Tânără blondă se antrenează cu gantere

Cum puteți slăbi 1 kilogram în mai puțin de o săptămână

Deși s-ar putea să nu fie tocmai ușor, este posibil să slăbiți un kilogram sau mai mult într-o săptămână. Acest lucru va necesita modificări substanțiale și consecvență cu privire la consumul de alimente și efectuarea de exerciții fizice. Există multe modalități nesănătoase sau nesustenabile de a slăbi într-o săptămână, însă există și soluții sănătoase.

Iată câteva recomandări pentru a pierde 1 kilogram în mai puțin de o săptămână, care nu necesită suplimente de slăbire, senzație constantă de foame sau o dietă complicată.

Evitați produsele de tip junk-food

Cel mai de bază principiu pentru orice cantitate de pierdere în greutate dorită constă într-o dietă sănătoasă. Ce înseamnă asta? În general, să eliminați toate caloriile goale, adică toate alimentele care furnizează calorii, dar nu asigură organismului nutrienți precum vitamine, minerale, fibre, omega-3 sau fitochimicale.

Exemple de alimente cu calorii goale includ sucuri carbogazoase, chipsuri, fursecuri, bomboane, pâine albă etc.

Eliminați alimentele din dieta dumneavoastră, care nu conțin substanțe nutritive și/sau sunt pline de zahăr. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra greutății dumneavoastră dacă consumați astfel de alimente în mod regulat.

Creșteți aportul de fibre și apă

Un aspect esențial pentru a pierde în greutate într-o săptămână, fără a simți că muriți de foame, este să consumați un volum mare de alimente, care vă vor asigura un grad ridicat de sațietate pentru mai mult timp.

Alimentele bogate în fibre au o sațietate ridicată, ceea ce înseamnă că vă lasă plini și mulțumiți ulterior consumului. Exemplele de alimente bogate în fibre includ fructe, legume, leguminoase, nuci și cereale integrale. Alimentele bogate în fibre sunt, de asemenea, bogate în alți nutrienți, cum ar fi vitamine și minerale, care sunt benefice.

Creșterea aportului de fibre poate fi, de asemenea, benefică pentru mișcările intestinale regulate și pentru sănătatea digestivă. „Curățarea” colonului consumând alimente bogate în fibre vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să reduceți balonarea.

Când creșteți aportul de fibre, asigurați-vă că, de asemenea, creșteți și aportul de apă. Fibrele au nevoie de cantități adecvate de lichide pentru a furniza beneficii pentru organism.

Creșteți aportul de proteine slabe

La fel ca și fibrele, proteinele au un grad ridicat de sațietate. Proteinele consumă, de asemenea, cea mai mare cantitate de energie pentru a fi descompuse pentru digestie și absorbție. Proteinele slabe pot oferi satisfacție fără o cantitate mare de calorii, deci nu vă veți simți înfometați.

Multe diete de slăbit sunt practic diete mai bogate în proteine, care au și un conținut ridicat de fibre, deoarece aceste diete tind să aibă un grad ridicat de sațietate și pot fi favorabile pentru pierderea rapidă în greutate. Exemple de proteine slabe includ carne albă de pasăre fără piele, fructe de mare, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, soia și leguminoase.

Optați pentru produse alimentare naturale

Pierderea în greutate efectuată într-o săptămână nu trebuie să fie egală cu o senzație constantă de foame sau consumul de combinații ciudate de alimente. Trecerea la alimente naturale procesate minim, cu conținut ridicat de fibre, poate ajuta la reducerea greutății corporale destul de repede.

Nu uitați să includeți alimente dense în nutrienți și să eliminați alimentele procesate care au o valoare nutritivă redusă.

Planificați mesele astfel încât să fie echilibrate cu o sursă de fibre, proteine și grăsimi sănătoase pentru niveluri echilibrate de zahăr în sânge.

Efectuați mai multe exerciții fizice

Pe lângă dietă, exercițiile fizice sunt cealaltă componentă pentru pierderea în greutate, care poate avea un impact uriaș. Creșterea timpului petrecut efectuând exerciții fizice sau modificarea intensității vă poate ajuta să pierdeți în greutate atunci când sunteți la începutul unui proces de slăbire sau dacă ați ajuns într-o fază de platou în timpul pierderii în greutate.

Dacă efectuați deja exerciții fizice, încercați să vă modificați rutina sau să vă schimbați nivelul de intensitate. Dacă vă antrenați în mod normal timp de o oră, încercați să adăugați 15-30 de minute. De asemenea, puteți adăuga mai multă mișcare fizică pe parcursul zilei, minimizând astfel timpul petrecut stând jos.

Evitați dietele și suplimentele la modă

Puteți slăbi un kilogram în mai puțin de o săptămână în mai multe moduri diferite. Multe diete la modă sau suplimente de slăbit vă pot oferi rezultatele dorite în decurs de o săptămână, dar întrebarea foarte importantă este ce se întâmplă după aceea?

Dacă încercați să implementați modificări care pot fi susținute pe termen lung, pierderea în greutate va dura cel mai probabil mai mult de o săptămână. Cu toate acestea, dacă doar luați un supliment sau abordați o dietă nebună timp de o săptămână, rezultatele dumneavoastră vor dura probabil doar o săptămână.

Există, de asemenea, probleme de siguranță cu privire la suplimentele de slăbit, deoarece reglementările pentru toate suplimentele nu sunt monitorizate îndeaproape de autoritățile competente. Cercetați compania producătoare, produsul și ingredientele dintr-un supliment de slăbit, înainte de a-l lua.

Rezultatele cercetărilor de specialitate se potrivesc cu afirmațiile de sănătate pe care le promite un supliment anume?

Concluzie

Puteți pierde un kilogram într-o săptămână în mai multe moduri diferite. O modalitate sigură și durabilă de scădere în greutate într-o săptămână constă în reducerea caloriilor goale (produse de tip junk-food și dulciuri), creșterea aportului de alimente naturale bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele, creșterea aportului de apă și obținerea unui aport adecvat de proteine slabe.

Urmând acești pași, ar trebui să furnizați organismului dumneavoastră substanțe nutritive vitale, cum ar fi vitaminele și mineralele, în timp ce nu veți simți în mod constant o senzație apăsătoare de foame.

Cealaltă componentă pentru pierderea unui kilogram într-o săptămână constă în efectuarea de mai multe exerciții fizice. Creșteți cantitatea de exerciții, varietatea și modificați intensitățile dacă vreți să obțineți cele mai mari beneficii. De asemenea, pe tot parcursul zilei încercați să obțineți cât mai multă mișcare fizică, în loc să stați jos pentru perioade îndelungate de timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *