Care este cel mai mare secret pentru menținerea unei greutăți sănătoase
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Care este cel mai mare secret pentru menținerea unei greutăți sănătoase?

De-a lungul anilor, kilogramele în plus încep să se depună, adesea atât de încet încât este greu să observați o schimbare. Cu toate acestea, zece ani mai târziu, vă treziți că vă întrebați cum ați câștigat acele kilograme în plus și cum ați intrat treptat în categoria supraponderală, având în vedere că aveați o greutate sănătoasă.

Mulți oameni apelează la diete pentru a pierde în greutate, dar puțini se gândesc la prevenirea depunerii kilogramelor în plus și la modificarea dietei alimentare pentru a menține o greutate sănătoasă de-a lungul anilor. Este mult mai ușor să evitați să vă îngrășați decât să slăbiți după ce v-ați îngrășat, aspect care este valabil indiferent dacă este vorba de greutatea pe care ați câștigat-o de-a lungul anilor sau chiar de kilogramele în plus acumulate în perioada sărbătorilor.

Deci, care este secretul menținerii unei greutăți sănătoase și cum puteți evita creșterea în greutate de-a lungul anilor?

Marele secret

Marele secret al menținerii unei greutăți sănătoase nu este atât de mare pe cât ați crede. De fapt, este mai mult un adevăr științific decât un secret sau un truc. Modificările greutății corporale depind în principal de doi factori, caloriile ingerate și caloriile arse. Pentru a pierde în greutate, caloriile pe care le consumați trebuie să fie mai puține decât cele pe care le ardeți prin activitate fizică și cele necesare pentru a menține funcțiile naturale ale corpului.

Dacă mâncați mai mult decât ardeți, veți crește în greutate, iar dacă consumați aceeași cantitate de calorii pe care o ardeți, veți menține greutatea.

Așadar, secretul păstrării unei greutăți corporale constante de-a lungul anilor este să vă asigurați că sunteți întotdeauna într-un echilibru energetic. Din păcate, acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut și există numeroși alți factori care vă pot influența greutatea, așa că, deși este posibil să găsiți un regim alimentar și o dietă care să vă mențină în echilibru energetic când aveți 20 de ani, probabil că va fi nevoie să fie ajustate pe măsură ce îmbătrâniți.

Cum să mențineți un echilibru energetic

A rămâne în echilibru energetic înseamnă a fi constant conștienți de ceea ce mâncați, de cât de multe exerciții fizice efectuați și de a fi în general în ton cu nevoile organismului dumneavoastră. Dacă simțiți că treceți printr-o perioadă în care mâncați mai mult, fie că e vorba de perioada sărbătorilor, fie că este vorba de alt motiv, încercați să compensați fie prin mai multă mișcare fizică pentru a crește arderile calorice, fie prin optarea pentru opțiuni sănătoase sărace în calorii la alte mese.

De exemplu, dacă știți că veți participa la destul de multe evenimente sociale în timpul sezonului festiv, vă recomandăm să reduceți dimensiunea porțiilor dumneavoastră de servire și să alegeți opțiuni de densitate scăzută a energiei, cum ar fi legumele și fructele.

În mod similar, dacă treceți printr-un moment în care nu puteți să vă antrenați la fel de mult pe cât ați face-o în mod normal sau considerați că stilul dumneavoastră de viață este mai puțin activ decât a fost în trecut, va trebui să vă reglați aportul de energie în consecință, pentru a menține acel echilibru energetic.

Deși există modalități exacte de a vă calcula arderile calorice și cerințele pentru a menține greutatea, în general, în viața de zi cu zi acest lucru nu este practic și este mai bine să faceți doar mici modificări pentru a reduce aportul, cum ar fi porții mai mici, alimente cu conținut scăzut de calorii și eliminarea gustărilor suplimentare.

Dacă hainele încep să vă strângă sau să nu se mai așeze pe dumneavoastră așa cum o făceau în trecut, este un alt semn că aveți un aport caloric mai mare decât ceea ce ardeți. Femeile, în special, vor observa variații mari atunci când se cântăresc, care ar putea fi cauzate de o serie de factori.

Acest lucru tinde să ascundă orice câștiguri mici în greutate care ar putea avea loc, așa că, din acest motiv, o pereche de pantaloni ușor strânși sau o rochie care nu se mai închide până sus, pot fi indicatorii unei creșteri în greutate.

Modificări simple pentru a vă menține greutatea

Dacă observați că greutatea se strecoară în viața dumneavoastră sau v-ați schimbat stilul de viață, afectând și dieta sau nivelul de mișcare fizică, poate fi necesar să vă reevaluați echilibrul energetic. Acest lucru poate fi realizat prin efectuarea câtorva dintre aceste modificări simple.
Pentru a reduce aportul de calorii:

– Reduceți dimensiunile porțiilor
– Alegeți opțiuni cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr
– Optați pentru alimente cu densitate redusă de energie, cum ar fi legumele
– Alegeți gustări cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi fructele
– Eliminați gustările inutile și gândiți-vă dacă vă este foame cu adevărat înainte de a mânca
– Limitați aportul de lichide la apă

Pentru a crește arderile calorice:
– Efectuați mai multe exerciții fizice
– Mergeți pe jos mai mult când este posibil
– Încercați să fiți mai activi pe tot parcursul zilei
– Creșteți-vă masa musculară prin antrenamente de rezistență pentru a vă crește rata metabolică

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consumul de cafea poate ajuta la slăbit

Te ajută cafeaua sau cofeina să slăbești?

Când vine vorba de pierderea în greutate, beneficiul cafelei și al băuturilor cofeinizate asupra corpului este controversat. Studiile privind efectul cofeinei asupra pierderii în greutate

Femeie adaugă sirop de arțar deasupra cerealelor

Siropul de arțar este sănătos?

Siropul de arțar pur poate fi extrem de benefic pentru sănătatea corpului, dar, cu toate acestea, nu tot ceea ce este etichetat ca fiind sirop

Femeie care face yoga.

Poți să slăbești făcând yoga?

Deși yoga există de mii de ani, a devenit tot mai răspândită în ultima perioadă. Este o disciplină fizică, mentală și spirituală originară din India