Tânără își măsoară circumferina coapselor folosind un metru de croitorie

Cât de repede puteți pierde 35 de kilograme?

Viteza cu care puteți slăbi variază în funcție de mai mulți factori, unii care se pot afla sub controlul dumneavoastră și alții care nu.

Genetica și vârsta sunt aspecte pe care nu le puteți controla pentru pierderea în greutate, dar obiceiurile asociate cu stilul de viață, cum ar fi obiceiurile alimentare, efectuarea de exerciții fizice, tiparele de somn și menținerea stresului la un nivel sănătos, au un rol important în influențarea greutății corporale.

Cât de rapid puteți pierde în greutate depinde de cât de mult vă doriți să vă schimbați obiceiurile de viață. Din păcate, este foarte dificil de estimat cu exactitate în cât timp puteți slăbi 35 de kilograme, deoarece acest lucru depinde de dieta alimentară pe care o aveți și de cât de multă mișcare fizică obișnuiți să efectuați.

Majoritatea experților în sănătate sugerează că pierderea lentă și constantă de greutate poate fi mai ușor de gestionat decât pierderea de greutate mai drastică și mai rapidă.

Cea mai bună abordare pentru pierderea în greutate este să adoptați obiceiuri pe care le puteți menține pe termen lung. Este posibil ca majoritatea oamenilor să nu respecte schimbările extreme pe termen lung.

În general, se recomandă vizarea unei pierderi în greutate de 0,5 și 1 kilogram pe săptămână. Deci, pentru a pierde 35 de kilograme, la această rată, ar dura aproximativ 10 luni.

Cât de repede puteți pierde 35 de kilograme va varia; poate dura doar câteva luni, până la peste un an. Există programe și calcule matematice ce vizează scăderea în greutate, care vor lua în calcul rata metabolică bazală, factorul de activitate și necesarul estimat de calorii pentru scăderea în greutate.

În timp ce aceste instrumente pot fi utile în anumite cazuri, în altele pot genera o fază de stagnare atunci când se utilizează doar ecuațiile de calorii estimate.

Este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un plan de exerciții fizice sau de a începe un program de slăbire. Dacă urmați orice fel de tratament medicamentos, asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a lua orice suplimente.

Consumați alimente care sunt sățioase și furnizează nutrienți

Un obstacol important al unei pierderi extreme de greutate este reprezentat de abordarea unei diete foarte sărace în calorii. Nu este recomandat să consumați mai puțin de 1.000 până la 350 de calorii pe zi, cu excepția cazului în care vă aflați sub supravegherea unui medic.

Unele programe de slăbire și diete sugerează restricții severe pentru pierderea în greutate. Acest lucru poate provoca pierderea în greutate, dar greutatea ar putea reveni imediat după normalizarea dietei.

În schimb, concentrați-vă pe consumul de alimente sănătoase, cu nutrienți, care vă oferă energie pe termen lung.

Consumul unei diete bogate în fibre din alimente naturale, cum ar fi fructele, legumele, ovăzul, leguminoasele, nucile etc., vă poate ajuta să oferiți organismului dumneavoastră energia necesară fără alte efecte secundare.

Combinarea altor alimente mai bogate în grăsimi și proteine sănătoase poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge pentru o energie susținută, fără a stimula eliberarea suplimentară de insulină.

Optați pentru alimente dense în nutrienți în loc de alimente ambalate, cu conținut scăzut de calorii și bogate în ingrediente artificiale. Concentrați-vă pe alimentația adecvată pentru organismul dumneavoastră, în loc să îl privați de nutrienții esențiali.

Exerciții fizice

Nu este o surpriză faptul că exercițiile fizice sunt una dintre cele mai importante modalități de a crește consumul de calorii. Creșterea arderilor calorice vă poate ajuta să vă învățați corpul să utilizeze ca și combustibil masa grasă.

Exercițiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, joggingul, înotul și ciclismul pot oferi multe beneficii pentru sănătate pe lângă pierderea în greutate.

Cu toate acestea, trebuie să efectuați o cantitate semnificativă de exerciții pentru ca pierderea în greutate să fie semnificativă. Aceasta înseamnă că probabil va trebui să efectuați mai mult decât cantitatea generală recomandată de exerciții.

O analiză din 2014 a concluzionat faptul că exercițiile aerobe pot ajuta la pierderea semnificativă în greutate dacă sunt efectuate în cantități mari.

Acest lucru nu înseamnă că puteți pierde în greutate doar dacă faceți mișcare toată ziua. Rezultatele acestei revizuiri sugerează că pierderea în greutate este posibilă cu recomandările generale de exerciții fizice, dar poate dura mai mult dacă rămâneți la acel nivel.

Amintiți-vă, exercițiile fizice ar trebui să fie crescute treptat și adaptate individual pentru sănătatea dumneavoastră și istoricul medical.

Ce se întâmplă dacă nu aveți timp pentru sesiuni lungi de exerciții? Puteți încuraja în continuare pierderea rapidă în greutate?

Potrivit unui studiu din 2008, efectuarea antrenamentelor cu intervale de intensitate mare (HIIT), de trei ori pe săptămână, a ajutat participanții la studiu să piardă cantități mai mari de greutate, în comparație cu cei care au efectuat aceeași cantitate de exerciții, dar la un nivel moderat.

Acest lucru sugerează faptul că încorporarea unor antrenamente de intensitate mai mare pentru o durată mai scurtă, ar putea fi benefică pentru pierderea în greutate.

Exercițiile de rezistență pot contribui, de asemenea, la conservarea masei musculare în timpul pierderii în greutate și, conform unui studiu din 2012, exercițiile de rezistență pot contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Prin urmare, cel mai indicat ar fi să efectuați o gamă largă și variată de exerciții fizice. Antrenamentele aerobe sunt benefice pentru pierderea în greutate, însă adăugarea unor antrenamente de intensitate ridicată și antrenamente de rezistență poate fi, de asemenea, benefică pentru încurajarea pierderii rapide de greutate.

Secretul este să fiți inteligenți atunci când vă formați un program de exerciții, pentru a fi siguri că puteți menține pe termen lung planul. Dacă nu sunteți siguri că aveți toate datele necesare în acest sens, puteți cere îndrumarea unui medic sau a unui antrenor personal.

Ce să evitați

Dacă nu vă aflați sub îndrumarea unui medic, evitați dietele cu conținut scăzut de calorii. Aceste diete pot favoriza pierderea în greutate, dar pot interfera și cu alte sisteme ale corpului. De asemenea, pot reduce metabolismul, ceea ce poate fi problematic atunci când mâncați mai multe alimente după acest tip de dietă.

Evitați orice program de slăbire care vă spune că puteți mânca tot ce doriți și totuși să pierdeți în greutate fără a fi nevoie să faceți mișcare.

Acest lucru pur și simplu nu este adevărat și este un truc de pierdere în greutate. Pierderea în greutate cu succes necesită disciplină și consistență.

Cu aceste două aspecte esențiale în minte, plus hotărârea și determinarea de a trece la obiceiuri de viață mai sănătoase, pierderea în greutate poate fi încununată cu succes.

Concluzie: Cât de repede puteți slăbi?

Cât de repede puteți pierde 35 de kilograme sau orice cantitate de greutate, poate fi diferit pentru toată lumea. De regulă, se recomandă un ghid general de a pierde 0,5-1 kilogram pe săptămână, dar ați putea pierde mai mult sau mai puțin de atât.

Schimbarea obiceiurilor de viață, cum ar fi consumul de alimente și efectuarea de exerciții fizice, sunt de obicei principalele obiective ale pierderii în greutate, deoarece acestea sunt lucruri pe care le putem controla.

În loc să căutați să vă privați cât mai mult posibil de nutrienții esențiali, concentrați-vă pe alimentarea corpului cu alimente bogate în nutrienți. Majoritatea acestor alimente, cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele și cerealele integrale, au în mod natural mai puține calorii și mai multe fibre.

Împreună cu surse sănătoase de proteine și grăsimi, vă puteți simți mulțumiți oferind în același timp corpului dumneavoastră o energie susținută.

Exerciții variate; există beneficii pentru exercițiile aerobe, de intensitate ridicată și rezistență pentru pierderea în greutate. Dacă vă aflați într-o fază de platou în cadrul procesului de slăbire, încercați să modificați intervalele de timp sau intensitatea antrenamentelor fizice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *