Berea provoacă creșterea în greutate?

Răspunsul nefericit la această întrebare este că, da, cu siguranță poate. Deși, evident, există mulți factori care pot contribui la creșterea în greutate, de exemplu lipsa de activitate fizică și o dietă slabă, consumul de bere poate juca cu siguranță un rol în proces dacă este efectuat în exces.

Cunoscuta „burta de bere” este dovada a ceea ce poate face puțin prea multă bere.

Studiile au arătat că o cantitate moderată de alcool poate fi benefică pentru sănătatea noastră, dar, din păcate, este și o sursă concentrată de calorii, iar berea nu face excepție.

Berea conține nu numai caloriile din alcool, ci și din carbohidrați, ceea ce înseamnă că este bogată în calorii și conține foarte puține beneficii nutriționale.

În funcție de tip, o porție de bere de 330 de grame, care echivalează cu o băutură standard, poate conține aproximativ 150 de calorii, deși multe conțin mai mult de atât.

Aceste calorii suplimentare se adună rapid atunci când vă gândiți la cantitatea de bere pe care o puteți consuma la un eveniment social sau chiar la cele două beri pe care le serviți în fiecare seară după muncă. În plus, consumul de bere și de alte băuturi alcoolice tind să vă scadă puterea de voință și în ceea ce privește alimentele pe care le consumați.

În timp ce beți, este mai probabil să apelați la alimente nesănătoase mai mult decât ați mânca în mod normal, ceea ce înseamnă și mai multe calorii în exces consumate. Dacă nu sunt arse prin exerciții fizice, aceste calorii pot duce rapid la creșterea în greutate.

Nu numai că berea conține calorii, dar efectul pe care alcoolul îl are asupra metabolismului poate duce și la creșterea în greutate. Când alcoolul pătrunde în organism, acesta este utilizat în principal ca sursă de combustibil, deoarece corpul nu are cum să-l stocheze.

Aceasta înseamnă că orice alte alimente pe care le consumați vor merge aproape direct la depozitare, ceea ce poate duce la creșterea grăsimii corporale.

Sunt toate berile egale în termeni de calorii?

Nu toate berile sunt create egal atunci când vine vorba de conținutul de energie, deci există câteva opțiuni care sunt o alegere mai bună. În general, berile cu un conținut scăzut sau fără alcool au mai puține calorii, deoarece nu conțin caloriile din alcool.

În mod similar, cele cu un procent ridicat de alcool sunt mult mai bogate în calorii. De asemenea, berile cu conținut scăzut de carbohidrați tind să fie mai ușoare în ceea ce privește caloriile.

Când aveți dubii, alegeți opțiunea mai ușoară, de exemplu, o sticlă obișnuită de 330 de grame de Heineken conține 166 de calorii, în timp ce alternativa ușoară conține doar 99. Acest lucru nu pare a fi o diferență uriașă, dar se poate adăuga cu adevărat dacă beți câteva beri.

De asemenea, fiți conștienți de dimensiunea berii atunci când comparați conținutul de calorii, pentru a vă asigura că are rost comparația.

Dar alte băuturi alcoolice?

Există alte opțiuni atunci când vine vorba de băuturi alcoolice care conțin mai puține calorii decât berea și, prin urmare, reprezintă o alegere mai bună pentru a evita creșterea în greutate nedorită.

Vinul tinde să fie mai scăzut în calorii, la fel ca băuturile spirtoase, deși este esențial să alegeți un mix cu conținut scăzut de calorii pentru a merge cu acestea sau conținutul de calorii poate fi mult crescut.

Cocktail-urile sunt în general cea mai proastă opțiune, în special cele pe bază de cremă sau lichioruri de ciocolată.

Toate băuturile alcoolice sunt capabile să provoace creșterea în greutate dacă sunt consumate în exces și însoțite de alți factori, cum ar fi o dietă slabă și lipsa de mișcare.

Deși este puțin probabil ca servirea de alcool din când în când să producă prea multe daune, feriți-vă de consumul excesiv de alcool sau de băut în fiecare seară și de consecințele pe care aceasta le poate avea asupra greutății dumneavoastră.

Cum să reduceți aportul de calorii atunci când beți

Pentru a reduce caloriile consumate în băuturile dumneavoastră, încercați să diluați cu un suc fără calorii sau apă minerală. Acest lucru poate funcționa cu bere sau cu băuturi spirtoase pentru a face o alternativă de cocktail mai puțin puternică și încărcată de calorii.

Alegeți beri ușoare și cu cantități mai mici de alcool acolo unde este posibil.

Alegeți vinul ca alternativă cu conținut scăzut de calorii.

Aveți o băutură nealcoolică cu conținut scăzut de calorii între cele alcoolice pentru a rămâne hidratați și a bea mai puțin.

Serviți o masă sănătoasă înainte de a începe să beți acolo unde este posibil, astfel încât să aveți mai puține șanse să gustați alimente bogate în calorii pe măsură ce beți.

Stați departe de mesele cu alimente și băuturi pentru a evita să serviți prea des din chipsurile de cartofi sau din alcool.

Câteva băuturi servite din când în când pot fi perfect acceptabile într-o dietă sănătoasă, totuși, pentru a evita creșterea în greutate nedorită în timp, încercați să limitați berea și să nu beți în exces.

Asigurându-vă că aveți o dietă sănătoasă și că efectuați o mulțime de exerciții fizice în majoritatea timpului, o bere ocazională după muncă este puțin probabil să vă afecteze silueta, dar nu lăsați acest tratament să devină un obicei, dacă nu vreți ca efectele negative să înceapă să se contureze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *