Diverse legume sănătoase

Alimentația intuitivă funcționează pentru pierderea în greutate?

Restricția calorică a fost metoda preferată pentru pierderea în greutate timp de ani de zile. Însă, aceasta se poate traduce de cele mai multe ori într-o senzație constantă de foame și poate duce scăderea ratei metabolice, ceea ce ar putea face ca pierderea în greutate să fie mai dificilă.

Oamenii pot pierde în greutate cu ajutorul restricțiilor calorice? Desigur. Cu toate acestea, nu toată lumea înregistrează succes cu această metodă.

Cum ar fi să puteți mânca orice vă doriți în timp ce încercați să slăbiți fără să fiți nevoiți să numărați calorii? Sună ca un anunț publicitar, nu?

Ei bine, aceasta este de fapt premisa planului alimentar intuitiv. Regula generală pentru a mânca intuitiv este să mâncați atunci când vă este foame și să vă opriți atunci când vă simțiți plini (nu exagerat de plini).

Nu presupune numărarea caloriilor și nu există alimente „bune” sau „rele”.

Partea bună cu privire la alimentația intuitivă este că, după ce cineva a încercat orice altă dietă de slăbit, consumul intuitiv poate fi o alternativă de succes.

De fapt, un articol din New York Post din iunie 2016, sugerează faptul că alimentația intuitivă este destinată persoanelor care au renunțat la pierderea în greutate.

Este important să ne amintim că există multe modalități prin care cineva poate avea succes pentru pierderea în greutate. Alimentația intuitivă poate funcționa pentru unii oameni, dar, ca și în cazul oricărui alt plan de slăbit, este posibil să nu fie cea mai potrivită pentru toată lumea.

Cum funcționează alimentația intuitivă?

Mâncatul intuitiv se concentrează pe ascultarea propriului corp în legătură cu ceea ce dorește să consume, cu condiția să se mențină sub o anumită limită de calorii.

De asemenea, este conceput pentru a spori conștientizarea emoțiilor și a modului în care acestea influențează alimentația.

Consumul intuitiv este menit să fie un stil de viață, de a mânca atunci când vă e foame, și de a vă opri când stomacul este plin, fără a mânca pe bază de emoții.

Restricția de calorii se concentrează pe consumul unei anumite cantități de alimente, indiferent de ceea ce vă spune corpul sau mintea.

Alimentele bogate în calorii sunt, de obicei, în afara limitelor, în cadrul majorității dietelor de slăbit.

Cu o alimentație intuitivă, nu există alimente în afara limitelor. Rațiunea este că dacă alimentele nu sunt interzise, nu simțiți nevoia să obsedați asupra lor și nici să poftiți mereu la ele.

Mâncatul intuitiv, de obicei, nu ajută oamenii să reducă rapid greutatea nedorită. Mai mult, în anumite cazuri oamenii pot câștiga o anumită greutate la început, dar în timp poate fi generată o pierdere în greutate treptată și susținută.

Deoarece nu există alimente în afara limitelor, uneori oamenii pot depăși la început cu aportul alimentelor bogate în calorii.

Cu toate acestea, pentru că nu sunt în afara limitelor, noutatea dispare. Acest lucru poate ajuta la scăderea dorinței de a mânca excesiv alimente nedorite, potrivit susținătorilor consumului intuitiv.

O relație sănătoasă și echilibrată cu mâncarea este un principal rezultat și obiectiv al alimentației intuitive.

Ce spun cercetările de specialitate?

Când cercetătorii au comparat restricția de calorii cu alimentația intuitivă pentru scăderea în greutate, la participanții obezi, grupul cu restricție de calorii a înregistrat semnificativ mai multe kilograme pierdute, comparativ cu grupul de consum intuitiv după 6 săptămâni.

Ambele grupuri au efectuat exerciții de trei ori pe săptămână și li s-au dat instrucțiuni pentru urmărirea tiparului alimentar intenționat.

Acest studiu a constatat faptul că grupul de restricție a caloriilor a pierdut mai mult în greutate în mod constant pe parcursul studiului, dar grupul cu alimentație intuitivă a avut o scădere mai mică în greutate la sfârșitul celor 6 săptămâni.

Acest studiu sugerează că, în comparație cu restricția de calorii, consumul intuitiv poate să nu fie la fel de eficient pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, studiul a durat doar 6 săptămâni.

Eforturile de scădere în greutate mai lungi de 6 săptămâni, comparativ între restricția de calorii și consumul intuitiv pot avea rezultate diferite.
Când cercetătorii analizează tiparele de alimentație ale oamenilor și cum se raportează la IMC (Indice de Masă Corporală), alimentația intuitivă pare să aibă un rol pozitiv asupra greutății.

Un articol de recenzie din 2014, găsit în studiile de cercetare, consumul intuitiv este asociat cu un IMC mai mic.

Deci, cum se compară acest lucru cu studiul care a constatat că alimentația intuitivă nu a avut la fel de mult succes în ceea ce privește pierderea în greutate ca și grupul de restricție calorică?

Este posibil ca alimentația intuitivă să ajute mai mult la menținerea greutății decât la scăderea în greutate. Dacă mâncați intuitiv, puteți, deci, preveni creșterea în greutate.

Conform acestui articol, persoanele care urmează un model alimentar intuitiv sunt, de asemenea, mai susceptibile de a avea o sănătate psihologică pozitivă.

Va funcționa pentru dumneavoastră?
Doar o căutare rapidă pe internet a alimentației intuitive va afișa câteva articole care se laudă cu consumul intuitiv, precum și unele articole care spun de ce nu funcționează. Până în prezent, nu există o mulțime de dovezi care să sugereze că alimentația intuitivă vă va ajuta să pierdeți kilograme mai repede, decât o dietă tradițională de scădere în greutate de reducere a aportului de calorii.
Cu toate acestea, în timp, urmarea unui model alimentar intuitiv poate fi utilă pentru scăderea creșterii în greutate.

Ceea ce poate fi de folos cu alimentația intuitivă este să vă readuceți în atenție dorințele corpului cu privire la necesarul alimentar. Acesta poate fi un proces dificil care necesită timp.

Dacă vă luptați cu mâncatul excesiv, discutați cu un medic specialist despre cea mai potrivită abordare pentru dumneavoastră. Alimentația intuitivă poate fi un ghid util, dar poate fi necesară o mai mare responsabilitate și structură pentru unii.

Dacă obținerea libertății în legătură cu emoțiile și alimentația este o prioritate pentru dumneavoastră, atunci urmarea unui program de alimentație intuitivă poate fi de ajutor. În loc să numărați caloriile, urmăriți cum vă simțiți atunci când mâncați.

Nu există alimente în afara limitelor, dar în schimb mâncați când vă este foame și vă opriți când stomacul este suficient de plin. Ar trebui să existe o conștientizare sporită a modului în care emoțiile dumneavoastră au un rol în tiparul alimentar și cantitatea aportului de alimente.

Există multe recomandări și cărți despre alimentația intuitivă, care este uneori denumită și alimentație conștientă. Unii susținători ai alimentației intuitive susțin că aceasta vă poate ajuta să creșteți gradul de conștientizare cu privire la alte lucruri, cum ar fi relațiile personale, aprecierea alimentelor, problemele legate de imaginea corpului și nivelurile de energie.

Dacă simțiți că ați încercat multe alte diete fără a reuși să obțineți pierderea în greutate și fără a avea libertatea de a mânca, mulți susțin că alimentația intuitivă ar putea fi de ajutor.

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la pierderea în greutate și istoricul medical, discutați cu un dietetician și cu medicul dumneavoastră pentru a determina ce ar fi cel mai potrivit plan pentru asigurarea unei stări bune de sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *