Tânără bea un suc natural făcut la blender

Care este cel mai bun mod de a reduce IMC-ul?

Indicele de masă corporală (IMC) este o modalitate de a măsura dimensiunea corpului în raport cu înălțimea și greutatea. Măsurarea IMC-ului poate oferi o perspectivă rapidă asupra greutății dumneavoastră, mai exact, asupra categoriei în care se încadrează: subponderală, sănătoasă, supraponderală sau obeză. Cu cât numărul IMC este mai mare, cu atât este mai mare riscul de boli cronice, cum ar fi: boli de inimă, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer.

Categoriile IMC sunt următoarele:

<18,5 Subponderalitate 18,5 – 24,9 Greutate normală 25,0- 29,9 Supraponderalitate > 30 Obezitate

Reducerea valorii IMC până într-un interval sănătos poate fi benefică pentru scăderea riscului de boli de inimă, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer.

Pierderea în greutate poate fi obținută prin numeroase variații ale dietei, prin efectuarea de exerciții fizice sau printr-o combinație a celor două.

Cel mai bun mod de a vă reduce IMC-ul constă în identificarea modalităților sănătoase pe care le puteți respecta pe termen lung și care promovează menținerea stării generale de sănătate.

Dietele la modă, restricționarea severă a caloriilor și administrarea de suplimente nu sunt soluții sănătoase pe termen lung.

Adoptarea unui plan alimentar care conține alimente sănătoase și naturale, plus încorporarea diferitelor tipuri de exerciții fizice poate susține pierderea în greutate sănătoasă.

Limitări ale IMC

IMC vă poate ajuta să determinați riscul pentru anumite condiții de sănătate, dar nu este singurul indicator al sănătății generale.
Circumferința taliei, procentul de grăsime, nivelul zahărului din sânge și nivelul lipidelor din sânge sunt exemple de alte măsurători importante.

Sănătatea trebuie privită printr-o combinație de teste și măsurători.

IMC nu ia în considerare dacă greutatea suplimentară provine din masa de grăsime sau mușchi. Unii sportivi sunt incluși în categoria IMC ca supraponderali sau obezi, fără a corespunde în realitate cu acest lucru.
Pentru majoritatea populației, a avea un IMC considerat supraponderal sau obez înseamnă că ar putea fi benefică pierderea în greutate și reducerea IMC-ului până la un interval sănătos.

Cu toate acestea, doar pentru că IMC-ul dumneavoastră este considerat a fi între parametrii normali, nu înseamnă că ați scăpat de orice riscuri. Potrivit dr. Janiszewski, persoanele care au un IMC sănătos pot avea în continuare niveluri prea ridicate de grăsime corporală, ceea ce le supune riscului de dezvoltare de anumite boli.

În loc să vă concentrați doar asupra greutății sau a numărului IMC, concentrați-vă asupra procentului de grăsime corporală și dacă reușiți să stabiliți obiceiuri sănătoase sau nu.

Un stil de viață sănătos este la fel de important, dacă nu chiar mai important, decât valoarea IMC.

Cel mai bun mod de a reduce IMC-ul: dieta

O dietă sănătoasă pentru slăbit poate fi considerată a fi bogată în alimente dense în nutrienți, cum ar fi fructe, legume, cereale, leguminoase, nuci, semințe, proteine slabe și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Reducerea zahărului este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru pierderea în greutate și pentru a încerca să vă reduceți IMC-ul.

Urmarea unui model de aport alimentar similar cu dieta mediteraneană a fost asociată cu multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea riscului de boli cardiovasculare, având beneficii antiinflamatorii.

Dieta mediteraneană se concentrează pe consumul multor fructe, legume, cereale, leguminoase, nuci, ulei de măsline și pește gras. Este săracă în carne roșie și dulciuri.

Acest tip de stil de alimentație este bogat în fibre și antioxidanți, ceea ce poate fi benefic pentru a vă ajuta să vă simțiți plini și să vă oferiți corpului nutrienți importanți.

Cel mai bun mod de a reduce IMC: exerciții fizice

Orice tip de exerciții poate fi benefic chiar dacă pierderea în greutate nu este un rezultat direct. Cu toate acestea, pentru cea mai bună modalitate de a vă reduce IMC-ul, consumul unei diete sănătoase trebuie combinat cu un program de exerciții fizice.

Adăugarea de mai multă mișcare fizică în general pe tot parcursul zilei și limitarea perioadelor lungi de ședere pot fi benefice pentru sănătate.

Există beneficii din exercițiile aerobe moderate, din intervalele de intensitate mai mare și din exercițiile de rezistență pentru pierderea în greutate.

Exercițiile aerobe ard o cantitate mare de calorii, iar exercițiile fizice la intensități mai mici până la moderate vă pot ajuta corpul să ardă grăsimile eficient ca și combustibil.
De asemenea, poate fi bine tolerat pentru orice nivel de fitness de la începător până la avansat.

Efectuarea de exerciții de intensitate mai mare vă permite să obțineți un profit mai mare, dacă îi putem spune așa, pe o durată mai scurtă de timp. Intervalele de intensitate mare ard, de asemenea, o cantitate mare de energie, iar rata metabolică poate rămâne ridicată multe ore ulterior efectuării de exerciții.

Adăugarea de exerciții de rezistență pentru grupele musculare majore vă poate ajuta să păstrați masa musculară în timpul pierderii în greutate.

Amintiți-vă că a avea un IMC încadrat în categoria normală nu este singurul indicator ce trebuie luat în calcul atunci când se face o evaluare a stării generale de sănătate. Puteți avea în continuare un nivel ridicat de grăsime corporală și totuși să aveți un IMC normal.

Pentru a ajuta la menținerea masei musculare și la pierderea masei grase, adăugați exerciții de rezistență la rutina de antrenament. Pentru îndrumări mai specifice cu privire la care ar fi cel mai potrivit program de exerciții fizice pentru dumneavoastră, având în vedere și istoricul medical, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un antrenor personal.

Cel mai bun mod de a reduce IMC: modificări consistente pe care le veți respecta pe termen lung

Pentru a reduce IMC-ul pe termen lung, este important să faceți modificări care sunt sustenabile, astfel prevenind revenirea greutății pierdute.

Dietele la modă vă pot ajuta să slăbiți rapid, dar de obicei nu promovează o pierdere în greutate care durează.

Schimbarea obiceiurilor alimentare și de exerciții fizice poate fi cel mai bun mod de a reduce IMC-ul.

Rețineți, nu este vorba doar de schimbarea unui număr și de a face tot ce este necesar pentru a ajunge acolo. Este vorba de efectuarea unor ajustări sănătoase pentru starea generală de sănătate.

IMC este un instrument folosit pentru a evalua starea de sănătate, dar ar trebui utilizat în combinație cu multe alte instrumente.

Mulți experți din domeniul fitness și nutriție sugerează schimbarea treptată. efectuată încet, a obiceiurilor pentru a promova angajamentul pe termen lung. Adăugați alimente mai naturale, fibroase, cum ar fi fructele, legumele, cerealele și leguminoasele, pentru a promova sațietatea, în timp ce consumați alimente cu conținut scăzut de calorii.

Consumul de surse sănătoase de grăsimi pentru inimă, cum ar fi nucile și uleiul de măsline, poate fi benefic pentru scăderea inflamației asociate obezității.

Exercițiile fizice sunt importante din mai multe motive asociate cu sănătatea, iar efectuarea unei varietăți de antrenamente de intensitate moderată, viguroasă și antrenament de rezistență poate oferi un beneficiu maxim pentru stimularea metabolismului și păstrarea masei musculare slabe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *