Metru pentru măsurarea taliei însoțit de mesajul „Un nou an, o nouă versiune a ta”

5 modalități ușoare pentru un plan sănătos de slăbire la început de an

Dacă v-ați propus ca de la începutul acestui an să adoptați un plan sănătos de pierdere în greutate, pe care să îl mențineți pe termen lung, în special pentru promovarea unei stări generale bune de sănătate, noi vă putem veni în ajutor.

Odată cu creșterea continuă a ratelor obezității globale și a problemelor de sănătate, tot mai mulți oameni încearcă să-și facă din sănătate o prioritate.

Provocarea cu obiectivele de Anul Nou nu constă în respectarea rezoluției dumneavoastră în primele câteva săptămâni, ci în ceea ce o să rămână imprimat în obiceiurile dumneavoastră alimentare și de stil de viață după luna ianuarie.

Doar aproximativ 8% dintre oameni reușesc să se țină de obiectivele pe care și le propun cu ocazia Anului Nou.

Începerea unui plan de slăbire în mod corect vă poate ajuta să aveți un imbold de a vă concentra pe menținerea noilor obiceiuri alimentare sănătoase pe tot parcursul anului.

Efectuați modificări care vor dura mai mult de 6 luni

Începeți un plan de slăbire cu etapa de planificare.

Toată lumea dorește schimbări ușoare cu rezultate rapide, dar realitatea este că obiectivul dumneavoastră de slăbire ar putea necesita ceva timp și dedicare consecventă.

Nu cădeți în capcana planurilor de pierdere în greutate sau a suplimentelor care promit pierderea rapidă în greutate, fără a vă schimba obiceiurile alimentare și fără a efectua exerciții fizice.

În schimb, determinați ce schimbări puteți face pentru cel puțin 6 luni, care vă pot asigura succesul pe termen lung.

Statistic Brain raportează că 75% dintre oameni își pot menține rezoluțiile de Anul Nou timp de o săptămână.
Acest procent scade până la puțin peste 70% pentru mai mult de 2 săptămâni și aproximativ 64% pentru o lună. Mai puțin de 50% dintre oameni își mențin rezoluțiile de Anul Nou timp de 6 luni.

Având în vedere acest aspect, abordați obiectivele rezoluțiilor de Anul Nou cu o mentalitate tipică unui maraton.

Recunoașteți că schimbările sănătoase pe care le puneți în aplicare ar trebui să poată fi menținute pe termen lung, nu sustenabile doar pentru o lună.

Creșteți volumul de alimente

Pentru mulți oameni, scăderea în greutate sau alimentația mai sănătoasă pot fi egale cu un consum alimentar apropiat de zero, care oferă prea puțină energie chiar și pentru activitățile vieții cotidiene.

Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie să fie adevărat. De fapt, pierderea în greutate mai sănătoasă și mai sustenabilă ar trebui să includă un consum mai mare de alimente, atâta timp cât sunt de calitatea potrivită.

Reducerea semnnificativă a caloriilor zilnice totale poate fi recomandată în anumite cazuri, dar doar sub supraveghere medicală.
Cu toate acestea, prin restricționarea drastică a aportului de alimente, vă puteți reduce rata metabolică și puteți crește riscul ca greutatea pierdută să revină, uneori chiar cu câteva kilograme în plus.

Prin umplerea cu alimente dense în nutrienți, vă creșteți volumul de alimente pe care le consumați, ceea ce înseamnă că vă simțiți mulțumiți și plini, nu resimțiți constant senzația de foame și aveți energie.

Ideea este să consumați alimente dense în nutrienți, care furnizează o cantitate mare de nutrienți pentru o cantitate mai mică de calorii.

Exemple de alimente dense în nutrienți pe care trebuie să le consumați includ: fructe, legume, leguminoase, cereale integrale și proteine slabe.

Pentru a începe să pierdeți în greutate, cum vă puteți modifica volumul de alimente?

Cum puteți obține alimente mai bogate în nutrienți în dieta dumneavoastră, în timp ce reduceți alimentele cu un conținut mai ridicat de calorii și mai puțin nutritive?

Consumând alimentele satisfăcătoare, veți fi mai pregătiți pentru rezultate de succes pe termen lung.

Faceți mișcare

Dacă doriți să începeți să pierdeți în greutate, planul de antrenamente fizice poate juca un rol important.

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile pentru sănătate asociate exercițiilor fizice; partea grea este să o încadreze în ritmurile de viață aglomerate.

Practicarea oricărui tip de mișcare fizică poate fi utilă: puteți în pauzele de la muncă să vă plimbați puțin, să folosiți scările în locul liftului, să parcați mașina ceva mai departe de munca sau casă etc.

În timp ce toate acestea sunt obiceiuri importante pentru sănătatea generală pe termen lung, efectuarea lor exclusivă probabil nu va duce la pierderi semnficative de greutate.

O analiză din 2014 sugerează că în momentul în care intensitatea exercițiilor fizice nu este foarte ridicată, acestea nu vor fi capabile să genereze pierderea în greutate pe cont propriu.

Există multe beneficii pentru sănătate provenite din efectuarea de exerciții fizice, dar pierderea semnificativă în greutate din exerciții necesită timp, dăruire și consistență.

Pe de altă parte, creșterea bruscă a nivelului de dificultate al programelor de antrenament poate rezulta în accidentări sau epuizare fizică.

Indiferent de nivelul dumneavoastră de fitness și sănătate, trebuie să definiți un plan de antrenamente, care să crească treptat în dificultate, pe măsură ce corpul dumneavoastră dezvoltă mai multă rezistență și anduranță.

Puteți să vă consultați în acest sens cu medicul dumneavoastră sau cu un antrenor personal, pentru a vă adapta rutina de exerciții cât mai bine, în funcție de preferințele și nevoile dumneavoastră.

Puneți la punct o rutină pe care să o puteți menține

Cum puteți să creșteți dificultatea antrenamentelor fizice sau să vă țineți de o alimentație cu alimente dense în nutrienți?

Acestea pot suna ca niște idei bune, dar cum le puteți încorpora de fapt în viața dumneavoastră?

Trebuie să concepeți un plan, o rutină pe care să o puteți menține pe termen lung, nu doar pentru o săptămână sau două.
Începeți cu câțiva pași pe care îi puteți încorpora în mod practic în viața dumneavoastră de zi cu zi.

Cum puteți efectua mai multe exerciții fizice?

Planificați și programați-vă ziua în care veți încadra efectuarea de exerciții fizice, nu spuneți doar că veți face un antrenament atunci când puteți sau aveți niște timp liber.

Cum veți obține mai multe alimente proaspete în dieta dumneavoastră? Planificați când puteți merge la cumpărături și pregătiți-vă mesele din timp.

Poate părea copleșitor atunci când începeți să lucrați la noi obiective, dar respectarea rutinei va ușura menținerea pe termen lung a noilor obiceiuri.

Optați pentru pentru mâncăruri preparate încet

Ce sunt aceste tipuri de preparate și de ce sunt importante?

Ideea de a consuma mâncăruri preparate încet este mai mult decât un nou simplu trend. Conceptul din spate constă în raționamentul conform căruia alimentele naturale și gătite sunt mai sănătoase, comparativ cu alternativele semipreparate și procesate.

Problema cu un aport prea mare de alimente ambalate și procesate este reprezentată de cantitatea mare conținută de calorii, aditivi, sodiu și alte ingrediente artificiale. În plus, le putem mânca, fără să depunem prea mult efort pentru a le prepara.

Poate că să gătiți nu este activitatea dumneavoastră favorită și nici o idee revoluționară pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, dacă depuneți mai mult efort și energie pentru a prepara acasă diferite mâncăruri, vă veți asigura că știți ce conține mâncarea dumneavoastră, veți reduce caloriile și veți obține nutrienții esențiali funcționării optime.

Există site-uri web, rețete și cărți aproape în număr nelimitat cu sugestii despre cum puteți să introduceți mai multe mâncăruri preparate încet în dieta dumneavoastră.

Începeți să încorporați câțiva pași în rutina dumneavoastră.

Când acestea devin rutină, vedeți ce mai puteți adăuga pentru a prepara astfel de mâncăruri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *