Pantalonii acestei femei au rămas mari deoarece ea a pierdut în greutate

Cât de des ar trebui să vă cântăriți atunci când încercați să slăbiți?

Cântărirea pe durata procesului de pierdere în greutate poate fi un instrument practic, care vă poate ajuta să aveți succes și să fiți sinceri cu dumneavoastră în legătură cu progresele sau eventualele regrese pe care le sesizați.

Cât de des ar trebui să vă cântăriți poate varia. Majoritatea studiilor de specialitate indică faptul că autocântărirea frecventă poate ajuta la eforturile de slăbire pe termen lung și la menținerea cu succes a greutății.

Ce presupune autocântărirea frecventă? Depinde. Cântărirea în fiecare zi sau o dată la două zile poate funcționa foarte bine în unele cazuri, în timp ce în altele poate fi de preferat cântărirea săptămânală.

Rețineți că nu este obligatoriu să vă cântăriți atunci când încercați să slăbiți.

Unii oameni predispuși la a dezvolta gânduri obsesive despre greutate sau frica de a se îngrășa, caz în care este preferabil să nu fie utilizat un cântar.

Numărul afișat de cântar este doar o modalitate de a măsura succesul pierderii în greutate.

Greutatea dumneavoastră poate fluctua foarte mult pe parcursul zilei, deci, dacă vă cântăriți, ar trebui să o faceți la aceeași oră din zi.

De asemenea, ar trebui să utilizați alte instrumente pentru a monitoriza starea de sănătate și măsurile de greutate generală, cum ar fi circumferința taliei, procentul de grăsime corporală și urmărirea comportamentelor sănătoase și a exercițiilor fizice.

Cântărirea zilnică

Avantajul de a vă cântări în fiecare zi este că vă poate ajuta să nu vă îndepărtați prea departe de eforturile de slăbire.

Un studiu din 2005 a concluzionat faptul că poate fi o modalitate eficientă cântărirea zilnică pentru pierderea în greutate și pentru prevenirea recâștigării în greutate.

A vedea un număr favorabil afișat zilnic de către cântar poate fi un feedback puternic pentru a rămâne pe drumul cel bun cu eforturile de slăbire.

Membrii Registrului Național de Control al Greutății (NWCR) sunt un grup de oameni pe care cercetătorii i-au urmărit, deoarece au slăbit cu succes și au menținut greutatea ulterior.

Puțin sub 50% dintre persoanele din NWCR susțin că se cântăresc zilnic. Acest lucru sugerează că tehnica cântăririi zilnice poate fi utilă chiar și după ce pierdeți în greutate și, în plus, vă poate ajuta la menținerea greutății.

Mulți oameni preferă să se cântărească dimineața înainte de a mânca și după ce au fost la baie.

Vă puteți cântări oricând în zi atâta timp cât sunteți în concordanță cu momentul în care o faceți.

Dacă vă cântăriți o zi dimineața și a doua zi seara, ar putea exista diferențe de greutate pur și simplu date de fluctuația normală a greutății pe parcursul zilei, pe baza nivelurilor de lichide etc.

Cântărirea greutății o dată la câteva zile

Dacă considerați că să vă cântăriți zilnic, vă generează dezvoltarea unei obsesii legate de aportul alimentar și de greutate, s-ar putea să fie mai indicată cântărirea efectuată o dată la câteva zile.

Cântărirea o dată la câteva zile poate fi în continuare un instrument util pentru a vă menține pe drumul cel bun cu pierderea în greutate.

Cântărirea o dată la fiecare câteva zile vă poate ajuta să identificați situațiile care vă ajută sau vă sabotează în procesul de pierdere în greutate.

De exemplu, este posibil să observați că, în weekend, cântăriți de obicei mai mult decât în timpul săptămânii. Sau, este posibil să observați că greutatea dumneavoastră tinde să crească după sărbători sau diferite alte evenimente sociale.

Dacă greutatea dumneavoastră crește, notați undeva ce eveniment ar fi putut contribui la asta. Acest lucru vă poate ajuta ca pe viitor să preveniți creșterea în greutate.

O dată pe săptămână

Unele programe de pierdere în greutate indică cântărirea săptămânală. S-a dovedit că atunci când cântărirea săptămânală este efectuată, aceasta ajută la pierderea în greutate și la prevenirea creșterii în greutate.

Cu toate acestea, cu cât sunt mai multe zile trecute între cântăriri, cu atât este mai mare riscul recâștigării greutății pierdute.

Cercetările efectuate pe un eșantion de peste 2.000 de persoane din diferite studii de scădere în greutate sugerează că pentru menținerea greutății este recomandată o cântărire cel puțin săptămânală.

Aproape o treime din persoanele din NWCR susțin că se cântăresc o dată pe săptămână. Pe măsură ce începeți să pierdeți în greutate, cântărirea zilnică poate fi încurajată.

Cu toate acestea, pe măsură ce pierderea în greutate continuă și se ajunge în faza de menținere, trecerea la cântărirea săptămânală poate fi gestionată cu succes continuu.

Trebuie să vă cântăriți?

Majoritatea studiilor de specialitate cu privire la succesul pe termen lung în scăderea în greutate implică o formă de autocântărire.

Cântărirea poate fi un instrument util pentru a rămâne pe drumul cel bun pentru pierderea în greutate. Vă poate ajuta să vedeți orice creștere subtilă a greutății, pe care altfel nu ați putea să o observați.

Cu toate acestea, nu toată lumea trebuie să se cântărească. Unele persoane se pot descurca mai bine fără a utiliza un cântar și pot folosi alte mijloace de măsurare pentru a-și urmări progresul.

Dacă simțiți că începți să dezvoltați o obsesie pentru greutatea dumneavoastră, utilizarea unui cântar poate să nu fie cel mai bun instrument.

Dacă practicați obiceiuri alimentare nesănătoase înainte de a vă cântări, utilizarea unui cântar ca parte a programului dumneavoastră de slăbire poate să nu fie cel mai bun instrument.

Este la fel ca și orice alt instrument de pierdere în greutate, cum ar fi un jurnal alimentar sau un tracker de fitness.

Dacă vă ajută să vă atingeți obiectivele fără a deveni o povară sau o obsesie, folosiți cu încredere cântarul.

Cu toate acestea, dacă instrumente precum cântărirea nu funcționează pentru dumneavoastră, este în regulă. Găsiți instrumente care vă ajută cu scăderea în greutate fără a deveni copleșitoare.

Alte măsurători de utilizat pentru scăderea în greutate

Indiferent dacă vă cântăriți sau nu, ar trebui să utilizați și alte instrumente pentru a vă ajuta să vă urmăriți nivelul de fitness, starea generală de sănătate și greutatea.

Urmărirea măsurătorilor circumferinței, a valorilor de laborator, a procentului de grăsime corporală și a câștigurilor în materie de forță sunt alte instrumente utile care vă pot oferi o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate.

Pe lângă cântar, încercați să vă urmăriți progresele înregistrate în legătură cu nivelul de fitness, atunci când încercați să pierdeți în greutate. Încorporarea exercițiilor fizice în timp ce pierdeți în greutate vă poate ajuta să vă asigurați că pierdeți din masa de grăsime, în timp ce vă păstrați masa musculară.

Colaborarea cu un specialist în exerciții fizice vă poate ajuta să vă urmăriți progresele în materie de forță și rezistență.
Urmărirea evoluției nivelului de fitness ar putea fi la fel de simplă ca și sincronizarea cu cât de repede puteți alerga, înota, merge pe jos sau cu bicicleta pe o distanță anume.

O dată pe lună sau la fiecare două luni, refaceți testul alergării pe o distanță de un kilometru, pentru a vedea dacă viteza și timpii de alergare au suferit modificări pozitive.

Acesta este un alt exemplu de utilizare a unui instrument de exerciții, pentru a vă urmări nivelul de fitness, detaliu care nu reiese dintr-un simplu număr afișat de cântar.

Urmărirea măsurătorilor circumferinței poate arăta, de asemenea, modificări în conformația corpului dumneavoastră, care ar putea să nu fie afișate de cântar.

La fel, urmărirea circumferinței taliei, a șoldului și chiar a brațelor sau a picioarelor poate să arate progresul privind pierderea în greutate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *