Mic dejun format din ouă, pâine toast și salată

Cât de important este să luați micul dejun în fiecare dimineață?

Consumul unui mic dejun sănătos este adesea asociat cu sănătatea și pierderea în greutate. Într-adevăr, multe studii au indicat o asociere între micul dejun și întreținerea cu succes a greutății și pierderea în greutate. Studiile efectuate au arătat, de asemenea, că micul dejun este benefic pentru copii și adolescenți.

Cu toate acestea, nu toate studiile au relevat faptul că micul dejun este important pentru sănătate și pierderea în greutate. Rezultatele cercetărilor de specialitate sunt mixte. Unele studii au arătat o creștere a colesterolului la persoanele care sar peste micul dejun, dar unele nu au arătat o diferență semnificativă cu privire la starea de sănătate sau greutatea corporală la persoanele care sar peste micul dejun.

Un argument împotriva importanței consumului micului dejun în fiecare zi este că oamenii pot pierde în greutate sărind în mod constant peste micul dejun, urmând o dietă de post intermitent.

Concluzia este că majoritatea cercetărilor sugerează că micul dejun ar putea ajuta la menținerea greutății pe termen lung și ar putea fi benefic din alte motive.

Totuși, este posibil ca unele persoane să treacă peste micul dejun și să nu resimtă un impact negativ asupra sănătății. Ca și în orice alt caz, depinde și care sunt obiceiurile dumneavoastră pentru restul zilei.

Micul dejun poate ajuta la menținerea greutății?

Un argument pentru consumul micului dejun pentru controlul greutății cu succes vine din cercetările efectuate cu Registrul Național de Control al Greutății din S.U.A. (NWCR). Acest registru constă într-o colecție de date provenite de la persoane care și-au menținut greutatea cu succes pentru o perioadă lungă de timp.

Un studiu din 2002 cu aproape 3.000 de participanți NWCR a constatat că peste 75% dintre persoanele care au pierdut în greutate cu succes iau micul dejun în fiecare zi a săptămânii. Cercetătorii au concluzionat faptul că micul dejun poate fi un factor al succesului de a menține greutatea.

Un motiv pentru care consumul micului dejun poate ajuta la menținerea greutății este simplu. Dacă mâncați micul dejun, este posibil să aveți mai puține șanse să mâncați prea mult în cursul zilei. De asemenea, puteți obține mai multe vitamine și minerale din dietă dacă includeți alimente sănătoase dimineața.

Micul dejun și pierderea în greutate

Servirea micului dejun vă ajută de fapt să slăbiți? Mulți oameni și profesioniști din domeniul sănătății spun că da. Cu toate acestea, cercetările din studiile controlate aleatoriu cu privire la micul dejun și pierderea în greutate au rezultate mixte. Studiile observaționale au indicat că micul dejun este asociat cu o greutate corporală mai mică.

Într-un studiu din 2014, cercetătorii au testat eficacitatea recomandării de a servi sau a sări peste micul dejun cu aproximativ 300 de adulți supraponderali sau obezi.

Participanții au fost repartizați în mod aleator în două grupuri, unul care sărea peste micul dejun și unul care servea micul dejun, ambele fiind parte a unei strategii de slăbire. La sfârșitul celor 16 săptămâni, nu a existat nici o diferență semnificativă cu privire la pierderea în greutate între grupuri.

O considerație importantă de luat în calcul atunci când vorbim despre pierderea în greutate și micul dejun este reprezentată de modul în care arată în rest consumul alimentar.

S-ar putea ca studiile care arată un beneficiu din servirea micului dejun pentru pierderea în greutate sau întreținerea greutății să obțină aceste rezultate, deoarece persoanele care iau micul dejun mănâncă mai puțin în restul zilei.

Momentul în care aveți un aport caloric din alimente poate avea un impact asupra sănătății, precum și câte calorii obțineți.

Într-un studiu din 2013, un lot de femei supraponderale a consumat 1.400 de calorii pe zi, timp de 12 săptămâni. Singura diferență între grupuri era că un grup consuma majoritatea caloriilor dimineața, iar celălalt grup consuma majoritatea caloriilor la cină.

Grupul care a servit majoritatea caloriilor din zi în cadrul micului dejun a înregistrat o scădere mai mare în greutate și o reducere mai semnificativă a circumferinței taliei, comparativ cu grupul care a consumat mai multe calorii la cină.

Consumul micului dejun vă poate ajuta să vă deplasați mai mult

Un alt beneficiu pentru servirea micului dejun este că ar putea duce la niveluri mai ridicate de activitate fizică dimineața. Un studiu din 2016 a plasat adulții obezi într-un grup de mic dejun zilnic sau post prelungit (care nu mănâncă nimic înainte de 12 P.M.) timp de 6 săptămâni.

Cercetătorii au descoperit faptul că grupul care a luat micul dejun a avut o activitate fizică mai mare dimineața, comparativ cu grupul de post intermitent. Deși nu a existat o diferență semnificativă cu privire la pierderea în greutate între grupuri, sensibilitatea la insulină a crescut mai mult în grupul cu mic dejun.

Statul pe perioade lungi de timp este asociat cu un risc crescut de obezitate și risc de deces din cauza bolilor cardiovasculare sau a cancerului. Prin urmare, dacă micul dejun poate contribui la creșterea mișcării fizice dimineața, ar putea fi benefic indiferent de pierderea în greutate.

Micul dejun și sănătatea inimii

Alegerea alimentelor precum cereale integrale, nuci, semințe, proteine slabe, fructe și legume la micul dejun poate fi o modalitate de a vă crește aportul de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Acești nutrienți pot fi benefici pentru scăderea riscului de boli cronice.

Un studiu din 2014 a constatat o diferență în nivelul de colesterol între participanții care au servit micul dejun și cei care nu au servit.

Participanții la studiul erau supraponderali și au luat micul dejun sau l-au omis timp de 4 săptămâni. În acest studiu, participanții care au sărit peste micul dejun au pierdut în greutate mai mult decât consumatorii de mic dejun, dar au avut niveluri mai ridicate de colesterol comparativ cu consumatorii de mic dejun.

Concluzie: ar trebui să mâncați micul dejun sau să săriți peste el?

Multe studii sugerează faptul că micul dejun ar putea ajuta la menținerea greutății pe termen lung și la scăderea în greutate, deși acest beneficiu este de obicei mai mult sub forma unei asocieri. Unele studii arată un beneficiu pentru servirea micului dejun și pierderea în greutate, dar nu toate studiile relevă existența acestui beneficiu.

Consumul de mic dejun înseamnă, de obicei, că mâncați mai puțin în restul zilei, iar consumul unui mic dejun mai bogat în loc de o cină mai sățioasă ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate.

Schimbarea momentului în care mâncați poate afecta sănătatea, precum și cât mâncați. Consumul unui mic dejun dimineața poate însemna, de asemenea, că este mai probabil să faceți mai multă mișcare dimineața.

Acest lucru ar putea fi benefic pentru sănătate, chiar dacă pierderea în greutate nu este asociată cu micul dejun.

Micul dejun ar trebui să fie o modalitate de a obține mai mulți nutrienți în dietă, cum ar fi: fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Obținerea acestor substanțe nutritive vă poate ajuta să reduceți riscul pentru unele boli cronice.

Prin urmare, dacă luați micul dejun, alegeți alimente care să vă ofere substanțe nutritive, nu doar calorii goale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *