Creierul uman reprezentat precum o placă de bază

Care este diferența dintre RMB și RMR?

A știi câte calorii folosește corpul dumneavoastră poate fi important pentru a ghida o pierdere în greutate exactă, precum și pentru a menține greutatea. Rata metabolică bazală (RMB) și rata metabolică de repaus (RMR) vă indică câte calorii utilizează corpul în repaus doar pentru a susține funcția organelor. Aceste măsurători nu includ mișcarea fizică, ci doar energia folosită pentru funcțiile de bază ale organismului.

Energia utilizată de creier, inimă, diafragmă și ficat sunt exemple de energie incluse în RMR și RMB. Poate fi surprinzător să știm că RMR/RMB presupun cea mai mare cheltuială calorică pentru adulți.

RMR și RMB sunt de obicei utilizate pentru a măsura același lucru. De fapt, există unele controverse în literatura științifică cu privire la diferențele dintre cele două măsurători.

Există câteva ușoare diferențe între RMR și RMB, dar, în general, ambele sunt măsurători ale necesităților calorice ale corpului aflat în repaus.

Ambele pot fi utilizate ca bază pentru estimarea necesităților de energie ale organismului.

Diferențe între RMB și RMR

Atât RMR cât și RMB pot fi măsurate prin evaluarea cantității de oxigen pe care o folosește corpul dumneavoastră. Masa corporală slabă și masa grasă utilizează oxigenul în mod diferit.

Prin urmare, respirând într-un dispozitiv medical pentru o anumită perioadă de timp, un computer vă poate estima RMR/RMB. Există, de asemenea, ecuații concepute pentru a estima RMR/RMB prin conectarea la greutate, înălțime și vârstă.

Utilizarea unei ecuații pentru estimarea RMR / RMB este ușoară, dar poate fi mai puțin precisă.

Ambele teste necesită să rămâneți nemișcați; să nu vă mișcați, dar să nu dormiți. Vă întindeți și respirați într-un dispozitiv până când testul se termină.

Diferența dintre RMR și RMB se observă de obicei în cerințele care duc la testare. RMB este de obicei utilizat într-un cadru de cercetare, iar testul este început imediat după ce persoana în cauză se trezește. Există un control mai strict asupra a cât de mult se mișcă persoana înainte de test, iar testul este efectuat după un post ținut peste noapte.

Testarea RMR are loc atunci când persoana este în repaus, dar poate să nu fie efectuat imediat după momentul trezirii. În general, recomandările privind efectuarea unui RMR sunt puțin mai relaxate, iar estimările RMR tind să fie puțin mai mari decât estimările RMB.

Care este cea mai bună măsurătoare – RMB sau RMR?

RMB poate fi puțin mai precisă din punct de vedere tehnic, dar în general ambele sunt considerate măsurători de calitate ale necesităților de energie.

Măsurarea RMR sau RMB prin analiza gazelor este considerată a fi standardul de aur. Problema cu acest lucru pentru mulți oameni este că testarea poate fi costisitoare sau greu de găsit. Această analiză este de obicei furnizată de medici sau în cadrul cercetărilor.

O modalitate mai indirectă de măsurare a RMR sau RMB este folosirea ecuațiilor standard. Problema cu această metodă este că este mai puțin individualizată și există multe ecuații diferite pe care le-ați putea folosi.

Un studiu din 2013 a comparat ecuațiile RMR pentru 38 de femei cu RMR-ul lor măsurat efectiv. Cercetătorii au descoperit, în general, toate ecuațiile RMR furnizate peste predicțiile RMR variind de la 5,5% la 17%.

Factori care influențează RMB și RMR

RMR sau RMB se pot schimba dintr-o varietate de factori, inclusiv compoziția corpului, greutatea, ritmul cardiac, vârsta, sexul, ciclul menstrual, fumat și aportul de cofeină.

Mărimea corpului influențează RMR. Ceea ce poate fi surprinzător este că, odată cu scăderea în greutate, RMR scade de fapt. Odată cu creșterea în greutate, RMR crește. Acesta este motivul pentru care, cu pierderea în greutate, poate fi util să se măsoare RMR în momente diferite, deoarece se va schimba pe măsură ce greutatea se schimbă.
Exercițiile fizice cresc cheltuielile calorice necesare corpului, dar exercițiile pe termen lung pot crește și masa musculară slabă.

Prin urmare, beneficiile pe termen lung ale exercițiilor fizice pot contribui la creșterea RMR pe baza creșterii masei musculare slabe. Pe de altă parte, dacă masa musculară slabă scade, RMR poate scădea.

Pe măsură ce îmbătrânim, RMR scade. Exercițiile fizice pot ajuta la contracararea acestui efect prin păstrarea masei musculare slabe. În general, bărbații au de obicei niveluri mai mari de RMR comparativ cu femeile. Aportul de cafeină poate crește RMR, iar fumatul poate avea o influență mică asupra nivelurilor de RMR.

Unii oameni au în mod natural un RMR mai mare decât alții din cauza diferențelor genetice. Cu toate acestea, beneficiile exercițiilor fizice asupra RMR pot fi valabile pentru aproape oricine.

Ce trebuie să faceți după ce vă cunoașteți valorile RMB sau RMR

Unul dintre motivele pentru a măsura RMR/RMB este să obțineți o linie de bază a necesităților calorice. Pornind de la acest număr, adăugați necesitățile de calorii pentru exercițiile planificate, activitățile din viața de zi cu zi și alte necesități energetice ale corpului, cum ar fi digestia.

Din această cantitate totală de calorii estimată, puteți presupune un total zilnic de calorii.

Dacă se dorește menținerea greutății, obiectivul este numărul total de calorii.

Dacă se dorește pierderea în greutate, veți dori să rămâneți sub acest număr total de calorii. Creșterea în greutate va necesita energie suplimentară peste nevoile calculate.

Trebuie să vă cunoașteți RMR pentru pierderea în greutate? Nu neaparat. Poate fi un instrument util, dar ați putea pierde în greutate și fără aceste informații.

Concluzie

RMR și RMB sunt practic aceeași măsurătoare a cantității de energie de care are nevoie corpul în repaus. Corpul are nevoie de energie pentru a asigura bătăile inimii, pentru a forma noi celule, pentru respirație etc.

Această cantitate de calorii este cel mai semnificativ mod în care consumăm energie. Poate fi util să vă cunoașteți RMB/RMR pentru pierderea în greutate, întreținerea ei sau creșterea în greutate.

Există câteva diferențe mici cu privire la RMB și RMR, în principal în protocolul de dinaintea efectuării testelor necesare. RMB este de obicei utilizat în cadrul cercetărilor de specialitate, deoarece există o reglementare mai strictă a ceea ce trebuie respectat înainte de test.

RMB se efectuează imediat după momentul trezirii și după un post ținut peste noapte. Există un control mai strict asupra a cât de multă mișcare face participantul înainte de test. RMR poate fi luat mai târziu dimineața și nu există un control asupra a cât de mult s-a mișcat persoana înainte de test.

Având în vedere acest aspect, măsurătorile RMR sunt de obicei puțin mai mari decât RMB. Cu toate acestea, ambele măsurători sunt considerate a fi un standard de aur pentru necesarul de calorii.

Ecuațiile care estimează RMR pot avea o anumită variație și pot fi supraestimate în comparație cu RMR real. Există factori care pot influența RMR, cum ar fi greutatea corporală, compoziția corporală, sexul și vârsta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *