Cât de ușor este să slăbești?

Cât de ușor este să slăbești?

Pierderea în greutate este simplă în teorie; mâncați mai puține calorii decât ardeți. Puteți pierde în greutate cu aproape orice dietă dacă aportul de calorii este mai mic decât cheltuielile calorice. Cu toate acestea, pierderea în greutate pe termen lung nu este atât de „ușoară” ca o dietă rapidă.

Dacă pierderea în greutate pe termen lung ar fi ușoară, epidemia de obezitate observată în majoritatea lumii nu ar fi o preocupare. Pierderea în greutate pe termen lung se poate întâmpla, dar schimbarea obiceiurilor și a stilului de viață trebuie să facă parte din soluție. Întrebările care urmează au menirea de a determina dacă pierderea în greutate pe termen lung va fi ușoară sau nu în cazul dumneavoastră.

Vreți să fiți sănătoși sau să slăbiți rapid?

Pe măsură ce rata obezității crește la adulți și copii, societatea continuă să fie obsedată de greutate. Tulburările de alimentație sunt în creștere, precum și ratele de obezitate și se pare că oamenii din societate, indiferent de mărimea lor, se definesc prin forma corpului lor.

Oamenii sunt dornici să piardă în greutate din diferite motive, iar unii caută să piardă în greutate doar pentru a atinge un anumit număr afișat de cântar. Ceea ce poate fi un indicator mai bun al sănătății este ceea ce se întâmplă în culise. Există un risc de boli cronice? Greutatea suplimentară provoacă stres la nivelul articulațiilor?

A fi supraponderal sau obez este asociat cu anumite boli cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și chiar unele tipuri de cancer. Pierderea în greutate este pozitivă dacă sănătatea pe termen lung este scopul final.

Dacă scopul este doar să ajungeți la un anumit număr pe cântar, prin aproape orice mijloace posibile, este posibil să aveți succes. Cu toate acestea, să rămâneți la obiectivul dumneavoastră poate să nu fie ușor. Pierderea în greutate pe termen lung necesită efort și schimbări constante.

Care este obiectivul dumneavoastră de pierdere în greutate? Vreți o stare de sănătate mai bună și să slăbiți pe termen lung sau vreți doar să slăbiți 5-10 kilograme rapid cu o dietă minune sau un supliment la fel de magic, doar pentru a recâștiga ulterior toată greutatea pierdută?

Sunteți dispuși să mențineți obiceiuri sănătoase pe tot parcursul vieții?

Registrul de control al greutății urmărește persoanele care au slăbit pe termen lung și au păstrat cu succes greutatea. Persoanele de pe listă variază în funcție de vârstă, greutatea pierdută, sex și modalitatea prin care au slăbit. Unii oameni au slăbit pe cont propriu, în timp ce alții au folosit un program special dedicat în acest sens sau au avut un altfel de ajutor.

Ceea ce este comun pentru toți participanții (98%) din registru este că și-au modificat consumul de alimente. Nouăzeci și patru la sută dintre cei care au pierdut greutatea cu succes și-au sporit activitatea fizică, exercițiul principal ales fiind mersul pe jos.
Iată câteva alte statistici ale participanților la Registrul de control al greutății:
– Mai mult de ¾ din participanți iau micul dejun în fiecare zi
– ¾ din participanții la registru se cântăresc cel puțin săptămânal
– Aproximativ 60% urmăresc nu mai mult de 10 ore de televiziune pe săptămână
– Aproape toți (90%) efectuează exerciții fizice timp de aproximativ o oră pe zi.

Aceste constatări sugerează că pierderea în greutate pe termen lung este cu siguranță posibilă, dar obiceiurile de viață sănătoase trebuie să fie menținute tot pe termen lung. Cât de ușor vă va fi să efectuați mișcare și să vă schimbați obiceiurile alimentare? O puteți face, dar necesită dăruire.

Puteți trece de bariera primilor ani?

Potrivit unui studiu din 2005, după ce subiecții au pierdut în greutate timp de 2-5 ani, șansa de a pierde în greutate pe termen lung a crescut mult. Acest lucru sugerează cu cât mențineți greutatea la distanță mai mult, cu atât devine mai ușor.

Pe măsură ce timpul trece peste succesul pierderii în greutate, după 2-5 ani poate fi și mai ușor să mențineți greutatea. Dacă vă puteți menține obiectivele de slăbire timp de 2-5 ani, acest studiu sugerează că anii următori pot fi mai ușori.

Aveți parte de ajutor?

Anumitor persoane le este mai ușor să slăbească pe cont propriu. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor vor avea o rată de succes mai mare dacă au un fel de rețea de sprijin. Anumite grupuri de slăbire au această componentă ca parte a programului lor.

Cu toate acestea, pentru a avea succes cu privire la pierderea în greutate nu trebuie să vă alăturați unui program. Puteți avea o rețea de sprijin formată din prieteni, familie sau comunități online. Întâlnirea cu un antrenor de wellness, un expert în pierderea în greutate sau un dietetician înregistrat poate fi, de asemenea, utilă pentru a ușura pierderea în greutate.

Urmăriți progresul?

Un ultim sfat pentru a ușura pierderea în greutate este urmărirea progresului. Puteți face acest lucru în mai multe moduri, deoarece există o varietate de aplicații de fitness care vă pot ajuta să vă urmăriți obiectivele de fitness, calorii, greutate sau procente de grăsime corporală.

Urmărirea progresului efectuată pe stilul vechi folosind un jurnal sau foi de hârtie poate funcționa și ea. Urmărirea progresului și notarea obiectivelor dumneavoastră ar putea ajuta la pierderea în greutate pe termen lung. Acest lucru poate crește motivația și concentrarea pe măsură ce pierdeți în greutate.

Pierderea în greutate pe termen lung poate să nu înceapă la fel de ușor, dar în timp poate deveni mai ușoară. Menținerea consecvenței, urmărirea progreselor, obiectivelor și o rețea de sprijin pot face ca pierderea în greutate să fie mai ușoară.

Rețineți că pierderea în greutate ar trebui să aibă legătură cu sănătatea și longevitatea, nu doar cu atingerea unui anumit număr afișat de cântar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *