Suc natural de portocale și un coș cu fructe

Câte kilograme puteți slăbi într-o lună?

Există multe diete, programe de slăbit, suplimente și exerciții diferite destinate persoanelor care încearcă să slăbească. Unele susțin că puteți slăbi 15 kilograme într-o lună sau chiar 5 kilograme în 10 zile. Rata cu care oamenii slăbesc variază și nu există o formulă magică pe care să o utilizați pentru a aproxima cu acuratețe cât de repede veți slăbi un anumit număr de kilograme.

Există estimări pe care profesioniștii din domeniul sănătății le pot face pentru a vă face o idee despre cât de rapidă va fi pierderea în greutate conform diferitelor diete, însă rețineți că sunt doar estimări. Iată câțiva factori de care trebuie să țineți cont atunci când luați în considerare cantitatea de greutate pe care o puteți pierde într-o lună.

Câte kilograme puteți pierde într-o lună?

Pierderea în greutate pe o perioadă de o lună poate varia ca și valori de la câteva kilograme până la 5 kilograme sau mai mult. O orientare generală și rezonabilă din partea profesioniștilor din domeniul sănătății și al nutriției este de 1-2 kilograme pe săptămână, adică 4-8 kilograme într-o lună. În primele câteva săptămâni pierderea în greutate este de obicei mai mare.

Aportul de energie, calitatea caloriilor și nivelul de activitate sunt cei mai importanți factori atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Cantitatea de kilograme pierdute depinde de cât de multe exerciții fizice veți efectua și de modificările dietetice.

Pentru a pierde în greutate, puteți începe cu exerciții fizice efectuate în majoritatea zilelor săptămânii, timp de 60-90 de minute pe zi.

Ecuații și pierderea în greutate

Există câteva ecuații ce vizează pierderea în greutate, care au fost utilizate de mult timp. O recomandare generală pentru pierderea în greutate se bazează pe faptul că un kilogram de grăsime este aproximativ echivalentul a 3.500 de calorii. Prin urmare, reducerea a 500 de calorii din dietă, creșterea arderilor cu 500 de calorii cu ajutorul exercițiilor fizice sau cu o combinație de dietă și exerciții fizice, a fost recomandată pentru pierderea în greutate a unui kilogram pe săptămână.

Pierderea a 2 kilograme pe săptămână ar însemna o scădere de 1.000 de calorii din aportul de alimente, creșterea cheltuielilor de energie sau o combinație a ambelor. Deși acest lucru poate oferi o direcție de unde să începeți pentru pierderea în greutate, mai multe cercetări indică acum că pierderea în greutate poate să nu fie atât de simplă.

Pe lângă aportul de calorii și exerciții fizice, există mulți factori care influențează metabolismul și menținerea greutății. Aceștia sunt doar 2 factori. De asemenea, organismul nu este o simplă mașină; este foarte complex. Corpul nu arde aceeași cantitate de calorii în fiecare zi.

Dieta și exercițiile fizice

După cum sa menționat mai sus, există mulți factori care influențează pierderea în greutate. Totuși, tiparele de alimentație și exerciții fizice rămân factorii cheie. Consumul de substanțe nutritive adecvate este important în timpul pierderii în greutate, nu doar pentru a rămâne sub un obiectiv caloric anume.

Este important să consumați alimente dense în nutrienți, care vor furniza organismului fibre, aminoacizi, acizi grași esențiali, vitamine, minerale, fitochimicale și apă. Alimentele dense în nutrienți pot include fructe, legume, cereale integrale, lactate, ouă, proteine animale slabe, nuci, semințe și leguminoase.

Scopul efectuării unei combinații de exerciții cardiovasculare, împreună cu antrenamente de forță în timpul pierderii în greutate, este de a viza pierderea de grăsime în loc de pierderea țesutului slab. Mențineți exercițiile fizice și alimentația sănătoasă pe tot parcursul lunii; consecvența este esențială pentru pierderea în greutate pe termen lung.

Factori importanți pentru pierderea în greutate (pe lângă dietă și exerciții fizice)

Alți factori care afectează pierderea în greutate pot include tiparele de somn, nivelul de stres, nivelurile de hormoni și genetica. În timp ce încercați să pierdeți în greutate, concentrați-vă și pe practicarea unui control sănătos al stresului, pe un somn adecvat și pe abordarea oricăror alte probleme medicale de bază.

Siguranță și longevitate

Continuarea adoptării de diete foarte scăzute în calorii și nesustenabile vă poate ajuta să slăbiți rapid, dar cel mai probabil nu veți obține rezultate care să dureze mai mult de câteva săptămâni. Chiar și o slăbire modestă de 5 kilograme poate avea beneficii semnificative pentru sănătate, pentru scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

Dacă obiectivul dumneavoastră de scădere în greutate este de o lună, de ce să nu încercați să lucrați pentru un obiectiv mai durabil? Schimbarea comportamentelor necesită timp, iar beneficiile fizice ale unui stil de viață mai sănătos pot dura mult mai mult de o lună.

Dacă aveți întrebări specifice despre pierderea în greutate, discutați cu un dietetician sau un profesionist din domeniul sănătății. Nu apelați la diete la modă sau programe și suplimente care nu promovează modificări durabile ale stilului de viață. Rețineți că reducerea semnificativă a caloriilor, sub 1.000-1.200 de calorii, nu este recomandată majorității oamenilor.

Concluzie

Pierderea în greutate este simplă în sensul că într-adevăr este vorba de a vă deplasa mai mult, a mânca calorii sănătoase și de calitate. Cu toate acestea, există și alți factori, cum ar fi stresul, somnul, nivelul hormonilor și genetica, care pot influența, de asemenea, rata pierderii în greutate și pot împiedica calcularea simplă a pierderii în greutate prin reducerea a 500 de calorii pe zi.

Câtă greutate puteți pierde într-o lună va varia individual, în funcție de factorii menționați mai sus. Cu toate acestea, o recomandare generală este de aproximativ între 2,5 și 5 kilograme pe lună, adică 1-2 kilograme pe săptămână. Cu toate acestea, puteți slăbi chiar mai mult dacă în prima lună alegeți să faceți niște modificări semnificative ale stilului de viață.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *