Tânără blondă se menține în formă

5 trucuri neobișnuite de dietă care funcționează

Există literalmente milioane de recomandări și trucuri cu privire la pierderea în greutate, în fiecare zi apărând unele noi. Multe dintre aceste sfaturi sunt de bun simț, iar pe altele le-ați auzit deja de o mie de ori. Iată câteva sfaturi mai neobișnuite, care pe lângă dietă, vă pot ajuta să slăbiți.

Puneți un șervețel peste farfurie înainte de a termina

Acest lucru poate părea un lucru ciudat de făcut, dar dacă mâncați trei sferturi din alimentele de pe farfurie și apoi acoperiți restul cu un șervețel, este mai puțin probabil să continuați să mâncați și, prin urmare, veți consuma mai puține calorii, ajutând la pierderea în greutate.

Deși acest sfat probabil nu este atât de util acasă, unde este mai bine să vă măsurați porțiile de alimente pentru a reduce dimensiunile porțiilor de servire, poate fi o modalitate excelentă de a evita consumul excesiv în restaurante.

Punând un șervețel pe farfurie, îi semnalați și chelnerului că ați terminat și poate lua farfuria, ceea ce vă va opri din a mai mânca fără să vă dați seama. Mesele servite la restaurante sunt adesea mult mai mari decât dacă ați mânca acasă și conțin mult mai multe calorii din această cauză.

Alte modalități de reducere a consumului în această situație este aceea de a împărți un fel de mâncare cu un prieten sau de a comanda aperitive în loc de feluri principale.

Alegeți culoarea potrivită a farfuriei

Studiile au arătat că este importantă culoarea farfuriei din care consumați alimentele, în sensul că are un impact asupra cantității consumate. Când serviți mâncarea dintr-o farfurie cu un contrast mare de culoare, porția tinde să arate mai mare, iar oamenii, în consecință, tind să servească porții mai mici.

Dacă puneți mâncarea pe o farfurie de aceeași culoare cu mâncarea pe care o mâncați, este mai probabil să serviți o porție mai mare.

Farfuriile albastre se pare că au cel mai mare succes în servirea unor porții mai mici de mâncare, probabil pentru că mâncarea albastră nu este tocmai des întâlnită, astfel încât contrastul este excelent cu o mulțime de diferite tipuri de alimente.
Farfuriile roșii și aurii au exact efectul opus, oamenii consumând mai multe alimente.

Folosiți farfurii pentru copii

Pentru a mânca porții mai mici, cu mai puține calorii, pot fi folosite farfurii pentru copii, acestea fiind de dimensiuni mici. Folosirea unui vas mai mic face ca cantitatea de alimente pe care o consumați să pară mai mare în comparație, deci aveți tendința de a mânca porții mai mici. Utilizarea tacâmurilor pentru copii reprezintă un pas mai departe, ceea ce înseamnă că luați guri mai mici și, prin urmare, aveți nevoie de mai mult timp pentru a mânca.

Mâncând încet, corpul dumneavoastră are timp să înregistreze când stomacul este plin și vă permite să vă opriți înainte de a mânca prea mult.

Schimbați-vă obiceiurile de cumpărături

Trăim într-o societate în care timpul este limitat și activități precum cumpărăturile din supermarketuri sunt deseori lăsate deoparte. Din ce în ce mai mulți oameni intră zilnic în magazine pentru a lua mâncare pentru o masă de seară, mai degrabă decât să planifice din timp și să facă cumpărături săptămânale.

Cumpărăturile efectuate în fiecare zi pentru o masă rapidă pot duce la alegeri nesănătoase, dar rapide de gătit și nu pot duce la o dietă echilibrată în general. Planificând din timp vă puteți asigura că aveți o bună varietate de alimente pe parcursul săptămânii și puteți face alegeri sănătoase.

Dacă nu aveți timp să gătiți în fiecare seară, organizați-vă și pregătiți masa săptămânal în weekend și înghețați-le în porții.

De asemenea, este important să nu mergeți la cumpărături atunci când vă este foame, deoarece acest lucru tinde să vă conducă să cumpărați mai multe opțiuni nesănătoase și mai multe alimente în general.

Nu vă cântăriți în fiecare zi

Deși multe diete sugerează păstrarea evidenței detaliate a ceea ce mâncați și a cât de mult cântăriți zilnic, poate chiar și cu grafice și diagrame care vă urmăresc progresul, o astfel de abordare obsesivă poate fi de fapt în detrimentul pierderii în greutate.

În loc să vă urmăriți greutatea zilnic, încercați să o faceți săptămânal sau chiar mai rar. În acest fel, orice modificare mică a greutății cauzată de factori incontrolabili, cum ar fi retenția de apă, menstruația sau mișcările intestinale, sunt mai puțin pronunțate, iar modificările reale ale greutății sunt mai evidente.

Poate fi chiar util să alegeți o altă măsurătoare pentru a vă evalua modificările de greutate, cum ar fi măsurători ale circumferinței taliei sau chiar modul în care se potrivesc hainele sau catarama curelei pe care o utilizați, deoarece aceasta tinde să fie o măsură mai puțin variabilă a rezultatelor pe termen lung.

De asemenea, dacă efectuați antrenamente de rezistență și începeți să vă creșteți masa musculară, rezultatele vor fi înregistrate de cântar. Mușchii tind să mărească greutatea corporală, deși exercițiile fizice vor duce probabil la o circumferință mai mică a taliei, beneficii pentru sănătate și un corp mai tonifiat și sculptat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *