Masă de Crăciun in familie

5 trucuri simple pentru a slăbi în perioadele de sărbători

Sărbătorile sunt o perioadă de celebrare și de întâlniri cu familia și cei dragi, aceste evenimente sociale fiind adesea bogate în alimente și băuturi pline de calorii. În medie, perioadele de vacanță se fac vinovate de un surplus de kilograme depuse, cu valori între 0,5 și 2,5, potrivit unui studiu din 2000.

Chiar dacă poate părea o cantitate nevinovată, această creștere în greutate nu se pierde de obicei în restul anului. Prin urmare, evitarea totală a acestei creșteri de greutate poate fi avantajoasă pe termen lung.

Evitarea creșterii în greutate în timpul sărbătorilor poate fi dificilă, dar există câțiva pași simpli pentru a vă ajuta să evitați acele calorii suplimentare atât de tentante.

Consumați mai întâi fructe și legume

Nu vrei să simțiți că vă este foame în timp ce toți ceilalți din jurul dumneavoastră sărbătoresc și se distrează. Secretul este să vă umpleți de alimente bogate în fibre, deoarece vă mențin mulțumiți, în timp ce nu simțiți că puteți mânca doar un volum mic de alimente.

Înainte de a vă delecta cu alimente bogate în calorii, umpleți farfuria cu fructe și legume. Acest lucru va lăsa mai puțin spațiu pentru alte alimente, în timp ce nu vă veți simți privați în vreun fel. Dacă mergeți la o petrecere, mâncați fructe și legume înainte de a pleca. În acest fel, când veți ajunge la petrecere, nu vă va fi atât de foame încât să consumați în exces tot felul de preparate mai mult sau mai puțin nesănătoase.

Nu stați aproape de mâncare

Dacă sunteți la o petrecere care beneficiază de o masă de tip bufet suedez, nu vă așezați în apropierea ei. Când stați aproape de mâncare, este foarte simplu să tot gustați din diferitele preparate disponibile, în timp ce sunteți prinși în discuții. Aceste calorii se pot adăuga rapid și pot favoriza creșterea ușoară în greutate. În schimb, stați undeva unde accesul la mâncare nu este tocmai ușor.

Dacă sunteți la o petrecere unde mâncarea se servește direct la masă, încercați să mâncați încet și să așteptați cel puțin 15 minute înainte de a mai servi un alt preparat. Acest lucru vă poate ajuta să evitați să mâncați prea mult. Acordarea unui timp adecvat organismului dumneavoastră pentru ca stomacul să trimită un semnal creierului că este suficient de plin, poate reduce consumul excesiv de alimente.

Un alt sfat pentru a ajuta la pierderea în greutate în timpul sărbătorilor este să puneți mâncarea deoparte după ce toată lumea a terminat, în loc să o lăsați la vedere. În acest fel, nu veți fi tentați să mâncați, chiar dacă nu vă este foame, deoarece nu este vizibilă.

Nu irosiți calorii din ceea ce nu vă place

În loc să simțiți că trebuie să încercați absolut tot ce se servește, concentrați-vă pe a mânca ceea ce știți că vă place cu adevărat. După ce v-ați umplut cu fructe și legume, serviți doar porții mici din preparatele comune pentru perioada sărbătorilor, pe care așteptați tot anul să le consumați. Prin urmare, mâncați doar ceea ce chiar vă doriți, nu trebuie să gustați tot ce este disponibil.

Economisiți caloriile pentru preparatele care vă încântă în mod real și serviți-le în porții de dimensiuni reduse pe care să le savurați încet. Evitați tentația de a mânca o bucată mare în grabă, deoarece nu vă veți bucura la fel de mult.

Planificați petreceri active

Planurile de vacanță pot însemna multă ședere și mâncare, ceea ce înseamnă că nu ardeți multă energie în timpul acestor evenimente. În loc să stați și să mâncați, încercați ceva diferit cu cei dragi.

Dacă locuiți într-un climat rece, mergeți la săniuș, la schi sau la orice activitate de iarnă, ca parte a tradiției de vacanță.

Mergeți la plimbare, jucați un joc anual de fotbal sau participați la o cursă locală de 5 sau 10 kilometri. Chiar și jocul cu scaune muzicale sau Twister pot fi distractive pentru toate vârstele, în timp ce vă mențineți activi.

Alegerea de a face activități cu prietenii și familia în loc să stați și să mâncați poate ajuta la pierderea în greutate în timpul sărbătorilor și poate contribui la o anumită varietate și emoție!

Folosiți farfurii mici

Aceasta este o mică schimbare care poate avea un efect semnificativ. Avem tendința de a stabili cât de plini suntem pe baza a cât de plină este farfuria din care mâncăm. Aceeași cantitate de mâncare pe o farfurie mică va părea mai multă, decât aceeași cantitate de mâncare pe o farfurie mai mare.

Dacă aveți tendința de a hotărî că suntem plini în funcție de cât am mâncat din farfurie, așadar utilizarea farfuriilor mici vă poate ajuta să economisiți cantități suplimentare de alimente.

Concluzie

Poate fi dificil să rezistați la toate preparatele delicioase și tentante servite în preajma sărbătorilor. Cu toate acestea, câteva recomandări simple vă pot ajuta să pierdeți în greutate în loc să vă îngrășați.

Consumați mai întâi fructe și legume înainte de a mânca alimente cu mai multe calorii, pentru a vă menține plini cu mai puține calorii.

În timp ce participați la petreceri de vacanță, socializați departe de masa cu mâncare pentru a evita să tot serviți din preparate, în timp ce vorbiți cu prietenii și familia.

Dacă doriți o delicatesă sau un anumit fel de mâncare sărată, serviți o porție mică și savurați fiecare înghițitură. Nu vă umpleți de mâncare care chiar nu vă place sau pe care ați putea să o săriți cu ușurință în topul preferințelor dumneavoastră.

Faceți din activități parte din tradițiile voastre de vacanță, astfel încât să nu stați și să mâncați încontinuu.

Utilizați farfurii mici în locul celor mari, astfel încât să puteți controla cantitățile de calorii ingerate cu ușurință.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *