Tânără consumă legume proaspete

8 modalități de menținere a unei diete sănătoase

Cuvântul dietă poate evoca o mulțime de emoții, precum frică și anxietate, deoarece există adesea o asociere cu senzația de foame constantă și cu opțiunile limitate în alimentație. Cu toate acestea, încercarea de a mânca mai sănătos, fie pentru a slăbi, fie pentru starea generală de sănătate, nu trebuie să însemne nici unul dintre aceste lucruri.

Milioane de adulți încearcă diferite diete în fiecare an, fără a obține, din păcate, rezultate de lungă durată. Mulți experți în sănătate recomandă evitarea dietelor la modă și a planurilor de pierdere în greutate care limitează excesiv opțiunile alimentare. În schimb, este indicată încorporarea unor obiceiuri sănătoase de viață, care pot fi menținute pe termen lung.

Cu alte cuvinte, trebuie să schimbați modul în care încercați să pierdeți în greutate și să fiți mai sănătoși. Indiferent dacă alegeți să o numiți dietă sau doar o modalitate de a mânca mai sănătos, modificarea rutinei zilnice poate fi dificilă. Este ușor să fiți motivați la început, însă astfel de schimbări trebuie să fie menținute pe termen lung pentru a asigura beneficiile dorite.

Iată câteva recomandări care vă pot ajuta să țineți o dietă sănătoasă pe termen lung.

Planificați și pregătiți mesele din timp

Încercarea de a servi o masă sănătoasă după ce ați venit acasă după o zi lungă de muncă nu este tocmai ușoară în majoritatea cazurilor. Dacă încercați să mâncați sănătos, dar nu vă planificați mesele, va fi mai greu să vă țineți de o alimentație adecvată.

Este la fel și în cazul cumpărăturilor de produse alimentare. Dacă mergeți la magazin și vreți să cumpărați alimente sănătoase, dar nu știți ce veți face cu ele, puteți ajunge să vă simțiți frustrați și copleșiți.

Planificarea meselor înainte de a merge la cumpărături și de a găti este soluția ideală. Poate părea că este nevoie de ceva timp și efort pentru planificarea meselor, dar merită pe termen lung.

Compuneți o listă înainte de a merge la magazin, cu toate produsele alimentare de care aveți nevoie pentru câteva zile sau o săptămână, în funcție de cât de des obișnuiți să mergeți la cumpărături. Acest lucru va reduce, de asemenea, excesul de alimente nesănătoase, deoarece vă veți limita doar la produsele de pe listă, fără să mai cumpărați și alte produse care nu își au locul într-o dietă.

Pregătiți mesele înainte pe cât posibil, tăind legume sau preparând alimentele și congelând resturile. Orice stil de planificare și pregătire care funcționează pentru dumneavoastră și se încadrează în stilul dumneavoastră de viață, este indicat.

Întregul obiectiv al unei alimentații sănătoase este de a face alegerea anumitor opțiuni ușoară. Planificarea și pregătirea meselor din timp vă poate ajuta să aveți la dispoziție alegeri ușoare.

 Nu țineți produse alimentare de tip junk-food în casă

Această recomandare ar trebui să stea la baza oricărei abordări de a mânca sănătos. Nu puteți fi tentați să mâncați produse alimentare de tip junk-food dacă nu le aveți în casă, la îndemână.

În loc să încercați întotdeauna să rezistați mâncării nesănătoase din casa dumneavoastră, ușurați-vă viața și nu mai țineți astfel de produse în casă.

Dacă aveți copii, nu cădeți în capcana de a vă scuza că aveți nevoie de mâncare nedorită în casă „pentru copiii dumneavoastră (sau partener)”.

 Este important un sistem de susținere bine pus la punct

Fie că faceți parte dintr-un program de slăbire, aveți parte de sprijinul familiei, al prietenilor sau al unei comunități online, împărtășirea călătoriei cu alte persoane vă poate ajuta să reușiți.

Vă pot oferi sfaturi utile cu privire la ceea ce a funcționat sau nu pentru alegerile lor sănătoase și vă pot ajuta să vă încurajați atunci când aveți nevoie.

Pe măsură ce noutatea se pierde din schimbarea obiceiurilor alimentare, un sistem puternic de sprijin vă poate aminti de ce ar trebui să respectați dieta sănătoasă.
Există, de asemenea, cercetări care sugerează că mâncăm ca oamenii cu care ne înconjurăm. Dacă puteți mânca împreună cu persoane care au obiective similare pentru sănătate, vă poate ajuta să faceți mai ușor și alegeri sănătoase.

Fiți onești în legătură cu progresul dumneavoastră

Răsfățarea cu unele dintre alimentele preferate se poate încadra în continuare într-un plan de alimentație sănătoasă, atâta timp cât este vorba de cantități mici și de ocazii rare. Dimensiunile porțiilor de servire sunt importante, chiar dacă mâncați sănătos.

În acest context, este important să rămâneți onești în legătură cu ceea ce mâncați, astfel evitând sentimente de vinovăție care nu vă vor ajuta deloc.

De multe ori, porțiile suplimentare de alimente sau diferite plăceri alimentare vinovate pot părea că se pot strescura cu ușurință pe sub radarul caloric.

În schimb, acestea ar putea contribui cu o cantitate semnificativă de energie suplimentară în dieta dumneavoastră.

Dacă considerați că vă îndepărtați de rezultatele dorite, puteți să vă urmăriți aportul de alimente și băuturi pentru o zi sau două. Acest lucru ar putea să dezvăluie, probabil, că nu obțineți suficiente fructe, legume sau obțineți mai mult zahăr decât credeați, de exemplu.

Notați-vă obiectivele și uitați-vă la ele în fiecare zi

De ce vreți să urmați o dietă sănătoasă? Notați-vă pe o foaie de hârtie răspunsul și puneți-o undeva unde o puteți vedea mereu.

Scrierea obiectivelor și examinarea lor pot servi drept motivație pe termen lung pentru a menține orice posibilă schimbare a obiceiurilor dumneavoastră.

Dacă vă vedeți mereu obiectivele, vă poate fi mai ușor să optați pentru alegeri alimentare sănătoase, chiar și atunci când nu aveți chef să o faceți.

Reveniți pe drumul cel bun după ce greșiți

Cu toții suntem oameni, iar nu fiecare zi va fi perfectă. Ce este important atunci când deviați puțin de la drum și mâncați nesănătos pentru o zi sau poate două, este să vă întoarceți la obiectivele dumneavoastră de a mânca sănătos și să nu vă lăsați prinși de dorința și inerția de a mânca neadecvat.

Nu rămâneți într-o rutină sau într-o mentalitate înfrântă. Începeți cu forțe proaspete a doua zi și reveniți pe drumul cel bun.

Acesta poate fi un motiv pentru care mulți oameni ajung să renunțe la respectarea obiectivelor lor. În momentul în care greșesc, simt că nu mai are rost sau că nu mai au puterea necesară să se întoarcă la obiceiurile alimentare sănătoase. Eșecurile nu ar trebui să vă oprească din a vă atinge obiectivele, așadar nu vă demoralizați.

Rămâneți consecvenți

Poate că ați mâncat sănătos timp de câteva săptămâni sau poate ați pierdut în greutate și acum pierderea în greutate a încetat. Poate fi tentant să credeți că este inutil să mâncați sănătos dacă nu vedeți rezultatele.

Să fiți în concordanță cu alegerile dumneavoastră de dietă este important pentru a le menține pe termen lung și pentru a obține rezultatele dorite.

Pierderea în greutate pe termen lung sau orice alt scop similar va necesita timp și dăruire. Consecvența cu privire la alimentația sănătoasă este esențială.

 Adăugați puțină varietate

Evitați dietele la modă care vă limitează alegerile alimentare la un singur grup de alimente sau la un singur fel de fructe, carne etc. Există mai multe modalități de a pierde în greutate și ceea ce ar putea fi mai important este să vă concentrați pe calitatea alimentelor pe care le consumați .

Consumul unei varietăți de alimente poate fi sănătos din multe motive, deoarece acest lucru vă oferă o varietate de substanțe nutritive de care are nevoie organismul dumneavoastră.

Adăugarea de varietate vă poate împiedica, de asemenea, să vă plictisiți de ceea ce mâncați. Există multe exemple de alegeri sănătoase pentru cereale integrale, legume, fructe, proteine și grăsimi care pot fi combinate în moduri unice și delicioase.

Nu vă blocați într-o rutină alimentară și nu rămâneți cu impresia că puteți mânca doar o mână de alimente pentru a fi sănătoși.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *