Tânără își cântărește greutatea corporală

5 trucuri inteligente pentru o pierdere semnificativă în greutate

Dacă aveți obiective semnificative de slăbire care par copleșitoare, concentrați-vă pe stabilirea unor obiective mici, tangibile, care să vă ajute să vă atingeți obiectivul final. Pierderea în greutate este simplă în teorie: un consum alimentar mai mic și mai multă mișcare fizică, însă în viața de zi cu zi poate fi o adevărată provocare să respectați aceste două recomandări.

Ceea ce poate părea dificil constă în schimbarea mediului înconjurător pentru a face alegerile sănătoase mai ușor de urmat. Cu toate acestea, alegerea de a schimba lucrurile mici din mediul dumneavoastră poate duce la o pierdere semnificativă în greutate.

În acest context, v-am pregătit 5 trucuri inteligente, care sunt obiective mici, pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate.

Consumați multe fructe și legume

Adesea pierderea în greutate este asociată cu senzația constantă de foame și deprivarea alimentară. Totuși, secretul succesului pe termen lung cu privire la pierderea în greutate este consumul unui volum mare de alimente sănătoase, cu un consum redus de energie, astfel încât să nu vă fie foame tot timpul.

Fructele și legumele sunt bogate în mulți nutrienți, inclusiv fibre. Consumul unei diete bogate în fibre este invers asociat cu grăsimea corporală și, conform unui articol din 2005 despre fibrele și greutatea corporală, creșterea cantității consumate de fructe și legume este importantă pentru combaterea obezității.

Umpleți cel puțin jumătate din farfurie cu fructe și legume la ora mesei. Majoritatea oamenilor cred că mănâncă suficiente fructe și legume, însă de multe ori nu este așa. Prin urmare, încercați să vă propuneți să consumați între 5 și 9 porții diferite de legume și fructe în fiecare zi.

Un aport mai mare de fructe și legume vă va ajuta să vă simțiți plini și vă poate ajuta cu eforturile de slăbire.

Mâncați fructe și legume ca primă opțiune, iar dacă totuși vreți să mâncați alte alimente bogate în calorii, limitați-vă la o porție mică de servire. În acest fel, veți obține satisfacție din mâncarea dorită, dar nu este nevoie să mâncați o cantitate mare.

Mâncați supe pe bază de legume înainte de masă

Consumul unei supe înainte de masă poate reduce consumul total de calorii. Supele pe bază de bulion, bogate în legume, au un volum mare, dar scăzut în calorii. Consumul unei porții de supă înainte de masă poate însemna că există mai puțin spațiu pentru alimentele cu conținut ridicat de calorii consumate mai târziu în timpul mesei.

Un studiu din 2007 a constatat că subiecților cărora li s-a administrat o supă pe bază de legume, apoi li s-a administrat o masă 15 minute mai târziu, au avut un consum alimentar semnificativ mai mic, decât atunci când au servit o masă fără a mânca mai întâi o supă.

Pentru a obține cel mai mare beneficiu din supă, alegeți supe pe bază de bulion în loc de cremă. De asemenea, alegeți supe cu un conținut ridicat de legume și nu doar amidon și carne.

Nu efectuați mai multe sarcini atunci când mâncați

Acesta poate fi unul dintre cele mai dificile sfaturi pentru pierderea în greutate, deoarece societatea occidentală tipică este atât de obișnuită să mănânce în fața unui computer, telefon sau televizor.

Când serviți o masă și vă concentrați doar pe mâncare, sunt șanse mult mai mari să vă dați seama la timp când stomacul este suficient de plin, comparativ cu momentele în care faceți altceva în timp ce mâncați.

Fie că stați la birou, lucrați la prânz sau mâncați cina în fața televizorului, mâncatul în timp ce atenția vă este distrasă, poate promova un consum mai mare de alimente.

Încercați să vă deconectați când mâncați și rezervați-vă timp pentru a vă bucura cu adevărat de mâncarea pe care o serviți. S-ar putea să credeți că acest lucru ar promova excesul de mâncare, dar de fapt poate avea exact efectul opus.

Lăsați mâncare pe farfurie

Un sfat inteligent pentru pierderea în greutate semnificativă constă în modificarea mentalității conform cărora trebuie mereu să terminați toată mâncarea din farfurie. Mulți oameni sunt învățați din copilărie că trebuie să mănânce tot din farfurie înainte de a se putea ridica de la masă.

Deși acest lucru se poate face prin intențiile bune ale părinților, dacă cineva păstrează această mentalitate până la vârsta adultă, aceasta ar putea avea un impact negativ asupra greutății. Obișnuiți-vă să lăsați mâncarea pe farfurie și să vă opriți din mâncat atunci când vă simțiți suficient de plini și nu abia când toată mâncarea din farfurie s-a terminat.

Dacă nu doriți să risipiți alimente, puteți aborda această recomandare într-o manieră diferită. În loc să serviți porții la dimensiunile obișnuite, serviți porții mai mici de mâncare.

Puteți folosi chiar și farfurii mai mici, astfel încât creierul dumneavoastră să nu observe cantitatea mai mică de alimente. Acest lucru poate funcționa într-adevăr pentru a ajuta la reducerea consumului de alimente fără să simțiți că muriți de foame.

Dacă serviți masa în oraș, cereți ca jumătate din masă să fie pusă într-un recipient la pachet înainte ca masa să fie servită.

Păstrați mâncarea nesănătoasă în afara câmpului vizual

Aceasta este probabil una dintre cele mai simple modalități de a vă ajuta să alegeți opțiuni sănătoase. Oricare ar fi slăbiciunea dumneavoastră alimentară, nu o aduceți în casă.

Unii oameni cred că trebuie să cumpere alimente nedorite pentru alți membri ai familiei și apoi se luptă să reziste să mănânce acea mâncare cât timp este în casă.

O abordare mai simplă este pur și simplu să nu cumpărați junk-food și să nu o păstrați acasă. În felul acesta nu veți fi tentați să mâncați astfel de produse.

La locul de muncă, păstrați borcanele cu bomboane sau dulciuri departe de câmpul dumneavoastră vizual. Dacă nu le vedeți, nu vă veți mai gândi la ele.

Faceți din junk-food produse care sunt greu de obținut. Nu le aduceți acasă și nu le țineți pe raftul superior, la vedere. Mențineți alimentele mai sănătoase la vedere și ușor de accesat.

Concluzie

Există multe modalități prin care vă puteți schimba mediul înconjurător, pentru a face alegerile sănătoase mai ușor de luat și pentru a promova pierderea în greutate cu succes.

Consumați multe fructe și legume la fiecare masă și înainte de a ajunge la alte alimente cu calorii mai ridicate. A face din alimentele bogate în fibre, cu un consum redus de energie, baza dumneavoastră de consum, vă poate ajuta să vă mențineți plini.

În loc să efectuați mai multe sarcini atunci când mâncați, concentrați-vă asupra mâncării fără a fi distrași. Veți observa mai repede momentul în care stomacul dumneavoastră va fi plin, decât atunci când încercați să lucrați sau să vă uitați la televizor în timp ce mâncați.

Menținerea produselor alimentare nesănătoase în afara câmpului vizual și în afara casei eventual, vă poate ajuta să nu cedați tentațiilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *