Frigărui cu lipie turcească (lavash)

5 alternative pentru pâine cu conținut scăzut de carbohidrați

Este posibil ca cineva să dorească scăderea aportului de carbohidrați din mai multe motive: pierderea în greutate, probleme cu nivelul de zahăr din sânge, alergii alimentare etc. Dacă încercați să reduceți aportul de carbohidrați, poate părea că nu există opțiuni pentru înlocuirea pâinii, a pastelor, pizza etc.

Cu toate acestea, există multe opțiuni pentru aceste înlocuiri, parțial datorită creșterii uriașe de popularitate a dietei Paleo, precum și a altor diete cu conținut scăzut de carbohidrați.

Iată câteva exemple de alternative cu conținut scăzut de carbohidrați pentru pâine și alte produse din cereale.

Lavaș – lipie turcească

Dacă doriți ceva care să fie cât mai aproape de pâine, dar cu conținut redus de carbohidrați, lipia turcească poate să reprezinte un înlocuitor excelent. Aceasta se face cu făină, apă și sare, deci va avea în continuare carbohidrați.

Lipia turcească se face în mod tradițional din aluat foarte subțire, deci este mai subțire decât pâinea obișnuită.

Dacă vă uitați la conținutul de carbohidrați când utilizați lipia turcească, nu uitați să acordați atenție mărimii porției. Consumul unei porții mari ar putea furniza cu ușurință la fel de mulți sau mai mulți carbohidrați ca pâinea, dar limitarea dimensiunii porției de servire va menține conținutul de carbohidrați la minim.

Cumpărați lipie turcească din făină integrală, astfel încât să fie bogată în fibre. Aceasta poate fi, de asemenea, utilizată în loc de aluat de pizza ca o opțiune mai redusă în carbohidrați.

Orez expandat

Rondelele de orez expandat sunt, desigur, mult mai crocante decât pâinea, așa că textura va fi diferită atunci când le folosiți ca înlocuitor. Construirea unui sandwich cu carne, cu rondele de orez expandat poate să nu fie apetisantă, dar folosirea orezului expandat în loc de pâine pentru gustări poate fi o înlocuire fezabilă.

Adăugarea untului de nuci pe rondele de orez expandat în loc de pâine poate fi, de asemenea, un substitut plăcut.

Când alegeți orez expandat, alegeți soiuri care sunt simple, pentru cel mai mic conținut de carbohidrați. Orezul expandat brun poate avea, de asemenea, mai multe fibre și vitamine.

Salată verde

Înfășurarea cărnii, brânzeturilor și condimentelor într-o salată verde poate fi o alternativă la sandvișul obișnuit făcut cu pâine.

Înlocuirea pâinii cu salată este, de asemenea, o alternativă obișnuită cu conținut scăzut de carbohidrați, mai ales atunci când luați masa în oraș. Învelișurile de salată sau înlocuirea chiflei unui hamburger cu salată poate reduce numărul de carbohidrați al unei mese.

Încercați câteva tipuri diferite de salată, în loc de pâine sau alte cereale, pentru nutrienți variați, cum ar fi: salată verde, kale, salată chinezească etc.

Iaurt grecesc simplu sau brânză de vaci

Iaurtul sau brânza de vaci pot fi o alternativă, cu conținut scăzut de carbohidrați, pentru pâine? Da, în unele cazuri, poate funcționa.

De exemplu, dacă doriți să mâncați un sandviș cu salată de ton sau de pui, pur și simplu combinați carne și legume cu iaurt sau brânză de vaci în loc să le așezați pe pâine.

Brânza de vaci sau iaurtul grecesc simplu vor crește dramatic conținutul de proteine al mesei sau gustării și vă vor lăsa mulțumiți. Obțineți toate componentele unui sandviș, cu excepția pâinii, dar cu mai multe proteine.

Dacă doriți un sandviș cu unt de nuci și gem, puneți unt de nuci și o cantitate mică de gem într-un iaurt grecesc simplu și amestecați. Nu vă va lipsi pâinea!

Făină de migdale și semințe de in măcinate
Dacă sunteți în căutarea altor substituenți cu conținut scăzut de carbohidrați pentru pâine, căutați rețete online care folosesc făină de migdale sau in măcinat în locul făinii.

Atât făina de migdale, cât și semințele de in măcinate sunt bogate în omega-3 și fibre, în timp ce sunt sărace în carbohidrați. Anumite rețete vor înlocui orice făină cu făină de migdale sau semințe de in măcinate, iar gustul final va fi unul foarte similar cu pâinea.

Dacă sunteți în căutarea altor tipuri de făină de utilizat, făina de fasole garbanzo, făina de nucă de cocos și alte feluri de nuci devin din ce în ce mai populare și disponibile în supermarketuri.

Există mulți alți înlocuitori pe care îi puteți folosi pentru a reduce carbohidrații, în afară de pâine. De exemplu, utilizarea conopidei ca înlocuitor pentru piure de cartofi, aluat de pizza și chiar pilaf de orez, devine din ce în ce mai populară.

Sfaturi pentru alternative sănătoase cu conținut scăzut de carbohidrați pentru pâine

Există multe produse alimentare artificiale disponibile pe piață, care sunt comercializate ca având un conținut scăzut de carbohidrați, dar care nu conțin substanțe nutritive. Când căutați înlocuitori cu conținut scăzut de carbohidrați pentru pâine, încercați să alegeți mai întâi alimentele naturale care au o cantitate limitată de conservanți.

Pâinea disponibilă în supermarketuri poate conține zaharuri, sare și conservanți.

În loc să găsiți un înlocuitor, puteți încerca să vă pregătiți propria pâine din surse de cereale integrale sau să cumpărați de la o brutărie locală.

Prepararea propriei pâini sau achiziționarea de la o brutărie locală, poate să nu presupună un conținut scăzut de carbohidrați, însă poate să descrie un conținut nutritiv mai bogat, mai ales dacă în procesul de preparare se utilizează ingrediente sănătoase.

Concluzie

Există multe opțiuni diferite pentru înlocuirea pâinii cu o opțiune cu conținut scăzut de carbohidrați, în funcție de ceea ce urmează să folosiți pâinea pentru. Dacă vreți să vă faceți un sandviș, încercați să folosiți în loc de pâine, lipie turcească sau salată verde.

Dacă folosiți pâinea pentru o gustare de tipul unt de nuci și gem, încercați să folosiți rondele de orez expandat simple, care vor asigura o textură crocantă și delicioasă. În aceeași idee, puteți adăuga în untul de nuci și gem, puțin iaurt grecesc sau brânză de vaci; amestecați bine și serviți ca atare.

Aceste două opțiuni vor crește conținutul de proteine și vă vor lăsa mulțumiți și plini pentru mai mult timp.

Dacă intenționați să vă preparați propria pâine, folosiți semințe de in măcinate sau făină de migdale, care pot reprezenta un substitut dens în nutrienți și absolut delicios.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *