Tânără are în mâini două boluri cu salată

Cea mai bună dietă pentru pierderea în greutate

Există multe diete și suplimente la modă disponibile pe piață, care susțin că pot promova o pierdere rapidă de greutate. Cu toate acestea, majoritatea acestor produse și planuri de dietă sunt trucuri care ajung să dureze doar câteva zile, iar pierderea în greutate poate avea loc sau nu.

Pierderea rapidă în greutate poate fi greu de realizat, dar modificarea substanțială a dietei și a obiceiurilor de exerciții fizice vă poate ajuta să pierdeți rapid în greutate. Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont pentru pierderea rapidă de greutate efectuată în condiții de siguranță.

Eliminați zahărul

Multe diete de slăbit pledează pentru reducerea zahărului și există un motiv întemeiat în acest sens. Eliminarea zahărului adăugat este o modalitate ușoară de a reduce aportul de calorii, fără a sacrifica alți nutrienți, cum ar fi fibrele, vitaminele, mineralele și fitochimicalele.

Dacă sunteți serioși în legătură cu pierderea rapidă de greutate, ar fi avantajos să eliminați băuturile îndulcite (chiar și suc de fructe), bomboanele, produsele de patiserie etc. Chiar și evitarea biscuiților, a pâinii sau a altor produse din cereale poate genera o pierdere rapidă în greutate, deoarece acest lucru va crește pierderea de greutate formată din apă și glicogen.

Eliminați alimentele procesate

Mâncarea procesată poate însemna o serie de lucruri, dar de obicei se referă la orice puteți cumpăra dintr-un magazin alimentar, care vine într-o cutie, o pungă sau orice alt ambalaj și care are o sumedenie de cuvinte greu de pronunțat pe lista de ingrediente. Mâncarea procesată se referă, de asemenea, la produsele de tip fast-food.

Consumați alimente care sunt în formă naturală și evitați alimentele cu liste lungi de ingrediente. Unele cercetări sugerează că modul în care organismul digeră și metabolizează alimente întregi, neprelucrate, este diferit de alimentele procesate. Oamenii pot arde de fapt mai multe calorii digerând alimente reale în loc de alimente procesate.

Urmăriți aportul de sodiu

Majoritatea adulților obțin mai mult decât cantitatea recomandată de sodiu pe zi. A avea prea mult sodiu în dietă vă poate face să vă simțiți balonați și să purtați o greutate suplimentară de apă. Reducând mâncarea procesată și produsele de tip fast-food, puteți reduce în mod semnificativ nivelul aportului de sodiu în același timp.

Acest lucru ar putea ajuta la pierderea rapidă de greutate, deoarece reducerea cantității de sodiu vă poate ajuta corpul să scape de excesul de greutate al apei.

Nu vă înfometați

Pierderea rapidă de greutate nu înseamnă că trebuie să vă înfometați. De fapt, reducerea drastică a caloriilor vă poate încetini rata metabolică. Consumați alimente cu conținut scăzut de calorii și bogate în nutrienți, care vă vor menține plini. Exemplele includ: fructe proaspete, legume, cereale integrale, proteine slabe și produse lactate (sau alternative lactate).

Rețineți că grăsimile sănătoase sunt importante pentru sănătatea generală și pierderea în greutate; sursele de grăsimi sănătoase nu trebuie evitate atunci când vreți să slăbiți. Sursele de grăsimi sănătoase includ nuci, semințe, avocado, ulei de măsline, ulei de cocos sau unt.

Consumul de alimente sănătoase care vă vor menține mulțumiți, vă poate ajuta să pierdeți în greutate pe termen lung și să vă hrăniți corpul cu vitamine, minerale, fibre și fitochimicale adecvate.

Măriți intervalul de timp destinat antrenamentelor fizice

Dacă doriți ca pierderea în greutate să fie reprezentată de pierderea masei grase în loc de masa musculară, asigurați-vă că efectuați exerciții fizice și că vă modificați dieta atunci când încercați să slăbiți rapid.

Creșteți intervalul de timp destinat exercițiilor fizice, indiferent de nivelul la care vă aflați. Acest lucru s-ar putea traduce în sesiuni de antrenament mai lungi cu 10-15 minute decât în mod normal, ori în mai multe ședințe pe săptămână decât obișnuiți în general.

Nu încercați să vă măriți drastic timpul de antrenament, deoarece probabil că nu va fi sustenabil pe termen lung, iar în plus, sunt șanse mai mari să vă răniți.

Variați intensitatea

Împreună cu creșterea timpului de exerciții, încercați să adăugați o varietate de exerciții atunci când încercați să slăbiți rapid. Există beneficii atât de pe urma efectuării de exerciții de intensitate moderată, cât și pentru cele intens, iar efectuarea ambelor tipuri poate ajuta la pierderea masei grase.

Adăugați antrenamente de forță pentru a vă menține masa slabă puternică și, dacă deja vă antrenați cu greutăți, puteți încerca să plusați numărul de kilograme al ganterelor. De asemenea, găsiți exerciții noi pe care le puteți încerca, pentru a vă lucra mușchii într-un mod diferit.

Somn adecvat

Când încercați să pierdeți în greutate, există factori importanți asociați cu stilul de viață pe care trebuie să îi reglați, în afară de dietă și exerciții fizice. Tiparul de somn, nivelul de stres și sănătatea mintală sunt câteva alte aspecte, care pot avea un impact asupra greutății corporale. Somnul adecvat pe timp de noapte poate ajuta metabolismul corpului să rămână la rate ridicate și poate ajuta la menținerea nivelului de insulină în parametrii normali.

Nu treceți cu vederea acest pas important atunci când vă stabiliți obiectivele de slăbit.

Concluzie

Pierderea rapidă de greutate nu trebuie să fie egală cu suplimente scumpe sau diete imposibile. De asemenea, trebuie să fiți realiști; este destul de greu să slăbiți mult într-un timp scurt. Cu toate acestea, există câteva sfaturi practice pe care le puteți încerca atunci când doriți să pierdeți rapid în greutate.

Reducerea zahărului, a alimentelor procesate și a sodiului este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți. Zahărul suplimentar reprezintă calorii goale care stimulează eliberarea insulinei și obținerea unui exces de sodiu poate crește retenția de apă și balonarea.

Concentrați-vă pe consumul de alimente naturale în forma lor reală, în loc să optați pentru alimente procesate. Stabiliți un aport alimentar bazat pe produse bogate în fibre, substanțe nutritive și proteine echilibrate, plus grăsimi sănătoase, pentru a vă asigura că obțineți nutrienți adecvați.

Creșterea intervalului de timp destinat antrenamentelor fizice și variația intensităților sunt importante pentru pierderea în greutate și pentru a vă asigura că pierdeți mai multă masă grasă decât țesut slab. De asemenea, concentrați-vă asupra unui somn adecvat, deoarece lipsa de somn vă poate influența nivelul de foame și rata metabolică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *