Diverse fructe printre care kiwi, căpșuni, mango sau afine

8 trucuri alimentare pentru slăbit

Probabil că deja ați încercat diferite strategii pentru slăbit, precum consumul de multe fructe și legume, renunțarea la alimente nesănătoase și servirea salatelor la ora cinei. Însă, mai există câteva trucuri menite să contribuie la eforturile dumneavoastră de pierdere a kilogramelor în plus.

Descoperiți eventualele sensibilități alimentare

S-ar putea să știți deja că alimentele obișnuite, cum ar fi laptele, grâul, ouăle, arahidele și soia, sunt în topul listei de alimente care pot provoca alergii alimentare. Dar știați că practic toate alimentele au potențialul de a provoca sensibilități alimentare? Mai ales atunci când sunt consumate în fiecare zi, fără a fi variate?

Ceea ce face ca sensibilitățile alimentare să fie greu de tratat este că simptomele nu apar de obicei imediat, ci cu o întârziere de 12-48 de ore. Intoleranțele alimentare pun un stres suplimentar asupra sistemului imunitar și pot îngreuna pierderea în greutate.

Încercarea de a identifica alimentele declanșatoare poate fi dificilă. Puteți experimenta cu principiile dietei de eliminare sau puteți face un test de sânge special destinat depistării alergiilor alimentar. Cu toate acestea, încercați să adăugați mai multă varietate în dieta dumneavoastră, în special când vine vorba de legume și fructe proaspete.

Expuneți-vă papilele gustative la noi arome

Nu numai sistemul imunitar beneficiază de o varietate mai largă de alimente. Creierului îi place să ruleze eficient pe pilot automat atunci când mâncăm lucruri familiare. Dacă adăugăm un gust sau o textură nouă în dieta noastră, creierul nostru trebuie să se ocupe de toate noile date primite. Astfel ne concentrăm pe ceea ce mâncăm. Și a fi conștienți și atenți ne poate ajuta să mâncăm mai sănătos.

Când a fost ultima dată când ați mâncat vinete, ridichi sau broccoli? Deveniți pionieri și alegeți produsele cu aspect ciudat din secțiunea de legume.

Dacă un gust vi se pare foarte ciudat, puteți să acordați puțin timp papilelor dumneavoastră gustative, care se reînnoiesc la fiecare 10 zile până la 2 săptămâni. Șansele sunt că vă veți obișnui cu respectivul gust și chiar o să înceapă să vă placă.

Preparați-vă propriile produse de patiserie

Cu toții adorăm produsele de panificație. Nu este nimic mai bun decât un melc cu scorțișoară, delicios și acoperit cu glazură topită, luat de la brutăria preferată. Imediat încântarea vă lovește papilele gustative iar toate grijile dispar.

Din păcate, produsele coapte disponibile în comerț sunt adesea făcute cu carbohidrați rafinați, care pot declanșa pofta de alimente multe ore mai târziu. Trebuie doar să le mâncăm în continuare.

Înlocuirea acestor alimente bogate în zaharuri concentrate cu alternative de casă mai sănătoase poate ajuta la controlul dorinței de a mânca în exces. Încercați o nouă rețetă dietetică de tip Paleo. Brioșele și chiar pâinea pot fi preparate cu făină de migdale sau de in și nucă de cocos, doar pentru a numi câteva ingrediente.

Începeți masa cu supă

Supa de casă are atât de multe beneficii.

Este o masă foarte rapidă.

Când este sub formă de cremă, reprezintă o modalitate excelentă de a introduce papilelor gustative noi legume și gusturi, fiind și mai ușor de digerat.

Deoarece consumați și apa în care legumele au fiert, nu pierdeți nici un fel de substanțe nutritive.

Unele legume, precum morcovii, sunt mai hrănitoare atunci când sunt gătite.

Mineralele din bulionul de oase sunt ușor absorbite.

Vă îmblânzește pofta de mâncare, deoarece conține atât de multă apă, în timp ce nu conține foarte multe calorii.

Ce este mai bun decât un castron fierbinte de supă, nu numai într-o zi rece de toamnă?

Planificați-vă mesele

A avea un plan de masă este un aspect important pentru asigurarea succesului. Nu ignorați acest truc, deoarece chiar poate face diferența! Când notați ceea ce veți mânca, veți face alegeri sănătoase și veți putea face cumpărături în consecință. Și dacă aveți o idee despre ceea ce serviți pentru cină, nu numai că eliminați stresul din ultimul moment, dar vă poate economisi și niște timp și bani.

Și acest lucru merge mână în mână cu #2. Am trecut cu toții prin asta. Când în sfârșit am avut curaj să cumpărăm acea legumă ciudată pe care am tot văzut-o în secțiunea de legume a magazinului preferat, doar pentru a o aduce în casă și a o lăsa să se strice, pentru că nu am știut exact ce să facem cu ea. Dacă, în schimb, o încorporați în planul dumneavoastră de masă, vă asigurați că momentul dumneavoastră de curaj nu a fost de prisos.

Dimensiunea, greutatea, forma și culoarea tacâmurilor contează și ele

Știm cu toții că se pare că mâncăm mai puțin atunci când alimentele sunt servite pe farfurii mai mici. Dar, potrivit unui studiu realizat în 2013 de Universitatea din Oxford, cu privire la tacâmuri, acestea pot influența aromele alimentare.

O constatare a fost că mâncarea era percepută ca fiind mai gustoasă, atunci când era consumată cu tacâmuri mai grele pe farfurii mai grele.

În timp ce această concluzie nu ar trebui să vă încurajeze să treceți la cuțite și furculițe din plastic nesănătoase și neprietenoase cu natura, vă arată doar că percepția dumneavoastră asupra gustului poate fi influențată de factori la care nu v-ați gândit niciodată. Dacă sunteți pregătiți pentru un experiment, încercați să mâncați cu mai multe tipuri de tacâmuri, pentru a vedea care este diferența.

Reorganizați sertarul pentru dulciuri

Nu trebuie neapărat să îi schimbați locul sertarului cu bunătățuri, însă îl puteți reorganiza pentru a fi mai conștienți în legătură cu modul în care obișnuiți să consumați produsele din el fără a vă da seama.

Suntem susceptibili de a ne învăța foarte repede cu niște acțiuni, pe care apoi le trecem în obișnuință. Deci, poate fi un lucru bun să rupem puțin tiparul și să devenim conștienți de acțiunile noastre la distanță și automate. Apoi, putem încerca să controlăm acele tendințe de a servi gustări sau chiar să dezvoltăm unele noi, cum ar fi să optăm pentru un măr în locul unui baton de ciocolată.

Efectuați un antrenament fizic

V-ați gândit până acum la bucătărie ca la o zonă excelentă de antrenament? Stați jos în timp ce tăiați legume? Statul în picioare și mersul pe jos nu numai că sunt mai bune pentru postură, dar și ard mai multe calorii. Încercați în timp ce faceți ceva în bucătărie, să adăugați pe cât posibil mișcare fizică. Fiți creativi, puneți și niște muzică și bucurați-vă de beneficii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *