Pahar vin roșu, alături de negrese si fructe proaspete

Ce opțiune este mai potrivită pentru ziua în care puteți trișa într-o dietă – vin roșu sau negresă cu ciocolată?

Pierderea în greutate este de obicei asociată cu reducerea indulgențelor alimentare și a alimentelor bogate în calorii. Permiterea zilelor în care trișați în planul dumneavoastră de slăbire poate avea unele aspecte pozitive și negative. O problemă cu astfel de zile ar putea fi chiar numele lor în sine.

Asocierea alimentelor cu vinovăție, rușine sau noțiunea de a face ceva greșit în zilele în care trișați în cadrul unei diete, ar putea duce la un consum alimentar emoțional sau la un consum excesiv bazat de sentimente de vinovăție.

Dacă zilele în care trișați duc la un aport excesiv de mâncare, eforturile dumneavoastră de slăbire ar putea fi sabotate.

Pe de altă parte, zilele în care trișați sau urmarea unui plan de alimentație de tipul 80-20, vă pot ajuta să încorporați alimente care în mod normal nu-și au locul într-o dietă, fără a vă anula eforturile de a slăbi.

Ideea din spate constă în faptul că un tratament alimentar ocazional efectuat în cadrul unei diete, poate ajuta la satisfacerea anumitor pofte și poate încuraja pe mai departe menținerea determinării de a slăbi.

Poate conceptul de a trișa în cadrul unei diete să vă ajute cu eforturile dumneavoastră de a slăbi?
Da, acest lucru este posibil, atâta timp cât nu duce la formarea unui ciclu de consum de alimente bogate în calorii, urmat de sentimente de vinovăție pentru tot restul săptămânii.

Fie că este vorba de o zi în care puteți trișa o dată pe săptămână sau de ceva mai puțin structurat, adăugarea unor alimente preferate de care să vă bucurați în timpul procesului de pierdere în greutate, vă poate ajuta să vă simțiți mulțumiți și mai puțin limitați.

Secretul este să vă bucurați de orice alimente preferate cu moderație, fără să exagerați.

Ceea ce alegeți să consumați în zilele în care trișați este în totalitate la latitudinea dumneavoastră. Experții în sănătate vă sugerează să alegeți ceva care vă place sau ceva ce vă doriți cu adevărat.

Încercarea de a mânca ceva în afară de ceea ce vă doriți cu adevărat ar putea duce la consumul în exces al altor alimente.

Deci, în acest context, ce poate fi o opțiune mai bună, negresă cu ciocolată sau vin roșu? Ambele produse alimentare au meritele lor, dar, în cele din urmă, cea mai bună opțiune este ceea ce ar fi mai satisfăcător pentru dumneavoastră.

Vin roșu

Un argument pentru a servi un pahar de vin roșu în ziua în care trișați provine din zona cercetărilor de specialitate, care sugerează faptul că există anumite beneficii pentru sănătate pe care le puteți obține de pe urma unui aport moderat de vin roșu.

Consumul moderat, care nu este mai mult de o băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați, a fost asociat cu: scăderea riscului de boli cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, scăderea riscului de diabet de tip 2 și calculi biliari.

Pe lângă unele beneficii pentru sănătate, consumul de alcool poate fi considerat și relaxant, și social.
Consumul cu măsură poate ajuta oamenii să se simtă relaxați și capabili să se destindă.

Asocierea vinului cu mâncarea poate adăuga, de asemenea, o dinamică suplimentară de satisfacție a unei mese.

Dacă acestea sunt lucruri după care tânjiți sau așteptați cu nerăbdare să beți un pahar de vin roșu, consumul de vin roșu în detrimentul consumului de negresă cu ciocolată, ar putea fi opțiunea potrivită pentru dumneavoastră, deoarece negresele nu vor asigura același efect.

Aveți totuși grijă cu vinul roșu: consumul de alcool exagerat este asociat cu efecte negative asupra sănătății.

Consumul a 7 pahare de vin roșu nu este același lucru cu consumul unui pahar de vin timp de 7 nopți.

Nu utilizați o zi în care aveți voie să trișați în cadrul dietei pentru a consuma excesiv alcool, puteți în schimb să beți mai des, însă întotdeauna cu măsură.

Negresă cu ciocolată

Dacă vă este poftă și vă doriți să mâncați o negresă cu ciocolată, nu există multe produse alimentare care să o poată substitui.

Consumul unei negrese cu ciocolată în ziua în care trișați poate fi o recompensă satisfăcătoare, atâta timp cât are o dimensiune rezonabilă.

Negresele tradiționale sunt bogate în calorii și zahăr, așa că este recomandat să vă limitați în ziua în care trișați la o bucată de negresă de dimensiuni moderate.

Nu folosiți ziua în care trișați ca o scuză de a mânca oricâte negrese vă doriți.

Evitați ciclul de a mânca o porție mare de prăjituri, urmată de senzațiile de vinovăție și de rușine.

Dacă alegeți să mâncați o negresă, savurați fiecare înghițitură, pentru ca nivelul de satisfacție să fie cât mai mare.

Nu încercați să mâncați cât mai multe negrese, în timp ce vă simțiți vinovați.

Un beneficiu pentru utilizarea negreselor ca aliment preferat în zilele în care trișați este că acestea pot fi modificate pentru a fi mai nutritive și mai bogate în zahăr, fără a sacrifica aroma sau textura.

Există multe rețete disponibile pentru a face negresele mai sănătoase prin reducerea cantității de zahăr, folosind fasole ca bază în loc de făină, semințe de cânepă sau alte ingrediente dense în nutrienți.

Rețineți, doar pentru că modificați rețeta pentru a fi mai sănătoasă, nu înseamnă că puteți mări și cantitatea consumată ulterior preparării.

Un pic din ambele

Dacă doriți ciocolată, nu neapărat sub formă de negresă, adăugarea a 30-60 de grame de ciocolată neagră în dietă, în majoritatea zilelor săptămânii, poate fi o modalitate de a vă satisface pofta de ciocolată, oferindu-vă în același timp o sursă de antioxidanți.

Un studiu din 2011 a constatat faptul că aportul de ciocolată a fost invers asociat cu riscul de boli coronariene.

Flavanoizii din boabele de cacao acționează ca un vasodilatator natural pentru vasele de sânge, de care poate beneficia tensiunea arterială.
Ciocolata neagră conține cea mai mare cantitate de flavanoizi de cacao; laptele și ciocolata albă dispun de cantități foarte mici de antioxidanți sau de lipsa totală a acestora.

Prin urmare, dacă doriți să obțineți beneficii pentru sănătate din ciocolată, alegeți doar variantele de ciocolată neagră.

Asocierea unei bucăți mici de ciocolată neagră cu o porție de vin roșu poate oferi beneficii de protecție pentru sănătatea inimii.

Poate vă puteți bucura de puțină ciocolată și vin roșu, în loc de cantități mai mari din una sau alta.

Care este cea mai bună opțiune: vin roșu sau negresă cu ciocolată?

Care este cea mai bună opțiune pentru o zi în care trișați în cadrul planului dumneavoastră de slăbire?

Ceva de care vă veți bucura, veți obține satisfacție, nu vă veți simți vinovați sau nu veți mânca.

Ar putea fi multe alimente, inclusiv vin roșu sau negresă cu ciocolată.

Nu există reguli stabilite despre cum trebuie să arate o zi în care trișați. Singura sugestie este să nu o folosiți ca o scuză pentru a mânca excesiv și pentru a încerca ulterior în restul săptămânii să o compensați.

Nu aceasta este ideea unei zile în care puteți trișa dieta. Dacă aveți probleme cu acest lucru, discutați cu un dietetician înregistrat, pentru a vă ajuta să vă ghidați către un plan de alimentație, care să se potrivească cel mai bine nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *