși pot părea mici în comparație cu versiunea pentru adulți, burgerii pentru copii conțin adesea suficiente calorii pentru un adult.

O altă modalitate de a reduce grăsimile și caloriile este de a limita ingredientele extra. Evitați să adăugați ouă, brânză, bacon și sosuri cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi maioneza, acolo unde este posibil și îndepărtați-vă de burgerii care conțin două bucăți de carne.

Dacă este disponibil, un burger vegetarian este, de asemenea, o modalitate bună de a alege o opțiune mai sănătoasă.

În cazul localurilor doar cu burgeri alegeți întotdeauna opțiunile la grătar, mai degrabă decât versiunile prăjite, acolo unde este posibil, de exemplu un burger de pește la grătar sau fâșii de pui la grătar în loc de pește sau pui prăjit.
De asemenea, este important să aveți grijă și la garniturile pe care le alegeți, deoarece cartofii prăjiți, milkshake-urile și băuturile răcoritoare adaugă o grămadă de calorii la o masă deja bogată în calorii. Dacă doriți o opțiune de burger, încercați să o însoțiți cu apă și o salată, și încercați câteva dintre opțiunile mai sănătoase din meniu, cum ar fi parfaitul de iaurt, mai degrabă decât shake-urile groase.

Opțiuni de pui mai sănătoase

Opțiunile de pui prăjit pot fi pline de grăsimi și calorii, dar puteți face câteva modificări simple pentru a reduce acest lucru destul de drastic. Începeți prin a evita orice preparat care este promovat ca „extra crocant” sau prăjit, deoarece acestea au cele mai multe grăsimi și evitați orice sosuri care ar putea adăuga calorii.

Alegeți pieptul de pui fără piele acolo unde este posibil sau îndepărtați dumneavoastră pielea pentru a economisi calorii. Aveți grijă la salata Caesar, deoarece deși poate părea o opțiune sănătoasă, baconul, sosul cremos și crutoanele pot însemna că are mai multe grăsimi și calorii decât un burger mare. Optați în schimb pentru salate și sandvișuri de pui la grătar.

Opțiuni asiatice mai sănătoase

Mâncarea asiatică are o mulțime de opțiuni ideale pentru sănătate, dar uneori poate fi greu să le găsiți în marea de alimente prăjite, bogate în calorii. Încă o dată, orice este prăjit sau comercializat ca fiind crocant, ar trebui în general evitat, chiar dacă mâncarea în sine pare o opțiune sănătoasă.

Opțiunile dulci-acrișoare oferă un festin caloric datorită opțiunilor bogate în zahăr, iar mâncărurile pe bază de nucă de cocos tind să fie bogate în grăsimi nesănătoase. În mod surprinzător, unele supe asiatice pot fi, de asemenea, foarte bogate în calorii, pe lângă conținutul lor ridicat de sare.

În loc de aceste alimente, alegeți mâncăruri preparate la aburi, rotisate sau coapte. Alegeți în mod ideal orez sau tăiței la aburi decât prăjiți și încercați să mâncați cât mai multe feluri de mâncare de legume decât carne.

Mâncărurile din pește preparate la abur sau la grătar sunt, de asemenea, o opțiune bună, dacă doar vă amintiți să aveți grijă la sosurile bogate în calorii.

Opțiuni italiene mai sănătoase

Pizza și pastele sunt alegeri populare, dar nu există nici o îndoială că sunt adesea alegeri nesănătoase. Brânza, mezelurile cu conținut ridicat de grăsimi, smântâna și cantitățile mari de pâine joacă un rol cheie în bucătăria italiană și pot fi, de asemenea, dăunătoare sănătății dacă sunt consumate în exces.

Când vine vorba de pizza, evitați opțiunile de coajă groasă sau umplute și alegeți-le pe cele cu toppinguri de legume, mai degrabă decât carne sau brânză suplimentară. Evitați alimentele precum pâinea cu usturoi, și alegeți pâine simplă sau o salată simplă.

Pastele pot fi o opțiune sănătoasă, trebuie doar să le alegeți pe cele care au sosuri pe bază de roșii sau legume, mai degrabă decât versiunile populare cu brânzeturi sau cremoase și comandați porții de servire mai mici.

Nu trebuie să vă fie teamă să ieșiți în afara zonei dumneavoastră de confort și să încercați și unele feluri de mâncare italiene mai puțin cunoscute; legumele antipasto și preparatele vegetariene la grătar sau peștele sunt adesea opțiuni mult mai sănătoase.

Opțiuni de sandviș mai sănătoase

Similar cu hamburgerii, un sandviș mai sănătos poate fi la fel de simplu ca alegerea unei dimensiuni mai mici. Când vine vorba de umpluturi, multe sandvișuri vă permit să vă alegeți propriile opțiuni, ceea ce înseamnă că nu există nici o scuză pentru a nu găsi o opțiune sănătoasă.

Evitați umpluturile cu carne bogată în grăsimi, cum ar fi baconul, salamul sau chiftelele și alegeți opțiuni mai slabe, cum ar fi șunca slabă, friptura de vită sau pui la grătar. Evitați brânza și maioneza bogate în grăsimi și alegeți versiuni cu conținut scăzut de grăsimi sau arome cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi muștarul. Dacă este posibil, alegeți o opțiune de pâine integrală și adăugați cât mai multe legume în sandwich.

Opțiuni mexicane mai sănătoase

Mâncarea tradițional mexicană care conține adesea legume și fasole poate fi o opțiune destul de sănătoasă; cu toate acestea, stilul mai obișnuit de mâncare, cu cantități mari de brânză și smântână tinde să furnizeze o cantitate mare de grăsimi și calorii.

Încercați să evitați felurile de mâncare care au fost prăjite, cum ar fi taco și nachos crocanți și fasolea prăjită, alegând în schimb taco moale, fasole neagră și carne la grătar. Mâncărurile cu creveți sunt opțiuni excelente, cu legume și fasole, evitând brânza și smântâna acolo unde este posibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *