File de somon cu sparanghel servit în restaurant

Cum puteți mânca sănătos când serviți masa în oraș

În zilele noastre, servitul cinei în oraș, la restaurant, este o situație din ce în ce mai des întâlnită. În acest context, persoanele care încearcă să mănânce sănătos sau să își urmărească consumul de alimente din cauza ratelor crescânde de obezitate, pot întâmpina uneori anumite dificultăți.

Destul de multe restaurante încep să ofere opțiuni alimentare mai sănătoase, dar, în general, mesele servite în oraș sunt destul de bogate în grăsimi, calorii, sodiu și/sau zahăr, în comparație cu mesele preparate acasă.

Potrivit unui articol din 2015 al Reuters Health, un studiu privind consumul de alimente, efectuat pe date provenite de la aproximativ 18.000 de persoane, a constatat faptul că participanții care au vizitat restaurantele de tip fast-food au consumat cu aproape 200 de calorii mai mult pe zi, comparativ cu persoanele care au mâncat acasă.

În mod surprinzător, persoanele care mâncau la restaurantele cu servicii complete aveau, de asemenea, un aport de aproximativ 200 de calorii mai mult pe zi, decât persoanele care mâncau acasă.

Dacă încercați să mâncați sănătos, este posibil să găsiți un preparat în cadrul unui restaurant care să nu vă pericliteze dieta.

Poate fi posibil să serviți mese sănătoase la restaurant, atâta timp cât acordați atenție acestor sfaturi importante.

Căutați cuvintele cheie cu privire la preparare: fiert, la grătar, la rotisor sau la aburi

Modul în care este preparată o masă poate avea un impact semnificativ asupra calității caloriilor și a cantității de grăsimi ingerate. Unele cuvinte cheie din descrierea preparatului vă pot oferi o idee despre cât de greu de digerat va fi ulterior consumului.

De exemplu, un produs preparat la grătar sau la aburi ar trebui să fie mai ușor în comparație cu ceva care este prăjit sau care are sos de smântână.

Sosurile pentru salate sau supele cu o bază cremoasă sunt renumite pentru că sunt bogate în calorii și grăsimi saturate.

Optați pentru sosuri pe bază de ulei și utilizați-le cu limită, și alegeți supe pe bază de bulion și legume în locul opțiunilor cremoase.

Metodele de preparare la rotisor sau aburi asigură, de obicei, un preparat mai ușor de digerat, care ar putea include grăsimi minime adăugate în procesul de gătit.

Ar trebui să puteți întreba personalul restaurantelor cum este pregătită o masă. Dacă un preparat este prăjit, indiferent de ingrediente, va presupune din start mai multe calorii și grăsimi.

De asemenea, sosurile pot adăuga o mulțime de zahăr suplimentar, sodiu și conservanți. Prin urmare, dacă un preparat conține sos, puteți cere ca sosul să vă fie adus separat, pentru a limita cât mai mult posibil caloriile suplimentare.

Comandați o jumătate de porție sau un aperitiv

Unul dintre motivele pentru care mesele servite la restaurant sunt mai bogate în calorii, în comparație cu gătitul acasă, este reprezentat de faptul că dimensiunile porțiilor sunt de obicei de dimensiuni mai mari.

O modalitate simplă de a transforma preparatele disponibile în restaurante în produse mai sănătoase este împărțirea mesei cu cineva. Aceasta poate fi o opțiune utilă dacă doriți un preparat cu care să vă răsfățați, care conține multe calorii și grăsimi.

Vă puteți bucura în continuare de o plăcere vinovată, dar împărțind preparatul, reduceți cantitatea de calorii ingerată.

Dacă mâncați singuri, cereți ospătarului să vă pună jumătate de porție la pachet și să vă servească doar jumătate la restaurant. Acest lucru vă poate ajuta dacă aveți probleme cu mâncatul în exces.

Dacă serviți o masă la un restaurant de tip fast-food, alegeți preparate care sunt servite în dimensiuni reduse, cum ar fi aperitvele, pe care le puteți servi împreună cu o salată sau niște fructe.

Dacă comandați preparate care vin în lipie, le puteți consuma doar pe jumătate, păstrând cealaltă jumătate pentru mai târziu. De asemenea, multe restaurante care servesc astfel de preparate, oferă lipia opțional.

Acest lucru poate elimina o mulțime de calorii goale dintr-o masă.

O altă opțiune este să comandați o masă mai mică, porționată, ca un aperitiv. Comandați un aperitiv care este gătit în cea mai sănătoasă opțiune posibilă. Dacă doriți mai mult volum pentru masă, puteți comanda un aperitiv cu o supă sau o salată sănătoasă.

Ordonarea a două preparate de dimensiuni mai mici, în locul unui fel principal de mâncare, poate fi o altă alternativă mai sănătoasă de abordat atunci când serviți masa în oraș. Așadar, fiți creativi atunci când mâncați la restaurant, pentru a vă asigura că limitați cât mai mult aportul caloric.

Nu presupuneți că salata este întotdeauna cea mai bună soluție

Salatele sunt de obicei o opțiune implicită pentru persoanele care încearcă să mănânce inteligent la un restaurant. Pot fi o opțiune sănătoasă dacă oferă o varietate de legume (sau fructe), un produs proteic și o alegere sănătoasă pe post de sos.

Cu toate acestea, salatele pot fi cu ușurință bogate în calorii și pot ascunde ingrediente ascunse, în special în sosuri.

Dacă o salată are ingrediente prăjite, multă brânză, bacon, crutoane și un sos cremos, probabil că nu este cea mai bună alegere din meniu.

Scanați meniul pentru opțiuni la grătar, rotisor, fierte sau la aburi, și care oferă o varietate de legume. Poate fi o opțiune de salată sau nu.

Solicitați înlocuiri dacă sunt disponibile

Dacă doriți un fel principal care vine la pachet cu cartofi prăjiți sau inele de ceapă, verificați cu ospătarul dacă este posibil să fie înlocuite aceste produse prăjite cu o porție de legume la aburi, o salată sau o supă pe bază de bulion.

Aceste mici modificări pot transforma cu ușurință un preparat într-o masă mai ușoară. Dacă un produs este prăjit, vedeți dacă poate fi gătit utilizând o altă metodă, cum ar fi prepararea la grătar sau la rotisor. Dacă doriți o masă vegetariană, vedeți ce înlocuiri poate suferi felul principal pe care vi-l doriți, pentru a fi cât mai ușor posibil.

În prezent, restaurantele sunt mai potrivite pentru persoanele care înlocuiesc elementele din meniu. Există excepții, dar odată cu creșterea numărului alergiilor alimentare și schimbarea preferințelor pentru mesele de serviciu, majoritatea restaurantelor sunt dispuse să asigure diferite substituții.

Nu mergeți la restaurant flămânzi

A servi o gustare ușoară precum un măr, un smoothie sau un iaurt înainte de a mânca o masă la restaurant vă poate ajuta să faceți alegeri mai bune la restaurant.

Dacă intrați în restaurant cu adevărați flămânzi, este posibil să doriți preparate mai bogate în calorii și de dimensiuni mai mari. Dacă ați mâncat deja ceva ușor, s-ar putea să vă simțiți mai dispuși să alegeți o masă sănătoasă.

Concluzie: mereu trebuie să aveți un plan pregătit

Efectuați puțină cercetare înainte de a servi masa în oraș. Căutați și citiți meniul online. Există, de asemenea, câteva aplicații pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta să găsiți cele mai sănătoase opțiuni de masă, care sunt cele mai apropiate de locația dumneavoastră.

Acest lucru poate fi util atunci când mergeți într-un restaurant nou.

Încercați să faceți din mâncare o ocazie specială, în locul normei. Alegeți restaurante care oferă alimente locale, proaspete, care subliniază metodele de gătit sănătoase cât mai des posibil.

Când serviți masa în oraș, încercați să alegeți mesele cu cele mai sănătoase metode de gătit. Dacă nu sunteți siguri cum este gătit un anumit preparat, întrebați ospătarul.

Serviți orice fel de sos separat și nu ezitați să fiți creativi cu mesele dumneavoastră. Asociați un aperitiv cu o salată sau o supă sau chiar combinați diferite elemente secundare pentru a crea o masă completă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *