Tânără mănâncă o felie de prăjitură

Care sunt cauzele poftelor alimentare?

Schimbarea regimului alimentar ar fi incredibil de simplă dacă nu ar exista problema poftelor alimentare. Deci, un aspect important atunci când încercați să vă modificați dieta este reprezentat de identificarea și înțelegerea cauzelor poftelor alimentare. Acestea fiind spuse, există multe cauze care stau la baza poftelor alimentare. Să descoperim câteva dintre ele.

Vă lipsesc micronutrienții din dietă

Alimentele sunt formate din macronutrienți precum carbohidrați, proteine și grăsimi și micronutrienți precum minerale, vitamine și fitonutrienți. Aportul de macro și micronutrienți trebuie să fie în echilibru. Din păcate, în zilele noastre alimentele procesate nu conțin micronutrienți, ceea ce creează un dezechilibru în organism.

De exemplu, nivelurile insuficiente de minerale creează pofte de sare. Și cu o dietă generală slabă, este probabil să poftiți surse de hrană la fel de slabe, cum ar fi zahărul sau cofeina, care vă oferă o soluție instantanee de energie.

Soluția la această problemă a poftelor este simplă, bazați-vă dieta pe alimente integrale și reduceți alimentele ambalate și procesate.

Sunteți deshidratați

Apa este un nutrient. Corpul este format din aproximativ 70% apă. Lipsa apei se poate manifesta ca o senzație ușoară de foame.

Așadar, data viitoare când vă este foame, încearcați mai întâi să beți un pahar cu apă și să vedeți apoi dacă pofta de mâncare persistă.

Urmați o cură de detoxifiere

O cură de detoxifiere se concretizează în eliminarea toxinelor din organism. Este foarte posibil ca în timp ce urmați o asemenea cură, să se contureze diferite pofte alimentare, în special pentru produse alimentare nesănătoase.

Vă puteți distrage atenția? Mergeți la o plimbare de 10 minute și vedeți dacă poftele alimentare persistă. Sau încercați să mâncați o alternativă mai sănătoasă a produsului alimentar la care râvniți. Identificați ce anume vă face să poftiți la un produs sau altul.

Ați dezvoltat o dependență

Acest aspect ar putea părea dur, dar în esență există o asemănare între dependența de droguri și dependența de alimente în ceea ce privește pofta. Există un produs alimentar fără de care pur și simplu nu puteți trăi sau poate chiar experimentați simptome de sevraj?

În mod clar, organismul uman nu depinde de consumul unui aliment anume. Dacă sesizați că aveți o dependență alimentară, acest lucru ar trebui să vă dea de gândit. Decideți dacă sunteți gata pentru o schimbare sau nu.

Aveți un dezechilibru hormonal

Fluctuațiile hormonale pot provoca pofte la bărbați și femei, însă este greu să vă dați seama de cauză pe cont propriu. Oboseala suprarenală sau constipația, pot juca un rol în acest sens. Dacă bănuiți că hormonii dumneavoastră sunt cauza principală a poftelor alimentare pe care le experimentați, discutați cu un profesionist din domeniul sănătății în acest sens.

Ați făcut exces

Înțelepciunea mentalității chineze definește echilibrul sub forma dihotomiei Yin-Yang, ceea ce înseamnă că fiecare forță are un adversar. Soare – lună. Femeie – bărbat. Sare – zahăr. Rece – fierbinte.

Probabil ați simțit dorința de a servi produse alimentare grase după o noapte de băut. Alcoolul este zahăr. Foarte rar poftim la mai mult zahăr atunci când consumăm alcool, ci mai degrabă ne dorim să mâncăm alimente care îi contracarează efectul. Aceasta este modalitatea prin care organismul încearcă să recâștige echilibrul. Minunat, nu-i așa?

Consumați prea multe alimente acide sau alcaline

Este posibil să fi auzit că alimentele alcaline sunt considerate alimente bune pentru consum. Dar asta se datorează faptului că avem tendința de a mânca mai multe alimente care formează acid, cum ar fi carnea și zahărul.

Corpul trebuie să mențină un pH în sânge între 7,35 și 7,45. Altfel murim rapid. Deci, dacă dieta dumneavoastră conține prea multe alimente care formează acid, s-ar putea să doriți să consumați mai multe fructe sau legume alcalinizante.

Bacteriile rele iau stăpânire

Sună înfricoșător, este înfricoșător. Fiecare persoană are o colonie de bacterii bune și rele în intestin. Bacteriile rele au puterea superioară de a vă convinge că ar trebui să mâncați alimente cu care se hrănesc și care sunt în principal zahăr și amidon.

În acest caz, prioritatea dumneavoastră principală ar trebui să fie susținerea bacteriilor bune pentru a reconstrui și reechilibra flora intestinală. Alimentele probiotice și bogate în fibre sunt o modalitate excelentă de a începe. Dar o revizuire a dietei este ceva ce ar trebui să luați în considerare.

Condiționare

La fel ca și câinele lui Pavlov, v-ați antrenat că după un stimul veți primi un tratament. Identificați care este stimulul dumneavoastră. Ceasul care arată ora 15:00? O sarcină la locul de muncă terminată? Spălarea vaselor după ce ați terminat cina? Trecerea pe lângă o brutărie anume? Când v-ați găsit stimulul, puteți încerca să creați un nou obicei.

Consum alimentar pe fond emoțional

Am fost cu toții în această situație. Din diferite motive, uneori avem o stare emoțională mai proastă, iar cel mai bun leac pare să fie consumul de alimente nesănătoase. Prea des umplem un gol din viața noastră cu alimente și niciodată cu alimente sănătoase.

Sunteți stresați sau plictisiți atunci când poftele lovesc? Vă simțiți neinspirați, nemulțumiți, neapreciați sau maltratați? Conștientizarea stărilor emoționale pe care le experimentați este primul pas către o alimentație care nu se mai bazează pe consum emoțional.

Nimeni nu a spus că va fi ușor. Este aproape imposibil să spunem cu 100% certitudine ce cauzează pofta de mâncare. La urma urmei, poate fi o combinație a tuturor factorilor menționați. Cu toate acestea, o anumită înțelegere a cauzelor frecvente poate fi un pas important pentru a vă deconstrui poftele alimentare. Dar totul se rezumă la un singur lucru: organismul dumneavoastră vă spune că ceva nu este în echilibru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *