Nucă decojită

6 alimente care vă pot ajuta să slăbiți

Dieta joacă un rol important în reglarea greutății corporale, iar ceea ce mâncați poate ajuta sau împiedica eforturile de a slăbi. Unele alimente care vă pot ajuta să slăbiți pot părea surprinzătoare. De exemplu, alimentele cu conținut ridicat de calorii, cum ar fi nucile și avocado, pot ajuta la reglarea greutății.

Iată câteva alimente care vă pot ajuta să fiți slabi. Rețineți că nu există un singur aliment magic pentru un fizic muscular. Cea mai bună abordare este să mențineți o dietă echilibrată și să consumați o mare varietate de alimente.

Nuci

Studiile au arătat o relație inversă între aportul de nuci și IMC (indicele de masă corporală), ceea ce înseamnă că cu cât consumul de nuci este mai mare, cu atât talia este mai mică. Nucile sunt relativ bogate în calorii și grăsimi, deci cum vă pot ajuta să vă mențineți slabi?

Cercetătorii încă încearcă să înțeleagă legătura dintre aportul de nuci și un IMC mai mic. Cu toate acestea, o teorie este reprezentată de faptul că nucile au un conținut ridicat de sațietate, ceea ce înseamnă că, odată ce le consumăm, nu mai simțim nevoia să mâncăm din nou pentru mai mult timp. Prin urmare, consumul de nuci ar putea duce la un consum alimentar ulterior mai mic. Unele cercetări sugerează, de asemenea, că nucile pot crește cheltuielile energetice de repaus.

Câte nuci ar trebui să mâncați pe zi? Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății recomandă aproximativ 30 de grame de nuci pe zi pentru a obține beneficiile pentru sănătate.

Avocado

Similar cu nucile, avocado are un conținut relativ ridicat de calorii și grăsimi. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui evitat atunci când se dorește o pierdere în greutate. Avocado are, de asemenea, un nivel ridicat de sațietate datorită conținutului de grăsimi și fibre. Prin urmare, acesta vă poate ajuta să mâncați mai puțin la următoarea masă, după consum.

Avocado și nucile sunt o sursă de omega-3 și vitamina E, care sunt benefice pentru sănătate și pentru scăderea inflamației în organism.

Lactate

Adăugarea produselor lactate în dieta dumnevoastră poate da un plus suplimentar pierderii în greutate, potrivit unor studii de specialitate. De exemplu, un studiu din 2004 a concluzionat că produsele lactate bogate în calciu consumate în cadrul unei diete cu conținut scăzut de calorii, au contribuit la creșterea pierderii de grăsime, la subiecții obezi, mai mult decât în cazul unei diete reduse în conținutul de calciu.

Alte studii de specialitate au arătat rezultate similare; când se adaugă produse lactate la regimurile de slăbire, participanții la studiu pierd mai mult în greutate. Produsele lactate sunt bogate în calciu și proteine, așadar beneficiile suplimentare de pierdere a kilogramelor în plus se pot datora acestor 2 nutrienți.
Produsele lactate ar putea include lapte, iaurt, brânză de vaci sau brânză obișnuită. Studiul din 2004 a stabilit un consum de 3 porții de lactate pe zi pentru participanți.

Peşte

Peștele este o sursă alimentară cu conținut scăzut de calorii și proteine. Din acest motiv, peștele este aliment des întâlnit în cazurile în care oamenii încearcă să construiască și să păstreze masa slabă. Alimentele bogate în proteine au un grad ridicat de sațietate, astfel încât consumul de pește ar putea ajuta și la reglarea poftei de mâncare.

Consumați o varietate de pești pentru a reduce riscul de contaminare cu mercur și încercați să optați pentru pește sălbatic, pentru a vă asigura că obțineți cele mai ridicate niveluri de grăsimi omega-3.

Legume

Pe lângă faptul că legumele au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de fibre, acestea sunt benefice și pentru slăbit, deoarece sunt o sursă bogată de vitamine și minerale necesare pentru creșterea musculară și metabolism. Cheia pentru aportul de legume este să încercați să obțineți cât mai multe și cât mai multe culori diferite pe zi.

Legumele sunt pline de fibre și apă, deci vă vor menține satisfăcuți pentru mai mult timp. Combinând proteine și fibre, puteți contribui la maximizarea controlului nivelului poftei de mâncare fără a vă priva corpul de substanțe nutritive esențiale. Încercați să obțineți porții suplimentare de legume adăugând câteva la micul dejun și servindu-le pe post de gustări.

Ceai verde

Multe studii de specialitate au indicat că există o relație între ceai și greutatea corporală, în special ceaiul verde. O meta-analiză din 2009 a concluzionat că o combinație de cofeină, catechine și un compus ECGC, toate găsite în ceaiul verde, poate avea un efect benefic asupra pierderii în greutate și menținerea greutății.

Ceaiul verde este, de asemenea, cunoscut ca fiind bogat în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului de formarea celulelor canceroase și de deteriorarea celulelor.

Rețineți că pot exista unele efecte negative din cauza consumului de cantități mari de ceai verde, deoarece are un conținut ridicat de cofeină. De asemenea, cercetările de până acum arată că asocierea dintre aportul de ceai verde și scăderea în greutate este marginală, adică doar pentru că beți ceai verde nu înseamnă că veți slăbi automat 10 kilograme.

Concluzie

Există multe alimente care vă pot ajuta să slăbiți, esențiale sunt varietatea și echilibrul. Grăsimile sănătoase din alimente, cum ar fi nucile și avocado, pot ajuta la menținerea greutății și la reglarea poftei de mâncare, deoarece au un grad ridicat de sațietate.

Alimentele cu proteine pot ajuta la menținerea masei musculare slabe, iar peștele este în special o sursă concentrată de proteine, fiind în același timp sărac în calorii.

Legumele sunt o sursă importantă de vitamine, minerale și fibre și, de asemenea, vă pot ajuta să vă umpleți stomacul fără a furniza calorii în exces. Alegeți o varietate de legume de culori diferite pentru a obține un beneficiu maxim pentru sănătate.

Unele cercetări au indicat că ar putea exista un mic efect pozitiv al ceaiului verde asupra pierderii în greutate și al menținerii greutății ideale. Prin urmare, consumul de ceai verde pe lângă alimentația sănătoasă și exercițiile fizice ar putea contribui la pierderea în greutate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *