Băuturi bogate în calorii de evitat pe perioada sărbătorilor

Lichiorul de ouă, cocktailurile cu alcool, ciocolata caldă etc. sunt toate asociate cu sezonul de sărbători. Cu toate acestea, aceste băuturi de sărbători pot fi o sursă semnificativă de calorii suplimentare care pot duce la creșterea în greutate pe perioada sărbătorilor. Băuturile pot face și mai multe daune decât simpla adăugare de calorii suplimentare.

Un studiu din 2010 a concluzionat faptul că aportul de băuturi îndulcite cu zahăr contribuie semnificativ la creșterea în greutate și poate duce la un risc crescut de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Cercetătorii au concluzionat, de asemenea, că băuturile îndulcite cu zahăr sunt un factor major pentru aportul de zahăr adăugat, iar acest aport suplimentar de zahăr ar putea sta în spatele motivului creșterii drastice a obezității de-a lungul anilor la nivel mondial.

Unele cercetări sugerează că ne este greu să înregistrăm caloriile lichide și este posibil ca acestea să nu fie la fel de sățioase, comparativ cu caloriile din alimente. Iată câteva alternative mai sănătoase la băuturile tradiționale de sărbători, bogate în calorii.

Lichior de ouă

O cană medie de lichior de ouă conține în jur de 340 de calorii, 19 grame de grăsimi și 21 grame de zahăr. Amintiți-vă, acest lucru este valabil pentru 225 de grame de lichid, deci dacă serviți mai mult de o cană, atunci caloriile, conținutul de grăsimi și cel de zahăr cresc direct proporțional.

Vă gândiți la un latte cu lichior de ouă? Poate doriți să vă gândiți mai bine. Un latte de dimensiuni mari cu lichior de ouă, de la Starbucks, cu lapte degresat, conține 350 de calorii și 39 grame de zahăr. Adică aproximativ cam cât o doză de sub carbogazos! Alte latte-uri cu arome de sărbători au un profil similar de calorii și zahăr. Puteți în schimb să comandați cele mai ușoare variante pe care vi le pot prepara sau să încercați să le preparați acasă.

Lichiorul de ouă tradițional are o mulțime de ingrediente grele: lapte integral, smântână, gălbenușuri și zahăr. Pentru a-l face mai ușor, adăugați un strop de lichior de ouă în cafea în loc să comandați un latte cu lichior de ouă. Se amestecă laptele degresat sau alternativa de lapte vegetarian cu lichior de ouă în proporție de 1 la 1 sau 2 la 1 raport de lapte la ouă.

Ciocolată caldă

Probabil că nimic nu reprezintă mai bine sezonul sărbătorilor ca ciocolata caldă. Este o băutură foarte reconfortantă, care, pentru mulți, trimite către amintiri nostalgice din copilărie din perioada sărbătorilor. Din păcate, specialitățile de ciocolată caldă sunt de obicei pline de zahăr, conservanți și pot conține grăsimi parțial hidrogenate.

Preparați o variantă mai ușoară la această băutură preferată de sărbători, pregătind un amestec ușor fără conservanți și limitând conținutul de zahăr. Pur și simplu amestecați 1-2 linguri de pudră de cacao și 1 lingură de miere sau alt îndulcitor într-o cană de lapte fierbinte, cu conținut scăzut de grăsimi.

Adăugați un pic de aromă de mentă cu o picătură de extract de mentă. Sau puteți să adăugați un praf de scorțișoară, nucșoară și chiar un praf de cacao suplimentar.

Cereți o variantă mai ușoară de ciocolată caldă atunci când o comandați la o cafenea sau restaurant. Ciocolata caldă tinde să fie extra dulce atunci când este preparată într-un restaurant sau cafenea, deci probabil că nici măcar nu vă va lipsi gustul dulce.

Băuturi alcoolice de sărbători

Băuturile alcoolice sunt un vinovat ușor pentru că sunt bogate în calorii. Alcoolul are 7 kcal pe gram, iar atunci când este amestecat cu băuturi dulci, caloriile se pot adăuga rapid. Combinarea sucurilor 100% naturale cu apă minerală și adăugarea unei garnituri de fructe, pot reprezenta un înlocuitor rapid și sănătos al băuturilor alcoolice, pe care toată familia le poate savura în loc să amestecați alcoolul cu amestecuri preambalate, aromate.

Vinul fiert este o băutură alcoolică caldă populară de sărbători iar, pentru a reduce caloriile, trebuie să reduceți zahărul adăugat. În schimb, adăugați mai multe condimente precum scorțișoară, anason stelat, coajă de portocală, nucșoară și ghimbir.

Dacă doriți să serviți cocktailuri mai ușoare, amestecați alcool în loc de apă minerală cu un strop de suc de rodie sau cireșe și puțină lămâie sau lime. Atât sucul de rodie, cât și cel de cireșe sunt bogate în antioxidanți și doar utilizarea unei cantități mici poate ajuta la menținerea numărului de calorii și zahăr la o limită decentă.

Un cocktail Margarita poate conține până la aproximativ 450 de calorii per porție. Pentru o alternativă mai ușoară la această băutură, combinați tequila sau alt tip de alcool cu suc proaspăt stors de lămâie, lime sau portocală cu puțină miere. O altă opțiune este de a combina căpșuni, gheață și tequila într-un blender pentru o versiune mai ușoară a unui cocktail Margarita.

Aveți grijă la dimensiunile porțiilor de servire

În cazul oricărei băuturi de sărbători, trebuie să aveți grijă la dimensiunea porției de servire. Poate fi foarte ușor să beți mai mult decât vă dați seama, iar băuturile de sărbători pot adăuga calorii rapid în plus. Dacă doriți să vă delectați cu o băutură, savurați doar o porție mică. Apoi treceți la apă.

Pentru a ajuta la controlul porțiilor, turnați lichide în pahare înalte în loc de pahare scurte și largi. Este mai ușor să turnați o cantitate mai mare de lichid într-un pahar scurt și larg, în comparație cu un pahar înalt. Utilizarea paharelor înalte, în schimb, dă impresia unui volum mai mare.

În loc să comandați băuturi de sărbători sau să le preparați dintr-un mix, faceți-le de la zero. Există multe modalități de a prepara aceste băuturi cu ușurință pe cont propriu, iar ca bonus puteți controla cantitatea de zahăr. Ori de câte ori este posibil, apelați la fructe sau condimente pe post de îndulcitor în loc de zahăr în băuturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *