Tânără practică jogging

Câți pași ar trebui să mergeți într-o zi pentru a pierde în greutate?

O recomandare simplă pentru pierderea în greutate și starea generală de sănătate poate fi rezumată printr-un consum alimentar mai redus și mai multă mișcare fizică. Societățile occidentale devin din ce în ce mai sedentare, în timp ce greutățile corporale și riscurile pentru sănătate cresc.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor sugerează că adulții sănătoși ar trebui să efectueze măcar 150 de minute de exerciții moderate pe săptămână.

Mersul pe jos este un exercițiu fezabil, care poate îndeplini aceste recomandări și este o alegere populară atunci când vine vorba de mișcarea fizică, deoarece este foarte simplu de realizat oriunde și oricând.

Există multe modalități de a vă monitoriza nivelul de fitness, iar o modalitate este reprezentată de contorizarea pașilor făcuți cu ajutorul unui pedometru. Dacă încercați să slăbiți, câți pași ar trebui să efectuați?

Multe organizații din domeniul sănătății sugerează obținerea a aproximativ 10.000 de pași pe zi, dar poate o măsură mai importantă este concentrarea pe creșterea numărului de pași oriunde v-ați afla.

Care este valoarea medie necesară?

În medie, majoritatea adulților americani efectuează aproximativ 5.000 de pași pe zi. Alte țări tind să meargă puțin mai mult: Australia și Elveția au în medie aproximativ 9.600 de pași pe zi, iar Japonia are o medie de peste 7.000 de pași pe zi, potrivit unui studiu din 2010.

Societățile mai puțin sedentare, cum ar fi comunitățile amish, efectuează în medie 18.000 de pași pe zi pentru bărbați și 14.000 de pași pe zi pentru femei.

Un kilometru este echivalentul a aproximativ 1.312 pași, așadar conform recomandărilor generale de sănătate de 10.000 de pași pe zi, ar trebui să mergeți zilnic undeva la 7,6 kilometri.

Nu este surprinzător faptul că țările care au medii mai mari de pași efectuați pe zi au rate mai mici de obezitate. Încurajarea oamenilor spre efectuarea unui număr mai mare de pași pe zi, poate reprezenta o modalitate fezabilă de a încadra mai multă mișcare fizică în contextul vieții cotidiene, ceea ce va contribui la menținerea greutății dorite.

Câți pași sunt necesari pentru promovarea pierderii în greutate?

În timp ce 10.000 de pași pe zi reprezintă o recomandare generală pentru pierderea în greutate, poate părea o valoare intimidantă pentru cei care abia dacă merg 5.000 de pași pe zi.

Indiferent de locul în care vă aflați, obiectivul dumneavoastră ar trebui să fie să măriți cât puteți suma pașilor efectuați zilnic și să nu vă lăsați descurajați atunci când nu este egală cu 10.000. Orice fel de mișcare fizică suplimentară poate ajuta la creșterea de la 5.000, la 7.000 sau 8.000 de pași, și poate avea în continuare beneficii pentru sănătate.

Secretul este să găsiți modalitatea ideală de a introduce mai multă mișcare fizică în rutina personală. Toată lumea este diferită în acest sens. Poate că preferați să vă luați mai multe pauze de mers pe parcursul unei zile de lucru, să parcați mai departe de magazine sau casă, să coborâți din autobuz cu o stație mai înainte sau să vă plimbați după cină.

Pentru a ajunge la recomandarea generală de exerciții fizice efectuate pe săptămână, trebuie să parcurgeți între 7.000-10.000 de pași în majoritatea zilelor săptămânii. Aceasta poate fi, de asemenea, un obiectiv pentru pierderea în greutate și amintiți-vă: cu cât efectuați mai mulți pași, cu atât mai repede vă puteți atinge obiectivul de pierdere în greutate.

Planul de 20%

În loc să săriți de la 5.000 de pași la 10.000 de pași într-o singură zi, poate fi utilă adoptarea unei abordări treptate pentru creșterea nivelului de mișcare fizică.

Încercați să vă măriți numărul de pași cu 20% în fiecare săptămână sau chiar la două săptămâni până când vă atingeți obiectivul. Nu vă descurajați dacă nu vă apropiați de pașii recomandați pe zi. Orice fel de mișcare fizică suplimentară este oricum o sursă de beneficii pentru sănătate.

Planul de 20% poate fi o modalitate ușoară de a efectua mai multă mișcare fizică. De exemplu, dacă efectuați în medie aproximativ 3.000 de pași pe zi, încercați să creșteți la 3.600 de pași în săptămâna următoare. Odată ce sunteți la 3.600 de pași pe zi, încercați să creșteți cu 20% mai mult săptămâna următoare și tot așa mai departe.

De unde știți câți pași efectuați?

Un pedometru sau orice alt dispozitiv de urmărire a valorilor de fitness reprezintă modalitatea ideală de contorizare a numărului de pași efectuați. Important este să purtați dispozitivul preferat la mână, pe timpul zilei și să îl resetați în fiecare zi.

Verificarea dispozitivului pe parcursul zilei vă poate arăta unde vă deplasați cel mai mult și în ce momente din zi aveți tendința de a fi mai sedentari.

Nu uitați să vă ascultați organismul. Mersul pe jos este considerat un exercițiu sigur pentru majoritatea oamenilor, dar dacă experimentați dureri în timpul mersului sau aveți antecedente de probleme cardiace, încercați să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a crește nivelul de exerciții.

Concluzie

Mersul în jur de 7.000-10.000 de pași în majoritatea zilelor săptămânii poate fi un mod fezabil de a atinge recomandările de exerciții fizice și de a promova pierderea în greutate. Puteți lucra până la această sumă în mod treptat; obiectivul principal este să vă creșteți numărul de pași oriunde v-ați afla.

Majoritatea adulților nu ating probabil recomandările de pași, așa că orice fel de mișcare suplimentară alegeți să efectuați în fiecare zi, vă poate ajuta să îndepliniți pașii recomandați.

Utilizarea unui pedometru sau a altui dispozitiv de urmărire a valorilor de fitness poate fi o modalitate ușoară de contorizare a pașilor. Vedeți câți pași puteți obține în mod constant pe parcursul zilei și gândiți-vă la modalități prin care puteți efectua și mai mulți pași în cadrul activităților cotidiene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *