Tânără trage de talia blugilor rămași mari deoarece a slăbit

Câte kilograme puteți slăbi în 6 săptămâni?

Unele programe sau diete de slăbit promit pierderea a 9-14 kilograme în 4-6 săptămâni. În timp ce în anumite cazuri acest lucru este posibil, deși sunt necesare schimbări drastice, cei mai mulți oameni vor înregistra pierderi mai mici, în nici un caz la fel de semnificative, în decurs de 6 săptămâni.

S-ar putea să slăbiți undeva între 2 și 4 kilograme în 2 săptămâni după o dietă puternic restrictivă, dar ceea ce este mai important este ce obiceiuri puteți menține pe termen lung, pentru a susține noua greutate.

Majoritatea dietelor au o rată de succes de aproximativ doar 5% pe termen lung. Deși acest lucru poate părea un procent mic, rețineți că pierderea în greutate sustenabilă pe termen lung necesită o modificare continuă a stilului de viață și a obiceiurilor asociate.

V-am pregătit în continuare o listă cu câteva considerații la care să vă așteptați, atunci când încercați să slăbiți pe o perioadă de 6 săptămâni și ce anume poate necesita acest lucru.

Ce este realist și recomandat?

O mulțime de factori joacă un rol în pierderea în greutate, aceștia fiind uneori greu de prezis, cum ar fi: genetică, variație a ratelor metabolice, stres, modele de somn și niveluri hormonale. Deși există o gamă largă de varianță pentru pierderea în greutate între diferiți indivizi, ceea ce se recomandă în general este un plan de scădere în greutate situat undeva între 0.5 și 1 kilogram pe săptămână.

Dacă oamenii slăbesc la o rată constantă ca aceasta, pierderea în greutate cu succes pe termen lung este mai probabilă. Modificarea adecvată a aportului de alimente și a nivelului de exerciții fizice ar trebui să încurajeze organismul să utilizeze masa grasă pe post de combustibil și, în consecință, să favorizeze pierderea în greutate.

Primele câteva săptămâni după urmarea unui program de scădere în greutate pot descrie cu ușurință o reducere a greutății de câteva kilograme, însă după aceea kilogramele pierdute pe săptămână se vor stabiliza la o medie de 0.5 sau 1 kilogram. Pentru un total de șase săptămâni, acest lucru poate echivala cu o pierdere în greutate de aproximativ 3-6 kilograme.

Acest obiectiv de 3-6 kilograme pierdute poate fi considerat un obiectiv rezonabil de slăbire în 6 săptămâni. Chiar și un kilogram pierdut pe săptămână poate reprezenta o modificare majoră cu privire la stilul de viață și obiceiurile alimentare.

Dacă sunteți dispuși să renunțați la vechile obiceiuri și să le înlocuiți cu alternative sănătoase, puteți pierde chiar mai mult în greutate într-o săptămână, însă va fi nevoie de determinare și consecvență.

Câte kilograme doriți să slăbiți?

Dacă doriți să slăbiți o cantitate semnificativă de kilograme, pierderea în greutate poate fi mai dramatică în prima sau primele luni. Pierderea în greutate săptămânală de peste câteva kilograme poate fi ceva obișnuit.

Cu toate acestea, dacă vă doriți să slăbiți 5-7 kilograme, pierderea în greutate poate fi mai lentă, în funcție de modificările pe care le veți face în alimentație și obiceiuri asociate cu stilul de viață.

Un alt factor care poate avea un impact asupra ratei de pierdere în greutate constă în gradul de schimbare a obiceiurilor alimentare și de stil de viață. Dacă o persoană obișnuiește să consume o mulțime de produse de tip junk-food și băuturi carbogazoase, și să nu efectueze mișcare fizică, trecerea la o dietă sănătoasă și o schemă de antrenamente fizice adecvată, poate contura niște rezultate dramatice.

Dacă o persoană deja are o dietă destul de sănătoasă și este activă din punct de vedere fizic, pierderea în greutate poate să nu fie atât de pronunțată, dar poate fi atinsă.

De ce aveți nevoie pentru a slăbi în 6 săptămâni?

Unul dintre cei mai importanți factori pentru pierderea în greutate în 6 săptămâni constă în determinarea unei concordanțe cu modificările aduse obiceiurilor asociate cu stilul de viață. Uneori, pierderea în greutate poate fi un proces însoțit de suișuri și coborâșuri, însă adoptarea unei alimentații sănătoase și efectuarea de exerciții fizice sunt importante pentru succesul pe termen lung.

Mulți oameni nu își dau seama de cantitatea de exerciții fizice sau de modificările alimentare necesare pentru a pierde în greutate în mod constant, săptămână după săptămână, și pentru a menține greutatea dorită.

Chiar și după ce v-ați atins obiectivul de greutate, poate fi necesar să continuați să faceți mișcare fizică și să mențineți noile obiceiuri alimentare pentru menținerea greutății. Potrivit Registrului de Control al Greutății, majoritatea persoanelor care au ținut cu succes greutatea pierdută la distanță, continuă să efectueze exerciții fizice cel puțin 60 de minute pe zi.

Concluzie

Dacă încercați să slăbiți într-un interval de timp de 6 săptămâni, o recomandare generală pentru pierderea în greutate ar fi de 0.5 sau 1 kilogram pe săptămână. Aceasta se traduce într-o pierdere totală în greutate de 3-6 kilograme în 6 săptămâni. Desigur, unii oameni pot pierde mai mult sau mai puțin în greutate în acest interval de timp, deoarece există mulți factori care joacă un rol în pierderea în greutate.

Dacă vă doriți o pierdere semnificativă în greutate, este posibil ca în prima sau primele două luni cantitatea de kilograme pierdute să fie mai dramatică. De asemenea, rata pierderii în greutate poate fi afectată de volumul de schimbări aduse obiceiurilor alimentare și de stil de viață. În general, cu cât modificarea stilului de viață este mai extremă, cu atât pierderea în greutate va fi mai mare.

Promisiunile anumitor programe sau diete de slăbit descriu pierderi masive de 10-15 kilograme într-o lună, însă nu luați aceste afirmații ca pe o normă. În schimb, țintiți pentru atingerea succesului pe termen lung, context în care pierderea a 0.5-1 kilograme pe săptămână este considerată modalitatea recomandată pentru pierderea în greutate sustenabilă pe termen lung.

Consecvența este, de asemenea, esențială; dacă nu vă atingeți obiectivul săptămânal de slăbire, nu renunțați la noile obiceiuri. În schimb, mențineți un stil de viață sănătos, deoarece consecvența face diferența pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *