Pantofi sport, gantere și un ceas ce semnifică trecerea dintre ani

Cum puteți stabili rezoluții de Anul Nou de care să vă țineți

Conform datelor provenite de la Universitatea din Scranton, aproximativ 45% dintre adulți își propun de obicei rezoluții cu ocazia Anului Nou. Însă, din totalul celor care obișnuiesc să facă acest lucru, doar 8% reușesc să se și țină de ele.

De ce este atât de scăzută rata de succes pentru rezoluțiile de Anul Nou? Există multe motive pentru care oamenii nu își ating obiectivele.

Un factor important de luat în calcul este reprezentat de declinul accentuat al respectării noilor obiceiuri după primele câteva săptămâni inițiale.

Pentru ca o persoană să-și atingă obiectivul, este nevoie, de obicei, de luni întregi de schimbare.

Iată câteva sfaturi practice pentru a vă ajuta să stabiliți rezoluții de Anul Nou de care să vă puteți ține.

Susținerea este importantă

În loc să încercați să faceți o schimbare pe cont propriu, anunțați-vă apropiații de ceea ce intenționați să faceți.

Acest tip de susținere poate crește gradul dumneavoastră de consecvență, iar în plus vă veți asigura că veți avea mereu persoane în jur care să vă încurajeze să continuați către atingerea obiectivelor propuse, chiar și atunci când sunteți pe punctul de a renunța.

De asemenea, dacă împărtășiți cu cei dragi obiectivele dumneavoastră, este posibil să îi inspirați să își propună și ei aceleași obiective. Acest lucru poate fi și mai benefic, pentru că astfel veți avea pe cineva cu care să lucrați împreună către un scop comun.

De exemplu, dacă obiectivul dumneavoastră este pierderea în greutate, ați putea gândi și implementa modificări ale dietei împreună cu un prieten sau un membru al familiei cu același obiectiv.

Oamenii care vă cunosc obiectivele ar trebui să simtă libertatea de a vă întreba despre obiectivele dumneavoastră și ar trebui să vă încurajeze fără a vă face să resimțiți rușine sau să vă simțiți ca un eșec atunci când vă abateți puțin de la drum.

Ideea de a prinde putere cu ajutorul oamenilor din jur este aplicabilă în multe alte sfere ale vieții, la fel cum se poate aplica și la atingerea obiectivelor propuse.

Notați-vă undeva și fiți specifici

În loc să vă gândiți la un scop vag pentru Anul Nou, scrieți ceva tangibil pe o bucată de hârtie.

Scrierea obiectivelor poate ajuta la consolidarea viziunii și a direcției pe tot parcursul anului.

Un alt sfat cheie pentru stabilirea obiectivelor este de a privi obiectivul în mod constant. După ce scrieți un obiectiv, puneți-l undeva vizibil pentru a-l vedea cu fiecare ocazie.

Nu renunțați!

Primele câteva săptămâni de atingere a obiectivului dumneavoastră pot fi destul de ușoare, deoarece este ceva nou și, deci, încă sunteți motivați.

Cu toate acestea, după ce noutatea dispare și măcinarea zilnică a obstacolelor din viață vă împiedică obiectivul și calea, este ușor să vă pierdeți concentrarea.

Un sfat pentru a menține o rezoluție de Anul Nou este să vă așteptați la eșecuri și încă câteva eșecuri.

Nu lăsați obstacolele să vă oprească de la atingerea obiectivului dumneavoastră. Dacă ați eșuat, nu este nici o problemă, mergeți înainte cu încredere, deoarece doar așa veți reuși într-un final să obțineți ceea ce vă doriți.

Elaborați un plan de acțiune cu ceea ce veți face dacă nu vă atingeți obiectivul.

Găsiți-vă motivația necesară pentru atingerea obiectivului propus. Probabil că 8% dintre persoanele care își ating obiectivele, și le doreau cu adevărat. Nu au lăsat obstacolele și eșecurile să îi împiedice să ajungă acolo unde doreau să fie.

Recompensați-vă pe parcurs

Dacă obiectivul dumneavoastră este unul înalt, stabiliți obiective mai mici pe parcurs pentru anul respectiv. Uneori, divizarea unui obiectiv mai mare în obiective mai mici și mai tangibile este mai ușor de realizat.

Odată ce obiectivele mici sunt atinse, este bine să vă oferiți o recompensă. Recompensele pot fi foarte motivante!

De exemplu, dacă scopul dumneavoastră este să slăbiți 50 de kilograme în acest an, ar trebui să stabiliți o cantitate specifică de kilograme pe care să o pierdeți lunar sau o dată la două luni.

În acest context, vă puteți oferi o recompensă după fiecare 10 kilograme pierdute, care poate să constea în orice vă aduce dumneavoastră plăcere.

Ar putea fi vorba de un masaj, un film, haine noi sau ceva care nu are legătură cu banii, cum ar fi ca partenerul de viață să fie de acord să curățe casa pentru dumneavoastră, atunci când vă atingeți mini-obiectivele.

Acest lucru vă poate oferi o motivație suplimentară pentru a continua progresul.

Stabiliți un plan și fiți realiști

Nu stabiliți doar un obiectiv pe care să îl scrieți pe o foaie și gata. Acesta este un prim pas grozav, dar după această idee aflați cum puteți ajunge acolo. Care sunt cei câțiva pași practici pe care trebuie să îi faceți?

Care sunt lucrurile mici (sau mari) pe care le puteți schimba în propriul mediu pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivul?

Notați-vă planul și ce veți face dacă vor apărea anumite blocaje.

Evaluați-vă obiectivul și planul. Este ceva la care puteți și sunteți dispuși să vă angajați? Obiectivul dumneavoastră ar trebui să fie provocator, dar trebuie să fie și realist în același timp.

Concluzie

Stabilirea obiectivelor prin intermediul rezoluțiilor de Anul Nou este ceva obișnuit. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu își ating obiectivele pe termen lung.

Există multe recomandări pe care le puteți implementa pentru stabilirea obiectivelor, care vă pot ajuta să reușiți efectiv cu atingerea obiectivelor dumneavoastră.
A avea parte de susținere din partea celor dragi este echivalent cu a avea o întreagă rețea socială care să vă încurajeze și să vă ajute, în special în momentele în care sunteți pe punctul de a renunța la obiectivele propuse.

Scrierea unui obiectiv și examinarea constantă a acestuia vă poate menține obiectivul proaspăt în minte și, prin urmare, poate crește probabilitatea de succes.

Propuneți-vă să nu renunțați când drumul devine greu și să aveți un plan care să fie bine pus la punct și care să stipuleze inclusiv acțiunile pe care trebuie să le întreprindeți atunci când vă veți confrunta cu diferite obstacole.

Configurarea recompenselor de-a lungul călătoriei dumneavoastră, poate oferi un impuls de determinare și o nouă dorință de a obține ceea ce v-ați propus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *