Fiecare individ este unic. Sfaturile dietetice care au funcționat pentru cel mai bun prieten al dumneavoastră nu trebuie să funcționeze neapărat și în cazul dumneavoastră. Dar un lucru ar trebui să fie clar. Nu există soluții rapide și ușoare, mai ales atunci când sunteți interesați de un mod sănătos de dietă și de succes de lungă durată. Cu toate acestea, iată cinci tehnici de slăbit, pe care toată lumea ar trebui să le evite.
Conținut:
Nu renunțați la obiceiurile alimentare peste noapte
Angajamentul și dedicarea sunt importante. Nu înțelegeți greșit, dar adaptarea unui nou plan de dietă peste noapte nu vă va duce nicăieri. Schimbările semnificative necesită timp, aici fiind vorba de orice situație care necesită schimbări, cum ar fi învățarea unei noi limbi sau cum să mergeți pe bicicletă. Nimeni nu poate promite că veți reuși aceste lucruri peste noapte.
Cunoașteți pe cineva care a avut rezultate de durată cu o dietă anume? Dacă alegeți o tehnică de scădere în greutate care vă cere să aruncați totul peste bord, fiți precauți. Inițial s-ar putea să scăpați de câteva kilograme, dar s-ar putea să vă recăpătați greutatea pe care ați pierdut-o în cel mai scurt timp.
La fel ca în orice alt caz, abilitățile noi necesită exersare, înțelegere și construcția de noi rutine. Nu există o soluție rapidă și ușoară.
Așadar, permiteți-vă să faceți pași mici. De exemplu, revizuiți-vă mai întâi micul dejun, exersați noul mod de a mânca o săptămână și apoi treceți la modificări și în ceea ce privește prânzul. Și așa mai departe, și așa mai departe.
Nu optați pentru îndulcitori artificiali
Probabil că ați încercat asta deja sau știți cel puțin o persoană care utilizează îndulcitori artificiali. Poate părea o mișcare inteligentă de reducere a caloriilor, însă știați că vă poate pune sănătatea în pericol.
Îndulcitorii artificiali sunt un subiect controversat. Există afirmații că acestea cauzează o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancer și diabet. Zaharina, aspartamul și sucraloza sunt cele mai populare.
Credeți că sunteți în siguranță pentru că nu adăugați îndulcitori la cafea?
Îndulcitorii artificiali sunt, de asemenea, utilizați pe scară largă în multe alimente procesate (sosuri pentru salate, sos pentru grătar, pâine, cereale, iaurt etc.) și băuturi. Industria alimentară procesată depinde de îndulcitorii artificiali.
Deoarece sunt de 200 până la 600 de ori mai dulci decât zahărul, este nevoie de o cantitate mai mică pentru a conferi sucului carbogazos dietetic același gust cu sucul carbogazos normal. Așadar, pentru producătorii alimentari, îndulcitorii artificiali sunt un element de bază.
Mai întâi au nevoie de mai puțini îndulcitori, ceea ce reduce costurile de producție. În al doilea rând, scad caloriile din alimentele și băuturile procesate, ceea ce le face atractive pentru consumatorii preocupați de aportul caloric.
Dar, sincer, industriei alimentare nu prea îi pasă de consumul de calorii. Tot ceea ce contează este să cumpărați produsele. Și pentru că fiecare ființă umană și papilele sale gustative adoră dulceața, industria alimentară adaugă aceste substanțe chimice în alimentele și băuturile lor pentru a ne prinde în plasă.
Cu un pic mai multă dulceață ne vom aminti de gustul excelent și vom cumpăra din nou produsele.
Aveți impresia că nu cumpărați alimente procesate cu îndulcitori artificiali?
Ei bine, industria alimentară s-a gândit și la dumnevoastră, consumatorul preocupat de sănătate. Aici, însă, intervine strategia de marketing. Redenumirea ingredientului în cauză este o soluție excelentă: ciclamat de calciu?
Calciul este bun, nu-i așa? Dar dacă nu este de fapt așa și ceea ce credeți că este un ingredient benefic, se dovedește a fi un îndulcitor artificial nesănătos? Atunci când citiți eticheta cu ingrediente a produselor, știți exact ce reprezintă fiecare nume?
Îndulcitorii artificiali vă pot face mai mult rău decât bine. În ceea ce privește dieta, aceștia sunt de fapt un factor declanșator care duce la supraalimentare. Este ca și cum ați desface o cutie de cadou goală.
Receptorii dumnevoastră de gust simt un gust dulce, ceea ce transmite organismului să se pregătească pentru o doză de zahăr, dar aceasta nu mai vine, ceea ce lasă creierul dezamăgit, iar mai departe, dă naștere unor alte pofte dulci și insistente.
Deci, încercați să înlocuiți zahărul rafinat cu alternative naturale mai sănătoase, cum ar fi zahărul de cocos, mierea crudă, melasa, siropul de arțar și stevia. Cumpărați numai produse care au o listă scurtă de ingrediente, al căror nume le recunoașteți și știți ce reprezintă. Sau și mai bine cumpărați doar alimente întregi și naturale.
Nu mâncați produse cu conținut scăzut de grăsimi
Subiectul conținutului de grăsimi poate fi o adevărată sursă de confuzie. La urma urmei, am crescut cu convingerea că grăsimile alimentare sunt rele și provoacă boli grave. Dar lucrurile s-au schimbat în ultimii 20 de ani și multe studii noi susțin acum o viziune diferită. Așadar, nu mai este vorba de aportul de grăsimi, ci de tipul de grăsimi consumate.
Este timpul să renunțăm la convingerea că grăsimea pe care o mâncăm este egală cu grăsimea pe care o depozităm pe șolduri. Nu este atât de simplu. Grăsimea este crucială pentru un organism sănătos. Hormonii și membranele celulare sunt fabricate din grăsimi. Acizii grași omega-3 și omega-6 sunt esențiali pentru sănătatea mintală.
Organismul are nevoie de grăsime pentru a utiliza vitaminele A, D, E și K. Dacă începeți să limitați grăsimile în dieta dumneavoastră, poate exista un impact negativ asupra funcțiilor importante.
În al doilea rând, alegem produse cu conținut scăzut de grăsimi pentru a reduce caloriile. Dar ați comparat vreodată un produs „obișnuit” cu un produs cu conținut scăzut de grăsimi? Nu este neapărat mai scăzut în calorii.
Și dacă aceste argumente nu sunt încă suficient de convingătoare, atunci gândiți-vă de ce ne place, în primul rând, brânza topită sau untul. Grăsimea dă aromă. Face lucrurile delicioase și irezistibile.
Dacă scoateți grăsimea, atunci produsul are doar gust de carton. Și ați ghicit bine, industria alimentară știe un truc pentru a face față acestui lucru. La urma urmei, producătorii vor doar să își vândă produsele. Deci, ce fac ei? În mod exact, adaugă zahăr sau îndulcitori artificiali. Înapoi la #2: Nu consumați îndulcitori artificiali.
Un alt argument constă în faptul că grăsimile au un grad ridicat de sațietate. Dacă tot nu v-am convins, încercați să consumați un produs cu conținut complet de grăsimi și unul cu conținut redus de grăsimi, și vedeți care vă ține mai bine de foame.
Și nu în ultimul rând o avertizare: este adevărat că grăsimile au un conținut ridicat de calorii și consumul excesiv de grăsimi va duce la creșterea în greutate. Dar acest lucru este valabil și pentru carbohidrați. Secretul este reprezentat de echilibrarea tuturor macronutrienților și alegerea celor sănătoși.
Nu uitați de fibre
Fibrele sunt alimentele dietetice perfecte. Adică, dacă ați vedea următoarele calități susținute într-o reclamă TV, nu v-ar accelera entuziasmul pentru acest grup alimentar?
-Nu conține calorii
-Grad ridicat de sațietate
-Contribuie la pierderea în greutate
-Scade nivelul colesterolului
-Este absolut necesar pentru o sănătate bună.
Acum, faptele care nu sună la fel de magic: fibrele solubile hrănesc coloniile benefice de bacterii din colon, iar fibrele insolubile acționează ca o mătură, care curăță colonul, ceea ce este benefic pentru sănătatea dumnevoastră.
Ei bine, există multe mai multe de spus despre fibre. Începeți cu o imagine de ansamblu excelentă despre alimentele bogate în fibre sau găsiți un aliment cu fibre, cum ar fi semințele de chia sau în, pe care le puteți adăuga la smoothie-ul de dimineață.
Masa musculară slabă este importantă
Mușchii consumă calorii. Depozitele grase stochează calorii. Prin urmare, mai mulți mușchi = mai multe calorii arse. Și nu vă faceți griji, nu vorbim despre mușchii voluminoși. Vorbim despre mușchii slabi și sexy.
Așadar, nu ignorați antrenamentele de forță atunci când încercați să pierdeți în greutate. Exercițiile de tip cardio sunt eficiente, dar și cele de rezistență sunt, atunci când sunt efectuate într-o progresie inteligentă pot avea efecte similare, iar în plus, construiesc masă musculară.
Nu sunteți siguri ce tip de exerciții ar trebui să faceți? Cumpărați niște gantere ieftine sau umpleți două sticle goale cu nisip. Apoi căutați pe diverse site-uri de fitness un videoclip cu instrucțiuni și începeți. Aveți nevoie de mai multă supraveghere și sprijin?
Ce ziceți de o clasă de fitness sau de angajarea unui antrenor de fitness? Există multe opțiuni care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele, așadar nu vă îngrijorați, cu siguranță există o soluție care să vă mulțumească.