Cum puteți depăși faza de platou în curele de slăbire
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cum puteți depăși faza de platou în curele de slăbire

Atunci când începeți un regim de slăbire care implică dietă, exerciții fizice sau o combinație a ambelor, poate fi foarte ușor să slăbiți. De obicei, kilogramele dispar rapid în primele câteva săptămâni, cu condiția să ardeți mai multe calorii decât consumați.

În cazul unor diete, în special cele bogate în proteine și sărace în carbohidrați, va exista, de asemenea, o pierdere substanțială de apă în primele câteva săptămâni, care, deși nu este tipul de pierdere pe care îl doriți, apare ca un progres atunci când vă cântăriți.

Ce este faza de platou?

După ceva timp de la începerea dietei, este obișnuit ca pierderea în greutate să încetinească și, în cele din urmă, chiar să se oprească complet, ducând la un platou de slăbire. Acest lucru poate fi demoralizant și frustrant, deoarece, deși vă urmați în continuare dieta, nu mai vedeți rezultatele dorite, ceea ce începe să vă răpească din motivație și determinare.

Faza de platou apare deoarece necesarul de calorii pentru a pierde sau a menține greutatea se modifică pe măsură ce greutatea corporală se schimbă. Pentru o nouă greutate corporală mai mică, aveți nevoie, de fapt, de mai puține calorii pentru o menține, decât atunci când aveați mai multe kilograme.

Din acest motiv, dacă ajungeți la un platou în ceea ce privește pierderea în greutate, trebuie fie să creșteți caloriile pe care le ardeți, fie să reduceți și mai mult cantitatea de calorii consumate, pentru a obține o pierdere continuă în greutate.

Modificări care vă vor ajuta să depășiți platoul de slăbire

Evaluați dacă într-adevăr trebuie să slăbiți mai mult
Primul lucru de luat în considerare atunci când încetați să pierdeți în greutate este dacă ați ajuns deja la o greutate sănătoasă pentru înălțimea și vârsta dumneavoastră. Atunci când stabiliți o greutate obiectiv, este important să fiți realiști și să urmăriți o greutate adecvată, potrivită înălțimii și tipului de corp.

Dacă încercați să țintiți prea jos, veți ajunge într-o luptă constantă în încercarea de a atinge și de a menține această greutate în timp ce corpul dumneavoastră luptă împotriva dumneavoastră – ceea ce este probabil să fie greu de menținut, având un impact negativ asupra vieții de zi cu zi.

Dacă descoperiți că ați atins un platou dietetic la o greutate sănătoasă pentru dumneavoastră, faceți un pas înapoi și luați în considerare dacă într-adevăr trebuie să mai pierdeți în greutate sau dacă ar trebui să vizați pur și simplu întreținerea greutății actuale.

Dacă vă încadrați într-o greutate sănătoasă și vă simțiți energici și sănătoși, este posibil să vă aflați la greutatea ideală.
În loc să slăbiți mai mult, ar trebui să aveți în vedere menținerea greutății sănătoase și să lucrați în continuare la aspecte precum tonifierea și întărirea musculaturii, care vă pot îmbunătăți sănătatea generală și aspectul.

Ajustați-vă dieta

Dacă considerați că trebuie să treceți peste faza de platou pentru a ajunge la o greutate sănătoasă, ajustarea dietei este o modalitate bună de a o face. Deoarece acum cântăriți mai puțin decât atunci când ați început dieta, aveți nevoie de mai puține calorii pentru a slăbi decât înainte.

Încercați tehnici precum reducerea dimensiunilor porțiilor de servire, consumul de porții mai mari cu alimente cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi fructele și legumele și alegerea opțiunilor bogate în fibre și proteine, pentru a vă menține mai plini pentru mai mult timp.

Fiți conștienți de ceea ce mâncați și asigurați-vă că caloriile nu se strecoară în dieta dumneavoastră prin băuturi și gustări nesănătoase, deoarece toate acestea contribuie cu calorii la dieta dumneavoastră.

Dacă simțiți că nu există o modalitate ușoară de a reduce în continuare aportul de calorii într-un mod sănătos, este o idee bună să consultați un dietetician, deoarece ar putea fi mai în măsură să vă sfătuiască despre cum să reduceți mai mult aportul caloric fără a pierde nivelul de nutrienți necesari în dietă.

Schimbați-vă rutina de exerciții

Arderea mai multor calorii este o altă modalitate excelentă de a trece printr-un platou de slăbire și poate însemna că nu mai trebuie să vă reduceți consumul de alimente, deși o combinație de regim alimentar și ajustare a exercițiilor este probabil cea mai reușită opțiune.

Creșterea numărului de antrenamente pe care le efectuați, al intervalului de timp sau al intensității pot contribui la arderea mai multor calorii. Dacă dispuneți de un timp limitat pentru a vă antrena, cel mai bun mod de a arde mai mult este să efectuați antrenamente de intensitate mai mare, deoarece acestea ard mai multe calorii într-un interval de timp mai scurt.

Uneori, chiar și o modificare relativă a antrenamentelor poate fi suficientă pentru a arde mai multe calorii. Dacă corpul dumneavoastră se obișnuiește prea mult cu un antrenament, devine mai puțin eficient în arderea caloriilor. Deci, modificându-vă rutina sau alegând ceva diferit, puteți arde mai multe calorii și puteți preveni plictiseala.

Deși exercițiile de tip cardio tind să ardă cele mai multe calorii, antrenamentele de forță pot contribui, de asemenea, promovând creșterea masei musculare, care, la rândul său, arde mai multe calorii chiar și atunci când vă aflați în repaus.

Păstrați un jurnal alimentar

Chiar dacă sunteți siguri că vă urmați corect dieta, este uimitor cât de mult se pot strecura în dietă diferite alimente, de multe ori fără să vă dați seama.

Păstrând un jurnal alimentar sau folosind o aplicație de urmărire a aportului alimentar, puteți înregistra efectiv tot ceea ce mâncați de-a lungul zilei, astfel identificând mai ușor diferiți vinovați pe care nici măcar nu vă gândeați că ar trebui să îi luați în calcul.

Creșteți activitatea incidentală

Deși antrenamentele organizate sunt excelente dacă vreți să slăbiți, nu uitați că fiecare activitate fizică pe care o faceți pe parcursul zilei va contribui la caloriile pe care le ardeți. Fie că vă jucați cu copiii, curățați casa sau urcați scările, cu cât faceți mai multe dintre aceste tipuri de activități, cu atât ardeți mai multe calorii. Încercați să mergeți pe jos la serviciu, dacă puteți, sau să folosiți scările în locul liftului.

Nu vă pierdeți speranța

Este ușor să renunțați atunci când urmați o dietă și efectuați exerciții fizice și, totuși, nu vedeți rezultatele dorite. Un platou în curele de slăbire este motivul pentru care mulți oameni care țin dietă renunță, își pierd speranța și se întorc la vechile lor obiceiuri alimentare, deoarece nu pot vedea rostul de a continua.

Cu toate acestea, dacă depășiți acest obstacol și găsiți o modalitate de a continua să slăbiți, nu veți regreta. Nu vă fie teamă să cereți ajutor profesionist dacă nu puteți înțelege de ce nu pierdeți în greutate. Un profesionist din domeniul sănătății, precum un dietetician sau chiar un antrenor personal, vă va putea oferi sfaturi și sprijin pentru a depăși o fază de platou și a vă atinge obiectivele de slăbire.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alcoolul si dieta

Ce alcool pot consuma la dietă?

Alcoolul conține 7 calorii pe gram și poate fi o sursă semnificativă de calorii în exces. Dacă cineva vrea să mai reducă din aportul caloric, alcoolul