Cuplu tânăr mănâncă fast-food într-o zi de weekend

6 moduri de a mânca sănătos în weekend

Weekend-urile reprezintă o scuză ideală pentru mulți oameni pentru a renunța la alimentația sănătoasă și la rutina de exerciții fizice. Oamenii tind să se relaxeze mai mult, să mănânce mai nesănătos, să bea mai mult în weekend-uri și, prin urmare, acest lucru poate sabota eforturile de slăbire.

Dacă weekend-urile sunt o slăbiciune pentru dumneavoastră din perspectiva alimentației, zilele de luni probabil că vă găsesc mai lenți și greoi.

Dacă, în schimb, vă mențineți obiceiurile sănătoase și în weekend, fiecare început de săptămână va fi unul plin de energie, iar în plus nu va fi însoțit de o nouă modificare drastică a tiparelor de alimentație.

Weekend-urile nu trebuie să fie de vină pentru producerea unor pauze constante în rutina alimentației sănătoase și în efectuarea de exerciții fizice.

Urmarea unor modalități ușoare de a mânca sănătos chiar și în weekend, vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun, fără să simțiți că weekend-urile sunt lipsite de plăceri și satisfacție.

Luați mereu o gustare sănătoasă atunci când plecați de acasă

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, weekend-urile pot fi momente nebunești, agitate, în care încercați să rezolvați cât mai multe sarcini.

Dacă sunteți în permanență în deplasare în weekend, foamea poate să își facă prezența în momente mai puțin favorabile pentru alimentația sănătoasă.

Prin urmare, apare tentația de a alege produse de tip fast-food, care sunt nesănătoase sau de a mânca în exces la o masă, deoarece vă este foarte foame.

Dacă vă doriți ca aceste momente de vulnerabilitate să nu mai fie o problemă, pregătiți-vă de acasă o gustare sănătoasă, pe care să o puneți în geantă.

Alternativele includ un baton energetic sănătos, o pungă mică de nuci și fructe uscate sau un fruct.

Făcând acest mic efort suplimentar în weekend-uri vă puteți asigura că veți avea mereu la îndemână o gustare sănătoasă, chiar și când sunteți departe de casă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Acest lucru vă poate ajuta să faceți o alegere sănătoasă atunci când vă este foame, în loc să vă îndreptați către primul fast-food.

 Începeți ziua cu un mic dejun sănătos

Weekend-urile pot reprezenta o adevărată tradiție a unui mic dejun cu clătite, bacon, gogoși sau alte surse de zahăr și grăsimi. În loc să vă bucurați de un mic dejun nesănătos, concentrați-vă pe obținerea de proteine slabe, grăsimi sănătoase pentru inimă, fructe și legume.

Un mic dejun sănătos vă poate ajuta să faceți alegeri sănătoase mai târziu în timpul zilei.

Dacă doriți clătite sau pâine prăjită, găsiți o modalitate de a le face mai sănătoase. În acest fel, vă puteți bucura în continuare de ceea ce doriți, dar nu vă sabotați rutina alimentației sănătoase.

De exemplu, în loc de clătite tradiționale, puteți amesteca ovăz, brânză de vaci și albușuri de ou pentru clătite cu mai multe proteine și fibre.

Dacă doriți o omletă în weekend, adăugați o mulțime de legume pentru a crește valoarea nutritivă.

Pe de altă parte, poate omite să luați micul dejun la sfârșit de săptămână, astfel încât să puteți mânca mai mult mai târziu în zi.

Unele cercetări sugerează faptul că aportul unui mic dejun mai bogat în proteine poate ajuta la scăderea poftei de mâncare și a consumului de alimente mai târziu în cursul zilei.

Aceasta nu înseamnă că trebuie să exagerați cu bacon-ul și cârnații în weekend. Combinați proteine slabe precum ouă, iaurt simplu, cereale integrale, nuci și semințe, cu fructe și legume.

Păstrați băuturile simple

Este important să rămâneți hidratați în weekend. Dacă alergați, asigurați-vă că aveți la îndemână o sticlă cu apă.
Dacă alegeți să beți alcool, limitați-vă la o băutură simplă, precum un pahar de vin, și rămâneți în conformitate cu recomandările privind moderația.

Evitați cocktailurile cu prea multe ingrediente, deoarece acestea sunt de obicei o sursă de calorii ascunse.

Dacă ieșiți la o cafea, limitați-vă din nou, la o variantă simplă. Multe băuturi pe bază de cafea pot avea un conținut ridicat de calorii și zahăr.

Consumul de cafea a fost asociat cu unele beneficii pentru sănătate, dar dacă beți o băutură cu cafea bogată în calorii, nu vă veți suține eforturile de a vă hrăni sănătos.

Planificați-vă mesele

Planificarea meselor se poate desfășura fără probleme prin rutina din ziua săptămânii. Cu toate acestea, planificarea meselor în weekend poate fi mai dificilă dacă încercați să vă coordonați alimentația cu un program mai haotic.

Încercați să vă planificați în continuare mesele, așa cum ați face în timpul săptămânii. Acest lucru vă poate ajuta să reduceți nevoia de a lua o decizie rapidă despre ce sau unde să mâncați atunci când vă este cu adevărat foame.

Dacă serviți masa în oraș, împărțiți-o cu cineva

Weekend-urile pot însemna o masă planificată cu prietenii sau familia. Doar pentru că mâncați o masă în oraș nu înseamnă că trebuie să vă saboteze alimentația sănătoasă pe timpul weekend-ului.

Dacă știți că serviți o masă în oraș, asigurați-vă că mâncați sănătos pentru restul zilei și al weekend-ului.

Alternativa unei mese sănătoase servită în oraș nu trebuie să fie reprezentată neapărat de o salată. Mesele de la restaurant pot fi cu adevărat bogate în calorii, dar puteți evita acest lucru împărțind o masă cu cineva.

Înainte de a ieși, puteți mânca și o gustare ușoară, precum niște fructe, astfel încât să nu muriți de foame până ajungeți la restaurant.

Rezervați-vă timp pentru exerciții fizice

Unii oameni nu reușesc să rezerve suficient timp sau energie pentru exerciții fizice în timpul săptămânii, ci doar în weekend-uri.

Dar pentru că nu toți suntem construiți la fel, există și inversul acestei situații, în care oamenilor le este mai ușor să se țină de o rutină de antrenamente fizice în timpul săptămânii, în timp ce în weekend aleg să nu facă mișcare.

Dacă acest lucru vă descrie, rezervați-vă timp în weekend pentru exerciții fizice!

Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți eforturile cu privire la obiectivele de slăbire și să vă mențineți inerția. Poate puteți planifica, de asemenea, să faceți ceva diferit la sfârșit de săptămână, în afară de alergarea normală sau de antrenamentul la sală, care poate include prieteni sau familie.

Exemple ar putea fi: ciclism, dans, drumeții, schi etc.

Concluzie

Weekend-urile nu trebuie să vă saboteze eforturile de slăbire. Nu trebuie să stați acasă tot weekendul, dar trebuie să vă planificați din timp. pentru a vă fi mai ușor să puteți alege alimentația sănătoasă.

Luați cu dumneavoastră gustări sănătoase atunci când plecați de acasă, mâncați un mic dejun inteligent și planificați-vă mesele, astfel încât să nu fiți luați pe nepregătite de foame.

Rezervați-vă timp pentru efectuarea de exerciții fizice și fiți inteligenți cu privire la alegerile dumneavoastră cu privire la băuturile consumate. Mențineți un nivel corespunzător de hidratare al organismului printr-un aport adecvat de apă și prin limitarea băuturilor de bază de alcool sau cafea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *