Femeie pășește pe cântar pentru a-și afla greutatea corporală

Care este cel mai bun moment pentru a vă cântări?

Fie că o faceți în fiecare zi sau în fiecare săptămână, să vă cântăriți greutatea poate fi un instrument util în timpul pierderii în greutate, precum poate ajuta și cu menținerea greutății corporale. Adepții acestei idei sugerează adesea că tehnica cântăririi poate stopa orice posibilă creștere subtilă în greutate.

Cel mai bun moment pentru a vă cântări: în primul rând, este important să vă cântăriți la aceeași oră în fiecare zi, iar, în mod ideal, această oră ar trebui să fie dimineața înainte de a lua micul dejun și după ce ați mers la baie. Astfel, veți putea evalua adevărata dumneavoastră greutate, fără să se suprapună și alți factori care să influențeze.

Cântărirea în momente diferite, în diferite zile, nu vă va oferi un număr exact și constant afișat pe cântar.

Cântăriți-vă dimineața

Cel mai ideal moment pentru a vă cântări este dimineața. De preferat înainte de a lua micul dejun și după ce mergeți la baie.

Aceasta poate fi greutatea dumneavoastră „adevărată”, deoarece nu există o greutate suplimentară din alimente și lichide din tractul digestiv.

Purtați un minim de îmbrăcăminte atunci când vă urcați pe cântar pentru cea mai precisă măsurare, deoarece hainele voluminoase pot adăuga o greutate suplimentară.

Dacă faceți mișcare dimineața, în mod ideal cântăriți-vă înainte de a face mișcare.
Dacă vă cântăriți după ce ați efectuat exerciții, veți lua în considerare pierderea de lichide prin transpirație și faptul că aceasta poate varia de la o zi la alta.

Mențineți același interval orar și folosiți același cântar
Deși dimineața este cel mai frecvent moment pentru a vă cântări, nu contează cu adevărat la ce oră vă cântăriți, atâta timp cât sunteți consecvenți și luați în calcul diferiți factori care ar putea influența anumite fluctuații de greutate.
Dacă doriți să vă cântăriți după-amiaza sau noaptea, și asta poate funcționa.

Rețineți că greutatea dumneavoastră poate fluctua cu aproximativ 1,3 kilograme pe tot parcursul zilei.

Dacă vă cântăriți dimineața într-o zi și data viitoare într-o după-amiază, nu prea aveți cum să comparați eficient cele două greutăți diferite, deoarece sunt evaluate la momente diferite.

Cântarul utilizat ar trebuie să fie același de fiecare dată, deoarece modelele diferite pot varia în ceea ce privește acuratețea.

Succesul menținerii greutății

Experții în sănătate și nutriție sugerează faptul că în timpul fazei de menținere a greutății, poate ajuta să vă cântăriți relativ des, deoarece veți avea mai multe șanse, statistic vorbind, să nu recâștigați greutatea pierdută.

Un studiu din 2007 a constatat, de asemenea, că participanții care nu s-au cântărit în mod regulat după ce au pierdut în greutate, au fost mai predispuși să recâștige greutatea ulterior.

Unul dintre motivele pentru care este indicat să vă cântăriți în timpul fazei de menținere a greutății este reprezentat de faptul că este mai probabil să prindeți din timp orice creștere subtilă în greutate și, în consecință, să vă ajustați comportamentul în acest sens, înainte de a pune și mai multe kilograme.

Nu rămâneți blocați în numărul afișat de cântar

Cântărirea constantă poate fi un instrument pozitiv pentru a vă menține greutatea și sănătatea pe drumul cel bun. Cu toate acestea, este important de reținut faptul că numărul afișat de cântar nu oferă o imagine exactă a ceea se întâmplă în corp.

Cântarul nu oferă informații cu privire la proporția dintre masa musculară și cea grasă. Poate că numărul afișat de cântar pare cam mare, dar dumneavoastră efectuați exerciții fizice regulate, eventual chiar de rezistență, ceea ce înseamnă că vă creșteți masa musculară, care cântărește mai mult decât masa grasă.

De asemenea, încercarea de a respecta o greutate ideală universal valabilă poate să nu fie tocmai o idee realistă în unele cazuri.

Există câteva tipuri noi de cântar pe piață, care pot oferi o estimare a procentului de grăsime corporală prin impedanță bio-electrică.

Acesta este un alt instrument pe care îl puteți utiliza pentru a vă urmări starea de sănătate, dar rețineți că multe lucruri pot influența precizia acestui număr, cum ar fi nivelul de hidratare.

Nu rămâneți fixați în ideea că trebuie să respectați un anumit număr exact de kilograme și că trebuie să faceți orice este necesar pentru a îl atinge și a-l menține ulterior.
Starea generală de sănătate este mai bine evaluată prin dietă, exerciții fizice, somn și nivel de stres decât doar printr-un simplu număr afișat de cântar.

Ar trebui să vă cântăriți?

Nu există o regulă stabilită care să impună că pentru a pierde în greutate și pentru a rămâne la o greutate sănătoasă, trebuie să vă cântăriți. Această idee funcționează bine pentru unii oameni, iar cercetările sugerează că poate ajuta la menținerea greutății după ce a existat o pierdere în greutate.

Cu toate acestea, unele programe de slăbire nu folosesc în mod specific cântărirea ca parte a programului lor și, cu siguranță, unii oameni pot menține greutatea fără să folosească măcar un cântar.

Dacă cineva se luptă cu o alimentație dezordonată, utilizarea unui cântar ar putea fi mai mult dăunătoare decât utilă.

Dacă simțiți că dezvoltați o obsesie vis-a-vis de numărul afișat de cântar și ajungeți să vă cântăriți de mai multe ori pe zi, este mai indicat și sănătos să nu vă mai cântăriți deloc.

Concluzie

Cântărirea în același moment al zilei este importantă pentru o monitorizare exactă a greutății.

Cântărirea în primul rând dimineața vă poate oferi o imagine exactă a greutății dumneavoastră adevărate, înainte de apariția fluctuațiilor zilnice normale de schimbare a greutății.

Indiferent la ce oră vă cântăriți, fiți consecvenți cu ora în fiecare zi și nu uitați să folosiți același cântar.

Unele cercetări sugerează să vă cântăriți cel puțin în fiecare săptămână după ce ați slăbit, pentru a vă menține greutatea.

Cu toate acestea, cântarul nu ar trebui să fie singurul instrument pe care îl folosiți pentru a vă monitoriza starea de sănătate.

Echilibrul este necesar atunci când vă raportați la numărul afișat de cântar, deoarece starea de sănătate generală este cu adevărat evaluată doar prin prisma unei serii de factori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *