Bărbat mănâncă o salată sănătoasă

17 trucuri pentru a evita creșterea în greutate pe timp de iarnă

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. La fel și toate bombele calorice delicioase care fac urcatul pe cântar un moment înfiorător.

Dar anul acesta veți fi pregătiți, deoarece am compus pentru dumneavoastră o listă cu 17 trucuri care vă pot ajuta să vă bucurați de sezonul rece, în timp ce țineți kilogramele în plus la distanță.

Stopați alimentația excesivă

Să fim sinceri aici. Unul dintre motivele pentru care ne îngrășăm în lunile de iarnă este că suntem atât de al naibii de populari. Trebuie să participăm la atâtea evenimente sociale care, din păcate, includ tot felul de preparate delicioase.

Și pentru că nu vrem să fim nepoliticoși și sperăm că vom mai fi invitați și pe viitor, ne vom sacrifica cu plăcere și vom încerca toate produsele care ni se oferă.

Din păcate, toate aceste delicii extind banca noastră de calorii peste granița permisă. Deci ce este de făcut, probabil că vă întrebați?

Mâncați sănătos înainte să plecați către petreceri. Până când ați ajuns la locul de adunare, sistemul senzorial (ochii și nasul) este deja mulțumit și nu se va entuziasma la fel de mult la vederea diferitelor preparate. Este greu să mâncați în exces cu stomacul deja plin.

Beți un pahar mare de apă înainte de a mânca. Dacă numărul 1 nu este pe gustul dumneavoastră, atunci încercați să obțineți același rezultat prin a bea un pahar de apă înainte de masă. După ce apa ajunge în stomac, preparatele nu vor mai fi la fel de atrăgătoare.

Mâncați mai întâi salate și legume. Legumele și salatele sunt în mod normal sărace în calorii (în funcție de sosul de salată), hrănitoare și sățioase. Faceți un pact cu voi înșivă. După ce ați mâncat o farfurie plină de verdețuri, puteți servi orice altceva vă iese în cale.

Luați guri mici. Dacă gazda adunării organizează un bufet suedez, atunci gândiți-vă la voi ca la o pasăre mică (sau orice alt fel de animal mic). Puneți doar bucăți mici pe farfurie și, dacă vă este încă foame, reveniți pentru mai multe.

Alți invitați ai petrecerii vor crede că sunteți cea mai civilizată persoană de pe planetă (și s-ar putea să vă invite la petrecerea lor).

Rezervați-vă timp să vă bucurați de mâncare. Nu vă opriți prima oară la masa cu mâncare, chiar dacă vă este teamă că atunci când vă veți întoarce nu va mai fi rămas nimic. Și dacă se întâmplă asta și plecați de la petrecere înfometați, care sunt șansele chiar să muriți de foame?

Nu mâncați niciodată din cauza plictiselii. Nu cunoașteți pe nimeni la adunare și pentru că nu vreți ca situația să fie incomodă, ospătarul și bucătarul devin prietenii dumneavoastră cei mai buni? Nu! Încercați să socializați, să vă faceți prieteni noi sau treceți pur și simplu la următoarea petrecere.

Stăpâniți arta de a consuma alimente nutritive

Al doilea motiv pentru care ne îngrășăm în timpul iernii este reprezentat de faptul că mâncăm alimente mai puțin bogate în nutrienți, cum ar fi salate proaspete, fructe și legume și le înlocuim cu alimente mai bogate în calorii și mai sărace în nutrienți. Și acesta este și motivul pentru care ne îmbolnăvim mai des iarna.

Mâncăm mai puține alimente dense în nutrienți și servim mai multe alimente cu zahăr, în timp ce avem nevoie de mai mulți nutrienți în timpul iernii pentru a ne menține sănătoși. Zahărul consumă depozitele de vitamine și minerale ale corpului și nu furnizează aproape nimic sănătos în schimb.

Consumați alimente dense în nutrienți. Rețineți mental de fiecare dată când vă scufundați în vasul pentru biscuiți, ceașca cu unt de arahide sau în bomboane. Faceți o înțelegere cu stomacul dumneavoastră. Pentru fiecare tip de zahăr pe care îl consumați, trebuie să mâncați ceva sănătos, precum semințe de dovleac crude, mere sau castraveți.

Serviți salată și legume la orice masă. Asigurați-vă că mâncați verdețuri dense în nutrienți în fiecare zi. Frunza de salată verde și felia de roșie de pe burger nu se pun la socoteală. Alimentele dense în nutrienți vor combate poftele și vă vor ajuta să evitați creșterea în greutate pe timp de iarnă.

Evitați consumul excesiv de alcool

Da, odată cu iarna, sărbătorim și invențiile de băuturi delicioase, cum ar fi latte-uri cu condimente de dovleac, ouă, Feuerzangenbowle sau cafeaua cu adaosuri de alcool. Nealcoolice sau nu, băuturile care ar trebui să ne țină de cald în nopțile reci de iarnă aduc confort, dar, de asemenea, furnizează și calorii.

Păstrați specialitățile de iarnă ca momente rare. Chiar dacă vă gândiți că va dura cel puțin încă 10 luni până le veți putea gusta iar, nu înseamnă că trebuie să le consumați în exces acum. A sărbători ceva înseamnă a respecta ceva, nu a exagera.

Alternați băuturile alcoolice cu apa. Nu numai că veți fi persoana vizată a doua zi în ceea ce privește „Vă amintiți ce s-a întâmplat …”, dar și vă veți ajuta corpul să rămână sănătos și în formă. Alcoolul pune pauză la arderile calorice din alimente. Iar alcoolul are un efect dăunător asupra celulelor dumneavoastră. Mai puțin alcool = mai puține calorii = mai multă memorie = mai multă sănătate și un aspect fizic mai bun = mai distractiv.

Alegeți băuturi cu un conținut mai scăzut de calorii. Condimentați-vă vinul fiert cu scorțișoară, cardamom sau o felie sau portocală. Sau ce ziceți de un cidru sau o versiune virgină a celui mai preferat cocktail? Sau cel puțin susțineți digestia cu un aperitiv clasic sau digestiv.

Mențineți un nivel optim de hidratare. Vara avem tendința de a bea mai multă apă pentru că este cald. De asemenea, ne place să mâncăm mai multe fructe și legume proaspete, care conțin în mod natural mai multă apă.

Apa este crucială pentru un corp sănătos și pentru pierderea în greutate. Și de multe ori pofta de mâncare este confundată cu setea de apă. Așadar, faceți din băutul apei (sau dacă preferați ceaiul fierbinte) o prioritate în timpul iernii.

Combateți stresul sărbătorilor

Stresul este contraproductiv. Stresul ne face să mâncăm mai multe bombe calorice. Stresul ne face să bem mai mult alcool. Stresul ne face să ne simțim îngrozitor de rău pentru noi, așa că nu vrem să ne ridicăm din pat. Pentru a lupta împotriva creșterii în greutate de iarnă trebuie să combatem stresul.

Dormiți suficient. Somnul este crucial. Un somn insuficient face doar lucruri ciudate în organismul uman. Dacă vreți să luptați împotriva creșterii în greutate pe timp de iarnă, trebuie să dormiți bine.

Faceți mișcare fizică. Chiar dacă banca, supermarketul, casa prietenului sunt chiar după colț, iarna preferăm să luăm mașina în loc să mergem pe jos. Așadar, nu numai că avem un aport caloric mai mare, dar avem și arderi calorice mai mici.

Faceți programări pentru exerciții. Alăturați-vă unui curs de ciclism în interior. Învățați să înotați. Încercați să mergeți la ski sau patinaj. Iarna nu este o scuză pentru a intra în modul hibernare. Și cel mai bun aspect este că exercițiile fizice sunt un stimulent instantaneu al fericirii și un factor important care contracarează stresul.

Iesiți afară mai mult. Iubim soarele dintr-un motiv. Nu numai că soarele ne încălzește obrajii, dar avem nevoie de lumina soarelui pentru a produce vitamina D. O deficiență a vitaminei D este legată de tulburările de dispoziție. Încercați să prindeți cât mai multe raze din lumina naturală.

Gândiți pozitiv. Vânturi reci, zăpadă înghețată, ploi. Cui îi place asta? Mai bine vă tolăniți pe canapea sau în pat, cu pătura pe cap până la sosirea primăverii. Ei bine, nu putem schimba vremea. Doar pentru că ignorăm vremea de afară, asta nu înseamnă că se va schimba ceva. Așadar, măcar mențineți o mentalitate pozitivă, pentru a nu vă stresa inutil.

Cumpărați online. Perioada sărbătorilor presupune cadouri, însă dacă nu puteți să mergeți la cumpărături, puteți face asta fără probleme online. Probabil că această regulă contravine ultimelor două reguli, însă măcar veți avea o experiență liniștită în timp ce cumpărați cadouri pentru cei dragi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *