Cum puteți slăbi ultimele 10 kilograme după sarcină

Cum puteți slăbi ultimele 5 kilograme după sarcină

După naștere, multor femei le este greu să slăbească ultimele zece kilograme din greutatea sarcinii. Cu toate acestea, nu este imposibil. Atât prin dietă, cât și prin exerciții fizice, femeile își pot recupera corpul pe care îl aveau înainte de sarcină.

Începeți din bucătărie

Uneori poate să pară că acele ultime kilograme rămase după sarcină nu se vor mai topi vreodată, însă cu combinația corectă de dietă și exerciții fizice, puteți obține rezultatele dorite. Primul pas este dieta. Știați că 70% din pierderea în greutate are loc în bucătărie? Da, ați citit corect.

Chiar dacă vă antrenați zilnic, fără a modifica corespunzător obiceiurilor alimentare, greutatea nu va dispărea. Practic, alimentația sănătoasă trebuie să fie scopul și mijlocul. Ce înseamnă asta mai exact? Citiți mai departe pentru a afla:

Evitați alimentele procesate

O alimentație sănătoasă presupune numai alimente neprocesate, adică cele care vin sub forma lor „naturală”, cum ar fi carnea, legumele, ouăle și altele. Nu înseamnă că nu vă puteți prepara propriile alimente, din ingrediente proaspete.

Încercați să gătiți mai mult – învățați să vă preparați propriile feluri principale de mâncare, deserturi, pâine și sosuri pentru paste. Dacă verificați ingredientele alimentelor procesate, veți întâlni de obicei zeci de denumiri pe care nu le puteți pronunța sau identifica. Atunci când vă gătiți propriile preparate, această problemă nu mai există.

De asemenea, alimentația sănătoasă înseamnă și alegerea alimentelor care nu conțin substanțe chimice, cum ar fi produsele organice. Nu uitați și să apelați cu încredere la condimente, pentru a da gust preparatelor sănătoase.

Aveți grijă când mergeți la cumpărături

Pentru a mânca sănătos, atunci când mergeți la cumpărături evitați raioanele care nu conțin alimente proaspete și naturale. Astfel, vă veți ține departe de majoritatea alimentelor procesate. Optați pentru legume și carne proaspătă, dar adăugați și articole congelate în coș pentru a vă menține cămara aprovizionată! Nu doriți să rămâneți fără legume și fructe, iar adesea alegerile congelate sunt la fel de sănătoase ca și soiurile proaspete.

Aceste articole sunt considerate alimente „întregi”, alimente pe care le puteți mânca așa cum sunt. Dar, deși zahărul este un aliment „întreg”, încercați, totuși, să îl evitați. Dacă este posibil, îndulciți cu Stevia, un îndulcitor natural, fără calorii, care este de 50 de ori mai dulce decât zahărul.

O altă alegere excelentă este zahărul din nucă de cocos, care ajută la prevenirea fluctuațiilor mari ale nivelului de zahăr din sânge, deoarece are un indice glicemic mai mic decât zahărul obișnuit.

Ar trebui să renunțați la lactate și grâu?

Lactate

Există mai multe abordări alimentare atunci când vine vorba atât despre lactate, cât și despre grâu. În natură, oamenii sunt singurele mamifere care continuă să bea lapte până la maturitate. Mulți medici și nutriționiști cred că acest lucru nu este doar inutil, ci dăunător pentru sănătatea noastră.

Atât medicii, cât și nutriționiștii consideră că aportul de lactate poate provoca de fapt creșterea în greutate, arsuri la stomac, colesterol ridicat, dureri articulare și sindrom de colon iritabil. S-a dovedit, de asemenea, că produce mucoase suplimentare în gât și că epuizează energia corpului nostru.

Dacă a scăpa de lactate cu totul pare imposibil, începeți încet. Spuneți nu brânzei pe salată la prânz, optați pentru lapte de migdale în cafea sau în shake-ul proteic și renunțați la înghețată ca desert (găsiți o opțiune mai sănătoasă, cum ar fi ciocolata neagră, acoperită cu unt de arahide natural).

Fără grâu?

Glutenul a fost mult în prim-plan și din motive întemeiate. Cu toate acestea, știind la ce renunțați și cum să faceți acest lucru în mod corect, este mai recomandat pentru o stare generală de sănătate bună.

Sunt voci care susțin că grâul s-a schimbat de-a lungul generațiilor ca și compoziție, în așa fel încât grâul din zilele noastre nu mai este același cu grâul din vremuri străvechi.

De asemenea, există studii de caz care indică faptul că renunțarea la grâu nu numai că a dus la pierderea drastică de greutate la pacienții supraponderali, dar i-a și ajutat pe aceștia să combată diabetul, sindromul intestinului iritabil, durerile articulare și alte afecțiuni.

Renunțarea la grâu, care în mintea multor oameni este egală cu glutenul, este o modalitate excelentă de a reduce caloriile și de a pierde acele ultime kilograme enervante, deoarece veți reduce carbohidrații din dieta dumneavoastră.

Cu toate acestea, ideea nu este să cumpărați variantele lipsite de gluten ale alimentelor preferate, deoarece adesea, atunci când producătorii elimină glutenul, adaugă mai mulți conservanți, sare și zahăr, pentru a face produsul să aibă un gust la fel de bun ca înainte. Iar acest lucru nu este benefic pentru corpul dumneavoastră sau pentru pierderea în greutate.

Exerciții fizice

Desigur, nu există nicio înlocuire pentru exerciții. O dietă bună vă poate ajuta, dar trebuie să și lucrați puțin mușchii corpului, pentru a îi tonifia. Cea mai bună modalitate de a pierde ultimele zece kilograme este combinarea dietei cu un program de antrenamente cardio și de rezistență.

Antrenamente de rezistență (cu gantere)

De ce să folosiți gantere atunci când faceți sport? Multe femei își fac griji că ridicarea greutăților le va crește inestetic musculatura, când de fapt, este exact invers. Mai multă masă musculară crește metabolismul pe tot parcursul zilei, ceea ce înseamnă că veți arde mai multe calorii chiar și în timp ce stați pe canapea, urmărind emisiunea preferată la televizor.

Puteți începe cu antrenamente cu greutăți de 20 până la 30 de minute, de 3 ori pe săptămână. Ideea este să folosiți greutăți nici foarte grele, dar nici foarte ușoare. Ideal ar fi să utilizați gantere suficient de grele încât să puteți completa 12 până la 16 repetări, dar nu mai mult. În acest fel, construiți mușchi și nu doar vă creșteți rezistența.

Cardio

În plus față de antrenamentul cu greutăți, adăugați 2 până la 3 zile de antrenamente cardiovasculare în rutină. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca un jogging de 30 de minute, o oră de mers sau 45 de minute pe bicicleta eliptică. Sau încercați să mergeți la o sală de fitness unde există programe special destinate exercițiilor cardiovasculare.

Puteți încerca clase de spinning (ciclism în interior), Zumba (dacă vă place să dansați) sau chiar cardio kickboxing. Cel mai important lucru este să alegeți o formă de cardio care vă place, sau veți renunța înainte de a începe să vedeți rezultatele!

DVD-uri cu antrenamente la domiciliu

Una dintre cele mai bune modalități de a intra în formă cu cheltuieli minime este acasă. Căutați online câteva DVD-uri excelente pentru antrenamente (este întotdeauna bine să citiți recenziile utilizatorilor înainte de a cumpăra). Este ca și cum ați cumpăra un antrenor personal. Încercați să găsiți programe care vă furnizează o varietate de antrenamente, pentru a obține cele mai bune rezultate.

În concluzie, nu este imposibil să slăbiți acele ultime zece kilograme rămase după sarcină. Trebuie doar să aveți grijă la ceea ce mâncați și să efectuați exerciții fizice.

Desigur că atunci când aveți un bebeluș în preajmă lucrurile nu sunt chiar atât de simple, însă încercați să vă rezervați 30 de minute, timp de 6 zile pe săptămână, plus ceva timp suplimentar în bucătărie (pentru gătit), și veți vedea cum corpul dumneavoastră începe să revină la dimensiunile pe care le avea înainte de sarcină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *