Diferite tipuri de cereale în borcane

Cum să alegeți cele mai bune și sănătoase cereale pentru pierderea în greutate

Cerealele se pot încadra într-un program de slăbire, dar nu cerealele dulci și rafinate cu care sunteți obișnuiți din copilărie. Cele mai bune cereale pentru pierderea în greutate sunt cerealele integrale și naturale, bogate în fibre și dense în nutrienți. Cerealele pot fi o sursă importantă de fibre și vă pot ajuta să vă mențineți mulțumiți pe parcursul dimineții.

Obținerea de fibre adecvate este importantă în orice moment, dar în timpul pierderii în greutate vă poate ajuta să vă mențineți plini și să reduceți constipația. Fibrele pot ajuta și la reducerea nivelului de colesterol.

Un studiu publicat de Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a constatat că, ca parte a unei diete sănătoase de slăbit, consumul de cereale integrale a ajutat participanții la cercetare să reducă nivelul colesterolului din sânge și să își păstreze linia taliei.

Iată alte considerații pentru alegerea celui mai potrivit soi de cereale în timpul pierderii în greutate.

Cele mai bune cereale sunt sărace în zahăr

Consumul unei diete cu conținut scăzut de zahăr adăugat ar trebui să fie un obiectiv de sănătate pentru orice adult, în special pentru cei care încearcă să slăbească. Reducerea zahărului suplimentar este un aspect important pentru sănătate și pierderea în greutate, deoarece zahărul adăugat din dietă favorizează depozitarea grăsimilor.

O mulțime de cereale pentru micul dejun încearcă să pară sănătoase, susțin că conțin doar aproximativ 100 de calorii per porție. Acest aspect pare să sune bine, deoarece are un conținut scăzut de calorii, dar dacă este vorba doar de zahăr, pierderea în greutate nu va beneficia.

Comparați lista ingredientelor și eticheta nutrițională. Căutați cantitatea de zahăr adăugat trecută pe eticheta produselor, pentru a vedea dacă există zahăr adăugat și dacă da, în ce cantitate.

Alte denumiri comune pentru zahăr ar putea fi dextroză, sirop de porumb bogat în fructoză sau zahăr din trestie. Pe eticheta nutrițională, zahărul ar trebui să fie în mod ideal limitat la doar câteva grame. Orice altă cantitate poate indica faptul că nu aveți de-a face cu o alegere potrivită.

Prudență! Multe cereale sănătoase, cum ar fi granola, conțin o cantitate mare de calorii și zahăr. Doar pentru că un nume sună sănătos nu înseamnă întotdeauna că și este!

Cerealele bune sunt bogate în fibre

Din această perspectivă a conținutului de fibre, cerealele vă pot oferi un mare beneficiu pentru pierderea în greutate. Cerealele precum ovăzul, fulgii de quinoa, orz etc. sunt cereale integrale cu un conținut ridicat de fibre. Cerealele gata de consum pot avea și ele un conținut ridicat de fibre dacă sunt făcute dintr-un tip de cereale integrale.

Cerealele ar trebui să furnizeze cel puțin 3 grame de fibre, dar de preferință mai mult de 5 grame per porție. Fibrele vă vor oferi o sațietate mai mare, ceea ce înseamnă că este mai probabil să vă țină de foame până la ora prânzului.

Cerealele sănătoase au o listă scurtă de ingrediente și ingrediente naturale

Multe alimente „dietetice” sunt lipsite de alimente naturale, neprelucrate, în timp ce sunt bogate în conservanți și ingrediente artificiale. Dacă un tip de cereale are o listă lungă de ingrediente greu de pronunțat, este posibil să găsiți o opțiune mai sănătoasă în acest sens.

Rețineți că, dacă cerealele sunt fortificate cu vitamine și minerale, numele ingredientelor pentru acestea pot fi lungi. Cu toate acestea, numele de vitamine sau minerale va fi de obicei alăturat între paranteze. Este posibil ca acestea să nu fie nocive, dar alte nume complicate pot fi un indiciu că nu este un ingredient natural și poate să nu vă ajute corpul în timpul pierderii în greutate sau în general.

Doar pentru că o cutie cu alimente are cuvântul „dietă” sau „sănătos” nu înseamnă că ingredientele sunt complet naturale. De fapt, cuvântul natural nici măcar nu are o definiție standard pe ambalajul alimentelor.

Opțiuni fără gluten, bogate în fibre

Dacă mâncați fără gluten, există acum multe opțiuni de cereale fără gluten gata de servit. Cu toate acestea, cerealele fără gluten pot avea mai puține fibre și pot fi mai procesate, decât alte cereale pe bază de grâu.

Încercați cereale calde sau reci care folosesc quinoa, ovăz fără gluten sau orez brun ca bază pentru cerealele care vor avea un conținut mai ridicat de fibre. Unele mărci fără gluten încep chiar să folosească fasolea ca bază alternativă pentru cereale!

Asociați cu alte alimente dense în nutrienți

Chiar dacă mâncați cereale naturale, bogate în fibre, dimineața, asociați consumul acestora cu fructe, grăsimi sănătoase și o sursă de proteine, pentru a vă asigura că aveți parte de o masă echilibrată în mod optim. Există cercetări care sugerează avantajul de a servi proteine dimineața, iar asocierea cerealelor cu puțin lapte poate crește aportul de proteine. Adăugarea de unt de nuci la cereale poate adăuga proteine și o sursă de grăsimi sănătoase. Completarea cerealelor cu unele fructe poate crește cantitatea de fibre și vă poate oferi o doză de antioxidanți.

Concluzie

Consumul de cereale poate face parte dintr-un plan de masă sănătos și echilibrat atunci când încercați să slăbiți; trebuie doar să știți ce să căutați. Alegeți cereale care sunt procesate minim, beneficiază de liste scurte de ingrediente, care au cel puțin 3-5 grame de fibre per porție și nu au adăugate zaharuri.

La fel ca în cazul majorității alimentelor consumate în timpul pierderii în greutate, un alt aspect important constă în dimensiunea porțiilor de servire. Măsurați-vă porțiile de la început, deoarece este foarte ușor să consumați mai mult decât ar fi indicat. Un castron nu este egal cu o porție de cereale! Adăugați o cantitate suplimentară adăugând fructe, o sursă de proteine și grăsimi sănătoase, pentru a echilibra masa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *