Pierderea în greutate poate fi dificilă și multe planuri de dietă și de slăbire sunt restrictive, nesociabile și costisitoare. Cu toate acestea, modificările simple și mici pot face o mare diferență în pierderea în greutate, iar aici aveți câteva dintre cele mai simple modalități de a pierde în greutate într-o manieră sănătoasă.
Amintiți-vă, cu cât puteți urma mai multe dintre aceste sugestii, cu atât va fi mai ușor să slăbiți, ideea este să ardeți mai multe calorii, în timp ce mâncați mai puțin.
Serviți porții mai mici
Porțiile mai mici sunt egale cu mai puține calorii în dieta dumneavoastră, așa că începeți pur și simplu prin reducerea tuturor porțiilor cu o treime. Folosirea unor farfurii mai mici poate contribui la transformarea obiectivului de a slăbi într-unul mai puțin descurajant.
Alegeți produse cu conținut scăzut de grăsimi
Produsele cu conținut scăzut de grăsimi conțin adesea mai puține calorii decât soiurile pline de grăsimi. Produsele cum ar fi produsele lactate și alternativele lor sunt un loc bun pentru a începe, asigurați-vă că grăsimea nu a fost înlocuită cu zahăr, deoarece acest lucru poate face ca versiunea cu conținut scăzut de grăsimi să fie chiar mai bogată în calorii decât produsul cu conținut complet de grăsime.
Consumați mai multe fructe și legume
Fructele și legumele sunt pline de substanțe nutritive și cu un conținut scăzut de calorii, așa că, dacă le consumați în principal, va trebui să consumați alimente mai puțin alte calorii. Fructele reprezintă o gustare excelentă sau un desert delicios, în timp ce legumele ar trebui să constituie cea mai mare parte a oricărei mese.
Consumați mai multe fibre
Fibrele au volum și ne pot umple stomacul, ceea înseamnă că veți mânca mai puțin și veți rămâne plini pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că mâncați mai puține calorii în general. De asemenea, fibrele sunt excelente pentru sănătatea inimii și a intestinelor.
Mai multă mișcare fizică
Pentru a arde mai multe calorii în timpul zilei faceți mișcare fizică oricând aveți ocazia. Acest lucru poate fi fie sub forma unor antrenamente planificate, fie ca activitate fizică incidentală, cum ar fi mersul pe bicicletă sau mersul pe jos la serviciu, utilizarea scărilor în locul liftului sau a plimbărilor în timpul pauzei de prânz, mai degrabă decât să stați la birou.
Beți mai multă apă
Setea este adesea confundată cu foamea, deci ori de câte ori vă este foame, este o idee bună să beți puțină apă pentru a vedea dacă chiar vă este foame sau doar vă era sete. Apa ajută, de asemenea, la umplerea stomacului și nu conține calorii, așa că este băutura perfectă pentru a vă hidrata.
Păstrați un jurnal alimentar
Notând tot ceea ce mâncați zilnic vă poate ajuta să deveniți mai conștienți de ceea ce mâncați și vă permite să identificați eventualele greșeli din dieta dumneavoastră. Mulți oameni sunt surprinși de câte calorii suplimentare se strecoară în dieta lor fără ca ei să observe.
Consumați mai puțin alcool
Băuturile alcoolice au un conținut ridicat de calorii, atât din alcool în sine, cât și din zaharurile și carbohidrații adăugați care sunt adesea presetați. Este ușor să ingerați multe calorii prin alcool, care nu oferă nici un beneficiu nutrițional și oferă doar energie suplimentară. Nu numai asta, dar după câteva băuturi este mai probabil să consumați alimente nesănătoase și să răspundeți senzației de foame provocată de alcool, adăugând și mai multe calorii suplimentare.
Creșteți intensitatea sau durata antrenamentelor fizice
Antrenamentele efectuate la o intensitate mai mare sau pentru mai mult timp vor arde mai multe calorii. Reprizele scurte cu repausuri între ele sunt o modalitate bună de a arde calorii, mai ales dacă nu aveți timp. Dacă aveți timp pentru un antrenament mai lung, adăugarea de intervale de intensitate mai mare pe tot parcusul lui poate fi, de asemenea, benefică pentru arderea mai multor calorii.
Efectuați antrenamente de rezistență
Creșterea masei musculare prin antrenamente de rezistență, cum ar fi greutăți sau antrenamente cu greutatea corporală, vă crește rata metabolismului și vă determină corpul să ardă mai multe calorii. De asemenea, vă îmbunătățește aspectul prin tonifierea corpului.
Alimente cu IG scăzut
Alimentele cu IG scăzut vă mențin nivelul de zahăr din sânge mai stabil și evită fluctuațiile mari ale glicemiei. Acest lucru vă menține mai plini pentru mai mult timp și oprește pofta de alimente dulci care poate apărea atunci când consumați alimente cu IG mai mare.
12. Consumați proteine slabe la fiecare masă
Studiile au sugerat că includerea proteinelor slabe în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să rămâneți mai plini pentru mai mult timp și, prin urmare, vă asigură beneficii pentru pierderea în greutate. Aveți grijă, totuși, să nu exagerați cu proteinele, deoarece contribuie în continuare la totalul de calorii și vor determina creșterea în greutate dacă sunt consumate în exces.
Nu săriți peste micul dejun
Oamenii care sar peste micul dejun sunt mai predispuși să mănânce în exces mai târziu, în timpul zilei, când le este foarte foame. Cei care mănâncă un mic dejun sănătos alcătuit din proteine cu conținut scăzut de grăsimi, carbohidrați cu conținut scăzut de IG și fructe sau legume, tind să mănânce mai puțin în ansamblu și aleg opțiuni mai sănătoase pe tot parcursul zilei și, prin urmare, mănâncă mai puține calorii și le este mai ușor să slăbească.
Somnul este important
Cei care dorm prea puțin tind să slăbească mai greu, deoarece sunt mai predispuși să aleagă opțiuni nesănătoase din cauza oboselii și a efectului pe care aceasta îl are asupra hormonilor. Persoanele care dorm mai puțin au, de asemenea, mai puțină energie pentru a se antrena și pot avea arderi calorice mai mici.
Mâncați mai încet
Atunci când mâncați prea repede nu îi oferiți organismului dumneavoastră timp suficient să înregistreze faptul că stomacul este plin. Așadar, mâncați încet și mestecați alimentele în mod corespunzător, pentru a mânca mai puțin per total, deoarece astfel creierul are timp să primească mesajul să stomacul este suficient de plin. Așteptați întotdeauna 20 de minute după masă înainte de a mai servi o porție, pentru a evalua dacă chiar vă mai este încă foame.
Nu săriți peste mese
Ca și în cazul omiterii micului dejun, persoanele care sar peste mese tind să facă alegeri mai puțin sănătoase și să mănânce în exces din cauza foamei intense după ce nu au mâncat mai mult timp. Mesele frecvente și de dimensiuni mai mici servite o dată la fiecare câteva ore, pot însemna adesea că aveți un aport caloric mai mic decât dacă serviți o singură masă masivă pe zi.
Evitați băuturile bogate în calorii
Băuturile bogate în calorii, cum ar fi băuturile răcoritoare și sucurile, adaugă o mulțime de calorii suplimentare în dietă și nu oferă prea multă sațietate. Deși sucul de fructe oferă unele vitamine, acesta oferă mult mai puține fibre decât fructele întregi și mai multe calorii per porția de servire. Sucurile carbogazoase nu au nici un fel de valoare nutritivă, ci o cantitate imensă de calorii, așa că alegerea apei este cea mai bună idee.
Evitați alimentele foarte procesate
Alimentele foarte procesate sunt deseori bogate în grăsimi, zahăr și calorii. De asemenea, pot conține arome și aditivi care pot face alimentele mai captivante și mai ușor de mâncat. Gătind propriile alimente de la zero cât mai mult posibil și folosind alimente întregi și proaspete, știți exact ce consumați și puteți modifica rețetele astfel încât să conțină mai puține calorii.
Fiți conștienți de ceea ce mâncați
Opriți televizorul, deconectați-vă de la internet, faceți o pauză de la muncă și concentrați-vă pe ceea ce puneți în gură atunci când mâncați. Dacă mâncați în timp ce faceți și alte lucruri este posibil să mâncați mai mult decât este cazul și, implicit, să aveți un aport caloric mai mare.
Răsfățați-vă ocazional
Un nivel de strictețe prea mare atunci când vine vorba de o dietă, duce adesea la renunțarea totală la reguli la un anumit moment dat și la alte comportamente alimentare nesănătoase. În schimb, dacă vă permiteți să mâncați din când în când ceva ce vă place, este mai puțin probabil să cedați și să renunțați complet regimul alimentar sănătos.