Cuburi de ciocolată neagră

Cum să alegeți cea mai bună ciocolată neagră și să vă bucurați de toate beneficiile pentru sănătate

Ciocolata neagră are un procent mai mare de fenoli de cacao, în comparație cu ciocolata albă sau cu cea cu lapte. Cantitatea mai mare de fenoli de cacao înseamnă că ciocolata neagră furnizează o cantitate mai mare de flavonoide, antioxidanți și beneficii generale pentru sănătatea inimii. Porția de servire recomandată de ciocolată neagră este de aproximativ 30 de grame pe zi.

Potrivit Universității din Michigan de Medicină Integrativă, consumul de ciocolată neagră ar putea ajuta la scăderea colesterolului LDL, la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, la scăderea tensiunii arteriale, la creșterea nivelului de serotonină și endorfine din creier și la furnizarea de minerale valoroase precum magneziu, calciu și potasiu.

Consumul de ciocolată neagră ca parte a unei diete hrănitoare și echilibrate ar putea aduce beneficii prin reducerea inflamației din organism, deoarece ciocolata neagră are un conținut ridicat de antioxidanți.

Dacă încercați să slăbiți, există vești bune. Consumul moderat de ciocolată neagră nu s-a dovedit a împiedica eforturile de slăbire.

Nu toată ciocolata neagră este de aceeași calitate, deci este important să ne uităm la procentul de cacao, la ingrediente și la aprovizionarea cu ciocolată neagră, pentru a obține beneficiile maxime pentru ciocolată neagră pentru sănătate.

Amintiți-vă, doar pentru că un aliment prezintă ciocolata neagră ca ingredient nu înseamnă că este și sănătos.

Procentul de cacao

Ciocolata neagră trebuie să conțină cel puțin 60% cacao. Ar trebui să puteți găsi procentul de cacao înscris pe produsele din ciocolată neagră; acestea pot varia de la aproximativ 60% la peste 80% cacao.

O regulă generală este: cu cât procentul de cacao este mai mare, cu atât sunt mai mari beneficiile potențiale pentru sănătate.
Un procent mai mare de cacao va însemna, de asemenea, că ciocolata nu este în mod natural la fel de dulce ca și alte procente mai mici de cacao.

Dacă doriți să obțineți o valoare mai mare a flavonoidelor din ciocolată (care sunt sursa de antioxidanți din ciocolata neagră), alegeți ciocolata neagră cu cel mai mare procent de cacao.

Fără ingrediente ascunse

Ciocolata neagră este amară în mod natural. Uneori, ciocolata neagră poate avea zahăr adăugat în ea, pentru a avea un gust mai bun.

Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, cel mai bine este să alegeți ciocolată neagră care are un adaos minim de zahăr.
Verificați etichetele de ingrediente pentru a vă asigura că nu există zahăr adăugat.

De fapt, este recomandat să alegeți ciocolată care conține alte ingrediente minime, cum ar fi alte uleiuri sau arome artificiale.

Evitați procesarea cu alcali

Universitatea Bastyr sugerează evitarea ciocolatei care a fost procesată cu alcali.

Prelucrarea cu alcali, numită și metoda olandeză, poate reduce beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre.

De asemenea, poate face ciocolata neagră să fie mai puțin amară, motiv pentru care se utilizează de obicei această metodă de procesare.

Nu mâncați ciocolată neagră cu lapte

Compușii din lapte se poate lega de antioxidanții din ciocolata neagră. Prin urmare, nu este recomandat consumul de lapte cu ciocolată neagră.

Dacă doriți să beți lapte și să mâncați ciocolată neagră, este recomandat să le consumați separat.

Comerț echitabil și organic

Deși comerțul echitabil ar putea să nu aibă un impact direct asupra beneficiilor furnizate de ciocolată pentru sănătate, alegerea comerțului echitabil înseamnă că promovați salarii corecte pentru fermierii de ciocolată și încurajați transparența privind practicile de creștere sigure.

Alimentele organice nu folosesc substanțe chimice sintetice, iar unele, dar nu toate, cercetările sugerează că unele alimente organice pot prezenta valori antioxidante mai mari.

Nu există o mulțime de cercetări cu privire la diferențele dintre ciocolata cultivată convențional și cea organică.

Cercetătorii din spatele unui articol din februarie 2014 sugerează faptul că nu există dovezi care să sugereze că achiziționarea de ciocolată organică este mai bună pentru mediu, în comparație cu ciocolata convențională.

Agricultura ecologică poate promova biodiversitatea, precum poate reduce utilizarea pesticidelor pe uscat, dar sunt necesare mai multe cercetări în părți ale lumii în care se cultivă ciocolată.

Unii experți în sănătate sugerează că achiziționarea de alimente organice, atunci când este posibil, poate ajuta la reducerea expunerii la reziduurile de pesticide.

Dacă aceasta este o preocupare pentru sănătatea dumneavoastră personală, achiziționarea de ciocolată neagră organică ar putea ajuta.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă ciocolata organică are valori antioxidante mai mari.

Preocupări principale

O preocupare din ce în ce mai mare cu privire la starea de sănătate și ciocolată este reprezentată de contaminarea cu plumb.

Plumbul poate fi găsit în apă, sol sau aer, și poate fi transmis plantelor pentru consum uman sau animal.

Plumbul este considerat toxic atunci când este ingerat și nu există un nivel sigur de consum pentru copii.

Consumul redus de plumb se poate acumula în organe și poate fi cancerigen.

Potrivit experților în sănătate, ciocolata nu poate conține mai mult de 0,1 părți per milion de plumb.

S-au exprimat unele îngrijorări cu privire la faptul că anumite bomboane de ciocolată ar putea conține un nivel mai ridicat de plumb sau cadmiu.

Au fost efectuate teste independente pe batoane de ciocolată pentru a testa nivelul de plumb și cadmiu, o altă substanță potențial dăunătoare.

Au descoperit că unele mărci ar trebui să aibă o etichetă de avertizare pentru cadmiu și/sau plumb.

Alte companii pot testa, de asemenea, nivelurile de plumb și cadmiu. Dacă nu sunteți siguri dacă marca dumneavoastră preferată de ciocolată a fost testată pentru plumb și/sau cadmiu, cercetați marca respectivă pentru a vedea dacă puteți găsi teste efectuate în acest sens.

Alte probleme de sănătate generate de aportul de ciocolată neagră

Consumul unei porții moderate de 30 de grame în majoritatea zilelor sau în fiecare zi s-a dovedit a asigura unele beneficii asociate cu tensiunea arterială și contribuie ca o sursă de antioxidanți care pot ajuta la inflamație.

În timp ce mulți consideră ciocolata neagră un aliment sănătos, unele afecțiuni medicale pot justifica abstinența de la ciocolata neagră.

Universitatea din Michigan de Medicină integrativă sugerează că persoanele sensibile la cofeină ar putea avea nevoie să-și monitorizeze aportul de ciocolată neagră în funcție de nivelul de sensibilitate.

Boabele de cacao conțin cofeină, similar cu boabele de cafea, deși cantitatea este mai mică.

Ciocolata conține ceva numit oxalat. Persoanele predispuse la apariția pietrelor la rinichi pot beneficia de o dietă scăzută de oxalat, ceea ce include și limitarea aportului de ciocolată.

În cele din urmă, persoanele predispuse la migrene ar putea dori, de asemenea, să limiteze consumul de ciocolată neagră.

Ciocolata are un compus numit tiramină care poate declanșa migrene la unii oameni.

Sunt necesare mai multe cercetări în ceea ce privește sursele de hrană cu tiramină și migrenele, deci poate afecta sau nu persoanele care suferă de migrenă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *