Numărătoarea inversă începe de obicei miercuri. Ne uităm la calendar. Încă două zile până la weekend.
Si apoi, ce?
În funcție de stilul de viață pe care îl aveți, ar putea însemna: încă două zile până la petrecerile interminabile. Întâlniri cu prietenii. Consumul de cantități abundente de alcool. Mult somn. Mese bogate. Multă leneveală și seriale. Preparate preambalate și procesate.
Acesta nu este cazul dumneavoastră? Atunci poate că weekendul este contextul ideal în care vă ocupați de cumpărături, rufe și curățenia în casă, pe lângă vizitele făcute familiei. În plus, poate că vă doriți să întreprindeți și niște activități distractive și de relaxare. Să nu uităm, bineînțeles și de situațiile care se conturează în ultimul minut și care au nevoie de atenția dumneavoastră.
Deci, din nou, de ce așteptăm cu nerăbdare weekendul?
Pentru că este:
Perioada de timp dintre vineri seară și luni dimineață în care aveți răgazul necesar să efectuați sarcinile pentru care nu aveți timp sau motivație să le faceți în timpul săptămânii?
Perioada epuizantă de două zile libere de la muncă?
Un moment de relaxare și bucurie. Un timp pentru întinerire. Timpul pentru a scăpa de stres.
Dacă răspunsul dumneavoastră a fost numărul 1 sau numărul 2, weekendul dumneavoastră este scăpat de sub control.
Dacă răspunsul dumneavoastră a fost numărul 3, felicitări. Vă folosiți weekendul cu înțelepciune. Vă oferă o pauză bine meritată de la stres, care vă umple de energie.
Indiferent de aspectul weekendului dumneavoastră, vă invităm să citiți în continuare pentru a obține sfaturile ideale, care vă vor ajuta să aveți mereu weekenduri echilibrate și sănătoase.
Conținut:
Nu dormiți prea mult
Probabil unul dintre beneficiile primordiale ale weekendurilor, pentru mare parte dintre noi cel puțin, constă în libertatea de a dormi mai mult dimineața, pentru a recupera orele de somn pierdute în timpul săptămânii.
Dar această idee de recuperare a somnului nu există în realitate. Somnul nu este un soi de cont bancar, pe care îl putem echilibra punând mai mulți bani în weekend.
Faceți o mică comparație cu logistica de birou. În timpul zilei biroul este ocupat. Oamenii vorbesc, computerele și imprimantele funcționează, telefoanele sună. După ce părăsim biroul, intră echipa de curățenie.
Curăță podelele, golesc gunoiul, reaprovizionează necesarul de hârtie în imprimante și filtrele de cafea din bucătărie. Fără munca lor efectuată pe timp de noapte, biroul pur și simplu nu ar funcționa fără probleme.
Reduceți timpul de lucru cu 3 ore, de luni până vineri, al echipei de curățenie, și veți observa că munca lor de susținere a funcționării optime a biroului pur și simplu nu va fi finalizată în timpul săptămânii. Indiferent câte ore în plus le permiteți în weekend să muncească.
Somnul este cea mai importantă sursă de recuperare din viața noastră. În timp ce dormim, corpul nostru este ocupat cu producerea hormonilor, repararea țesuturilor, neutralizarea neurotoxinelor și așa mai departe. Potrivit unui studiu de specialitate, persoanele care dorm 6 ore sau mai puțin ori mai mult de 9 ore pe noapte au, în medie, o rată de deces cu 30% mai mare decât persoanele care dorm 7-8 ore.
Deci, încercați să vă corectați tiparele de somn. Sfârșitul de săptămână nu ar trebui să fie destinat pentru recuperarea somnului pierdut în timpul săptămânii. Încercați să dormiți șapte până la opt ore în fiecare noapte. Nu mai mult, nici mai puțin și automat weekendul dumneavoastră va fi unul mai sănătos.
Faceți lucruri distractive
Acum, că de fapt nu pierdem timpul prețios de la sfârșit de săptămână în pat, putem să planificăm lucruri distractive de făcut. Distracția și râsul sunt hrană pentru corp și spirit. Dacă preferați o descriere potrivită mai mult unui mediu de afaceri, puteți numi această strategie una de gestionare a stresului.
Mai multă distracție și râsetele sunt un medicament de neprețuit pentru oricine dorește o sănătate mai bună. Nu numai că relaxează corpul, dar reduce și hormonii de stres, și eliberează substanțe chimice fericite. Iată câteva sugestii pentru un beneficiu suplimentar pentru sănătate.
Ieșiți în aer liber
Stați cu brațele întinse pe vârful unui deal cu vedere la vale. Ochii dumneavoastră sunt închiși. Inspirați aer proaspăt și absorbiți lumina soarelui care vă încălzește delicat obrajii. Sună foarte bine, nu? Doar gândul de a fi în aer liber are un efect calmant.
Și este adevărat. După ce vedem spații verzi, nivelul nostru de stres scade în câteva minute. Timpul dispare ca și concept, ceea ce poate fi o senzație foarte eliberatoare, mai ales pentru cei care au vieți agitate în general.
În plus, lumina naturală (nu cea artificială de birou) este vitală pentru sinteza și activarea vitaminei D. Vitamina D are beneficii imunitare și activează producția de leptină, care ajută la pierderea în greutate.
Mergeți desculţi
În copilărie, purtăm foarte rar pantofi în vacanța de vară. După aspectul tălpilor noastre, mamele ar putea spune ce aventuri am încercat în acea zi. Noroiul nu ne deranja, pentru că doar ne ajuta să ne stabilizăm mai bine când mergeam.
Cum se face că acum considerăm că doar nebunii mai merg desculți? Oare oamenii nu umblă desculți de sute de ani (probabil chiar mai mult de atât)? Unde ar găsi o femeie a peșterilor încălțări de designer? Asta nu înseamnă că trebuie să vă duceți la muncă desculți, dar acest articol nu tratează oricum ce trebuie să faceți în timpul săptămânii la birou, ci cum să aveți weekenduri mai sănătoase.
Deci, ce ziceți de ideea de a vă scoate pantofii timp de o oră în timp ce vă plimbați prin parc?
Mersul desculț face parte din dieta „Paleo”. Există studii științifice care evidențiază beneficiul pentru sănătate care rezultă din relația dintre corpurile noastre și electronii de pe orice suprafață naturală. Energia naturală ajută la scurgerea radicalilor liberi din corp.
Și există mai multe beneficii ale mersului desculț. Nu numai că îmbunătățește circulația sângelui, activează funcția organelor interne și oferă un antrenament de echilibru gratuit. De asemenea, ne atrage în moment. Dintr-o dată suntem atenți la pietriș, noroi și iarbă umedă. Nu mai rămâne loc pentru distragerea atenției.
Bătaie cu perne
Probabil că nu vă amintiți cu adevărat ultima luptă cu perne pe care ați avut-o. Una în care penele zburau și saltelele de pat săreau din cadrele lor. Dar sigur vă amintiți cât de epuizante și distractive erau, ca un fel de antrenament HIIT în pijamale.
Alte lucruri distractive
Doar pentru a vă oferi câteva idei: Faceți bule de săpun. Bătaie cu apă. Vânătoare de comori. Piñata. Planetariu. Noaptea jocurilor. Avioane de hârtie. Piață de vechituri. Acuarele. Fort de perne. Mini golf. Castel de nisip. Dormit în cort. Vizitați o fermă.
Și nu, nu este necesar să aveți copii pentru acest gen de distracții, dar puteți oricând să vă invitați nepoatele și nepoții, și să contribuiți la un weekend mai sănătos pentru frații și surorile dumneavoastră.
Nu vă stresați pentru amănunte mărunte
Cine nu experimentează acest lucru? Weekendul este unul mai puțin bun atunci când nu am reușit să terminăm toate lucrurile pe care ni le-am propus. Și acum suntem supărați și triști fără să știm cu adevărat de ce. Gândirea determină modul în care ne simțim. Gândurile noastre sunt puternice. Încercați să vă simțiți stresați sau supărați fără să aveți gânduri nocive sau supărate. Este imposibil.
Pentru a avea un weekend mai fericit și mai sănătos, trebuie să ne stăpânim gândurile. Nu am terminat de spălat toate rufele? Și ce dacă? În schimb, am fost în parc și am mers desculți în timp ce ne-am bucurat de natură. Garajul arată ca o zonă de război?
Felicitări, se pare că ați adunat suficiente articole pentru o vânzare reușită online. Bunicii ne-au dezinvitat brusc la cină pentru că vor să joace bridge cu prietenii lor de la centrul de vârstnici? Grozav. Sună ca o noapte minunată pentru a încerca un restaurant nou.
Sfârșitul de săptămână nu este destinat doar pentru a risipi energie pe lucruri care se află dincolo de controlul nostru sau pentru a urma regulile pe care societatea le dictează. Nu vă lăsați descurajați de amănuntele mărunte și nu le transformați în ceva mai mult decât sunt. Nu există loc pentru gânduri negative. Evitați-le pentru a avea un weekend mai sănătos.
Încercați ceva nou
Când ați făcut ultima dată ceva pentru prima dată? În timpul săptămânii suntem adesea blocați într-o rutină. Nu găsim cu adevărat timp pentru a învăța o nouă abilitate. Rutinele și obiceiurile sunt plictisitoare și neinspirante, ceea ce deschide ușa unor tulburări precum anxietatea și depresia.
Angajarea într-o varietate de experiențe noi, depășirea fricii sau consolidarea puterii duce la creșterea încrederii, a stimei de sine, la descoperirea talentelor ascunse și poate la noi prietenii.
Încercați un nou tip de antrenament
Salsa, zumba? Tenis, bowling, pescuit? Badminton, ciclism, înot? Frisbee, golf, canotaj? Yoga, pilates, antrenamente de forță?
Încercați o rețetă nouă
Budincă de ciocolată cu avocado? Pizza cu crustă de conopidă? Brioșe cu banane fără făină? Pâine cu dovlecei? Chipsuri de kale? Mere fără zahăr? Brownies cu fasole neagră?
Încercați o carte nouă
Cum funcționează corpul? Cum să grădinăriți în pași simpli? Poezie? Romane polițiste?
Faceți din dumneavoastră o prioritate. Weekendul nu ar trebui să vă epuizeze sau să îi mulțumească pe alții. Weekendul este acolo pentru a vă energiza corpul și mintea și pentru a vă oferi forțe proaspete pentru săptămâna următoare. Așadar, să aveți un weekend plăcut și relaxant!