Trei tineri consumă băuturi carbogazoase cu zahăr

Ce să nu mâncați atunci când încercați să slăbiți

Poate părea complicat să știți tot ce ar trebui să mâncați atunci când încercați să slăbiți. Înainte de a menționa ce este recomandat să evitați, iată câteva alimente care ar trebui să facă parte în continuare din dieta dumneavoastră atunci când urmăriți pierderea în greutate.

  • Fructe și legume, în special verdețuri cu frunze închise la culoare
  • Proteine slabe
  • Leguminoase
  • Grăsimi sănătoase precum avocado, ulei de măsline și nuci

Aceste alimente sunt bogate în substanțe nutritive, precum vitamine, minerale și antioxidanți, care sunt importante pentru sănătate și pentru susținerea pierderii sănătoase în greutate. Dacă reduceți caloriile, doriți să vă asigurați că cele pe care le consumați oferă nutrienți corpului dumneavoastră. În general, ar trebui să vă îndepărtați de alimentele cu calorii goale, mai ales atunci când încercați să slăbiți.

Iată câteva alimente și băuturi cu calorii goale pe care să le evitați atunci când încercați să slăbiți.

Băuturi zaharoase

Băuturile zaharoase, cum ar fi sucurile și variantele lor acidulate, sunt o sursă concentrată de calorii și zahăr care pot crește cu ușurință nivelul de zahăr din sânge. După ce beți băuturi cu zahăr, nivelul glicemiei crește. Insulina este eliberată ca răspuns la creșterea glucozei și duce glucoza din sânge în celulele corpului.

Unul dintre rolurile insulinei este de a promova depozitarea grăsimilor. Cu cât se eliberează mai multă insulină, ca atunci când ați băut băuturi cu zahăr, cu atât mai probabil se va depozita grăsimea. Conform publicației Harvard School of Public Health Publication, creșterea consumului de băuturi cu zahăr a contribuit la creșterea problemei obezității în lume.

O altă problemă a băuturilor zaharoase este că creierului îi este greu să înregistreze aceste calorii. O cutie de suc carbogazos poate conține aproximativ 240 de calorii, dar aceste calorii nu sunt luate în calcul de obicei.

Consumul de băuturi cu zahăr adaugă doar calorii și zahăr fără a oferi sațietate.

Alimente dietetice preambalate

Cina preambalată este de obicei plină de conservanți, sodiu și substanțe asemănătoare alimentelor. Există câteva excepții, dar cinele preambalate în general pot fi foarte departe de mâncarea reală.

Dacă alimentele ambalate au o etichetă dietetică, poate fi un avertisment că are și mai multe ingrediente artificiale decât în mod normal. Citiți eticheta de ingrediente înainte de a cumpăra alimente ambalate pentru dietă. Dacă au o listă lungă de ingrediente pe care nu le puteți pronunța, vă recomandăm să vă gândiți de două ori înainte de a le consuma.

Consumul de îndulcitori artificiali, care sunt răspândiți în alimentele dietetice, ar putea crește toleranța la dulceață și crește pofta de dulciuri. Urmăriți un aport moderat de dulciuri, fie din zahăr natural sau îndulcitori artificiali.

Cereale rafinate

Cerealele rafinate pot include pâine albă, dulciuri ambalate și produse de panificație. Acestea sunt bogate în carbohidrați, zahăr și sărace în fibre. Această combinație poate face ca aceste alimente să aibă un nivel scăzut de sațietate (senzație de plinătate) și un risc ridicat de a mânca o porție mare.

După cum am menționat mai sus, cantități mari de zahăr determină o creștere a răspunsului la insulină care favorizează depozitarea grăsimilor. Fibrele pot ajuta la încetinirea eliberării glucozei din sistemul digestiv în sânge, dar din moment ce cerealele rafinate au un conținut scăzut de fibre, zahărul intră rapid în sistemul sanguin.

Stați departe de produsele coapte ambalate, chiar dacă pachetul spune că sunt sărace în calorii. Majoritatea dulciurilor ambalate conțin în continuare o cantitate mare de carbohidrați simpli și puține alte substanțe, chiar dacă au un conținut scăzut de calorii.

Mese dezechilibrate

Consumul de mese echilibrate este important pentru stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și obținerea de nutrienți adecvați. Mesele echilibrate ar trebui să includă o sursă de fibre, cum ar fi fructe legume sau cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase (a se vedea introducerea).

Evitați să mâncați mese care sunt constituite doar dintr-un singur grup alimentar. Mesele echilibrate vă pot ajuta să vă mențineți plini pentru mai mult timp, reducând aportul de alimente mai târziu în timpul zilei.

Alimente cu conținut scăzut de nutrienți

Majoritatea alimentelor enumerate mai sus ar putea fi considerate alimente cu conținut scăzut de nutrienți. Orice produse de tip junk-food, cum ar fi chipsuri, bomboane, sucuri carbogazoase sau produse de patiserie ambalate, se pot încadra în această categorie. Este important să consumați alimente dense în nutrienți atunci când încercați să slăbiți.

Consumați alimente adevărate mai degrabă decât alimente preambalate pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră primește toți nutrienții necesari pentru pierderea în greutate.

Evitați alimentele care conțin calorii și orice altceva în afară de elemente de nutriție. Acestea ocupă spațiu în alocarea dumneavoastră de calorii fără a oferi nici un alt beneficiu. Probabil că nu vă vor umple și vă pot afecta negativ nivelul glicemiei.

Concluzie

În concluzie, fiți conștienți de marketingul fals prezent în etichetele nutriționale. Dacă un produs spune că este fără zahăr sau grăsimi, nu înseamnă că vă va ajuta să slăbiți. Alimentele ambalate dietetice sunt adesea pline de carbohidrați simpli, substanțe de umplutură sau conservanți. Aceste ingrediente nu vă vor ajuta atunci când încercați să slăbiți.

Optați pentru mese echilibrate care furnizează fibre, proteine și grăsimi sănătoase. Această combinație din alimente vă poate ajuta la stabilizarea zahărului din sânge și vă poate menține mulțumiți mai mult.

Aceste alimente sunt, de asemenea, mai susceptibile de a avea o densitate ridicată de nutrienți, ceea ce înseamnă că furnizează și alți nutrienți de care are nevoie corpul tău, în afară de doar calorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *