Tânără înconjurată de alimente sănătoase se informează despre diete pe internet

6 reguli pentru pierderea în greutatea pe care nu trebuie să le încălcați

Pierderea în greutate necesită consecvență și schimbare. Există multe diete, suplimente, planuri de exerciții și programe din care oamenii pot face parte pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, există câteva teme sănătoase comune, care pot funcționa indiferent de modul în care decideți să slăbiți.

Iată câteva reguli pe care nu ar trebui să le încălcați în timpul pierderii în greutate dacă vreți să aveți succes.

 Fiți consecvenți

Acest aspect poate fi extrem de important atunci când treceți printr-un proces de pierdere în greutate. Pierderea kilogramelor în plus poate fi foarte motivantă pentru a menține un consum alimentar sănătos și obiceiurile de exerciții. Cu toate acestea, atunci când centimetrii nu se pierd aproape la fel de repede ca atunci când ați început, poate fi mai dificil să mențineți noile obiceiuri de slăbire.

Exact în perioadele în care vă simțiți „blocați” sau simțiți că este prea dificil să țineți pasul cu noua dietă și cu obiceiurile de exerciții, trebuie să depuneți un efort și mai mare pentru a fi consecvenți. Doar așa veți trece cu succes de faza de platou.

Pe de altă parte, după ce vă atingeți obiectivul țintă de greutate, trebuie totuși să rămâneți în concordanță cu obiceiurile dumneavoastră sănătoase. Uneori oamenii cred că pot reveni la o viață nesănătoasă după ce și-au atins obiectivul de slăbire. Nefiind consecvenți, creșteți drastic riscul de a nu vă menține obiectivele de slăbire.

Nu săriți peste mese

A sări peste o masă sau a simți că este nevoie să vă înfometați, nu este o modalitate sănătoasă pentru pierderea în greutate pe termen lung. Multe programe de scădere în greutate și recomandări privind slăbitul sugerează consumul de mese obișnuite și nu depășirea decalajelor între mese.

Acesta este un pas important, care nu ar trebui să fie analizat prea mult. Când stați perioade lungi fără să mâncați, creșteți riscul de a mânca în exces la următoarea masă, ceea ce poate împiedica eforturile de slăbire. De obicei, această tehnică nu vă economisește calorii pe termen lung și poate provoca creșteri ale insulinei și glucozei.

Secretul este să învățați să vă ascultați corpul. Mâncați când vă este foame și opriți-vă când stomacul este suficient de plin. Nu vă ignorați organismul atunci când vă indică să mâncați.

Eliminați alimentele procesate

Pierderea în greutate implică curățarea dietei, ceea ce înseamnă eliminarea carbohidraților rafinați, cum ar fi biscuiții, prăjiturile, chipsurile, dulciurile și băuturile îndulcite. Majoritatea alimentelor dintr-o cutie sau pungă pot fi considerate alimente procesate.

Reducerea zahărului suplimentar este esențială pentru pierderea în greutate și este importantă pentru rezultatele pe termen lung atunci când încercați să vă mențineți greutatea. Nu aveți cum să vă opuneți prea mult acestei reguli, dacă vreți să obțineți greutatea dorită.

Feriți-vă de programele de slăbire care susțin „mâncarea falsă” – mâncare procesată care are eticheta unei anume companii și conține o tonă de ingrediente artificiale. Alimentele naturale sunt întotdeauna cele mai bune.

Exerciții fizice

Unele suplimente pentru slăbit susțin că puteți pierde în greutate în timp ce nu efectuați deloc exerciții fizice și nici nu vă modificați dieta alimentară.

Deși sună bine, nu este adevărat, în special pe termen lung. Majoritatea experților în sănătate și nutriție recomandă efectuarea de exerciții fizice pentru sănătatea generală, dar mai ales atunci când se dorește pierderea în greutate.

Exercițiile fizice nu ar trebui ignorate. Deși este nevoie de o combinație de exerciții fizice și dietă sănătoasă pentru pierderea în greutate, exercițiile fizice pot fi deosebit de importante pentru menținerea greutății. Chiar și atunci când nu aveți chef să faceți mișcare, nu vă abandonați rutina.

Alimentați-vă corpul cu substanțe nutritive

Nu este vorba doar despre cât de puțin ar trebui sau nu ar trebui să mâncați în timpul pierderii în greutate. Calitatea este la fel de importantă ca și cantitatea. După cum s-a menționat, alimentele procesate sunt de obicei bogate în zahăr și pot conține alte ingrediente artificiale.

În timpul pierderii în greutate, trebuie să vă alimentați corpul cu substanțele nutritive potrivite, cum ar fi vitaminele, mineralele, apa, fibrele, proteinele și fitochimicalele. Acest lucru se poate face cu ușurință consumând o mare varietate de fructe, legume, cereale, nuci, fasole, proteine slabe și grăsimi sănătoase.

Este important să consumați alimente dense în nutrienți, pentru a furniza corpului nutrienții adecvați pentru sănătatea generală și pentru a ajuta la scăderea inflamației în organism. Acest principiu nu va dispărea niciodată în ceea ce privește importanța pentru sănătatea generală și pentru a sprijini pierderea în greutate sănătoasă.

Nu uitați de fibre

Una dintre super-vedetele nutriției este fibra. Fibrele vă ajută să vă mențineți plini pentru mai mult timp (ceea ce ar putea reduce aportul de calorii la mesele ulterioare), pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, sunt importante pentru sănătatea digestivă și pot ajuta la scăderea colesterolului.

Consumul de alimente bogate în fibre poate fi foarte util pentru pierderea în greutate. Vă puteți umple cu un volum mare de alimente fibroase fără o cantitate mare de calorii. Aportul adecvat de fibre în timpul pierderii în greutate ar trebui să rămână ridicat. Alimentele bogate în fibre includ fructe, legume, nuci, cereale și fasole.

Concluzie

Deși există multe modalități prin care puteți pierde în greutate, unele reguli de slăbire nu ar trebui niciodată trecute cu vederea.

Consecvența este absolut vitală pentru succesul pe termen lung; nu ignorați acest pas simplu. Evitarea omiterii meselor este importantă pentru scăderea consumului și a fluctuațiilor mari ale nivelului de zahăr din sânge, iar limitarea alimentelor procesate este obligatorie pentru pierderea în greutate.

Nu trebuie să uitați de efectuarea exercițiilor fizice (cu excepția cazului în care există o afecțiune de sănătate care vă împiedică în acest sens) și este important să consumați alimente bogate în substanțe nutritive în timpul pierderii în greutate. Calitatea este la fel de importantă ca și cantitatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *