Tânără stă cu fața la soare

Cum puteți scăpa de grăsimea de pe față?

Locul unde corpurile noastre aleg să depoziteze preponderent masa grasă este oarecum determinat de genetică. Anumiți indivizi sunt mai predispuși să depoziteze grăsimea în jurul secțiunii medii sau inferioare a corpului, în timp ce alții par să stocheze grăsime suplimentară pe și în jurul feței. R

educerea cantității de grăsime de pe față poate fi la fel de dificilă ca pierderea de grăsime din oricare altă parte a corpului, așadar principiile de bază ale pierderii în greutate trebuie să fie respectate la fel.

Mai multe exerciții fizice

Creșterea cheltuielilor calorice prin efectuarea de exerciții fizice este crucială pentru a pierde în greutate, indiferent de locul în care este depozitată grăsimea pe corp. Este recomandat să efectuați aproximativ 30 de minute de exerciții moderate, timp de 5 zile pe săptămână. Exemple de exerciții moderate sunt mersul pe jos, joggingul, înotul, ciclismul etc.

Pentru a pierde în greutate, va trebui probabil să efectuați mai multe exerciții decât sugerează indicațiile generale. Exercițiile aerobice vor crește arderile calorice și vor ajuta corpul să ardă grăsimi.

Ridicarea de greutăți poate ajuta la îmbunătățirea tonusului muscular și la creșterea masei corporale slabe. Este recomandat să efectuați antrenamente de rezistență pentru 2-3 zile pe săptămână.

O combinație de exerciții aerobice și antrenamente de forță sunt recomandate pentru pierderea în greutate, deoarece exercițiile aerobice pot arde grăsimea, în timp ce antrenamentele de forță cresc masa musculară.

Din păcate, nu este posibil să slăbiți doar dintr-o anumită zonă a corpului. De exemplu, dacă vreți să pierdeți din grăsimea abdominală, dacă doar efectuați multe abdomene, veți întări mușchii abdominali, dar nu veți reduce din grăsimea din jurul lor.

Exerciții de față?

Unele site-uri promovează exercițiile musculare ale feței pentru a scăpa de grăsimea feței. Efectuarea acestor așa-numite exerciții nu va reduce drastic din grăsimea feței. Aceste exerciții pot ajuta la întărirea mușchilor feței, dar exercițiile generale sunt încă important pentru a pierde grăsime suplimentară.

Efectuarea acestor „exerciții pentru față” va arde cu greu calorii, deci nu abordează pierderea în greutate corespunzător. Exercițiile destinate arderilor calorice sunt mai importante pentru a reduce grăsimea, inclusiv de pe zona feței.

Nu uitați: una dintre cele mai bune modalități de a întări mușchii feței este să zâmbiți mai mult.

Dietă sănătoasă

O alimentație sănătoasă este importantă pentru a scăpa de grăsimea feței. Oricând se dorește scăderea în greutate, este necesară reducerea aportului de calorii. Cât de mult aveți nevoie să reduceți caloriile depinde de numeroși factori.

O altă componentă importantă a dietei este să vă bazați în principal pe alimente întregi, precum fructe proaspete, legume, proteine slabe din cereale integrale și grăsimi sănătoase. Limitați alimentele procesate precum chipsuri, produse de patiserie, dulciuri, băuturi îndulcite și fast-food.

Reducerea aportului de sodiu

Excesul de sodiu poate crește retenția de lichide, ceea ce ar putea face fața să pară umflată. Majoritatea adulților consumă prea mult sodiu; eliminarea alimentelor preambalate, cum ar fi supele conservate, cina congelată, pizza congelată sau mâncarea de la restaurant poate contribui la scăderea nivelului de sodiu.

Evitați să adăugați sare suplimentară la alimente atunci când gătiți acasă, dacă nivelurile de sodiu sunt ridicate.

Unele persoane sunt sensibile la aportul de sodiu și au tendința de a se umfla după ingerarea unui nivel ridicat de sodiu. Acest lucru ar putea adăuga o greutate suplimentară în jurul feței și ar putea face fața să pară umflată.

Creșterea nivelului de potasiu

Potasiul poate ajuta la echilibrarea fluidelor și poate ajuta la scăderea acumulării de lichid în spațiul extracelular, cum ar fi în jurul feței. Alimentele bogate în potasiu includ lactate, fructe, legume și fructe de mare.

Un alt motiv pentru aborda o dietă bogată în fructe și legume, pe lângă susținerea stării generale de sănătate, este că va oferi o sursă bună de potasiu.

Nici o soluție rapidă

Nu există nicio modalitate simplă și rapidă de a scăpa de excesul de grăsime, oriunde s-ar afla pe corp. Evitați să luați suplimente care promit slăbiri semnificative și rapide. Soluții mai dramatice, cum ar fi chirurgia plastică, pot, desigur, subția fața, dar grăsimea din jurul feței ar putea reveni, dacă nu vă schimbați obiceiurile alimentare.

Pierderea în greutate necesită timp, efort și muncă grea dacă doriți să fie durabilă. Adoptați comportamente care promovează sănătatea pe termen lung.

Nici o față perfectă

Dacă credeți că aveți exces de grăsime pe față, rețineți că fiecare este diferit în felul lui. Unii oameni consideră că fața lor este prea subțire și ar prefera mai mult volum. Compromiterea sănătății generale pentru a pierde în greutate nu este niciodată benefică.

Evitați dietele la modă, suplimentele, înfometarea sau alte soluții rapide și dăunătoare, doar pentru a scăpa de grăsimea de pe corp. Este mai important să consumați o dietă sănătoasă, să efectuați exerciții fizice și să vă mențineți sănătoși, decât să arătați într-un anumit fel.

Concluzie

Pierderea grăsimii de pe față poate fi similară cu încercarea de a pierde excesul de grăsime oriunde altundeva pe corp. Pentru a scăpa de grăsime, trebuie să creșteți cantitatea de exerciții aerobice efectuate și antrenamente de forță.

Exercițiile de față sunt adesea recomandate pentru a scăpa de grăsimea din această zonă, dar rețineți că exercițiile aerobice și reducerea aportului de calorii sunt mai importante pentru a scăpa de excesul de grăsime.

Adoptați o dietă sănătoasă bazată pe alimente întregi, neprelucrate, pentru un sprijin sănătos în timpul pierderii în greutate. Eliminarea excesului de sodiu alimentar poate ajuta, de asemenea, la reducerea volumului feței, dacă aveți probleme cu retenția de apă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *