Tânără își încordează mușchii brațului

14 lucruri pe care trebuie să le știți înainte să pierdeți în greutate

Pierderea în greutate este ca o călătorie care duce către experiențe și cunoștințe noi. Nici o călătorie nu este la fel ca alta. Ceea ce a funcționat într-un caz anume nu înseamnă că va funcționa și în altul. Dar începem cu toții din același punct. Avem un scop, și anume să slăbim.

O călătorie de succes atunci când vine vorba de slăbit necesită o strategie. Organismul uman are o structură foarte complexă și simpla reducere a caloriilor nu este cheia succesului de lungă durată. Deci, înainte de a vă avânta în această călătorie, trebuie să luați în considerare anumiți factori, pentru a fi pregătiți de orice posibilitate.

Factorul mental

De ce vă aflați în această călătorie?

De câte ori ați urmat o dietă de slăbit? Considerați acest lucru ca pe ceva ce faceți în mod constant? Aveți idee de ce vă îngrașați cu ușurință?

Dacă o faceți ca la carte, veți avea nevoie să slăbiți o singură dată. Deci, dacă ați mai încercat de câteva ori și nu a mers, înseamnă că este posibil ca modalitatea prin care abordați acest lucru nu funcționează.

Este crucial să știți ce cauzează creșterea în greutate. Modificările hormonale apar la menopauză, ceea ce poate determina creșterea în greutate.

Alergiile alimentare nedetectate pot modifica capacitățile de ardere a grăsimilor. Funcția tiroidiană scăzută poate face dificilă pierderea în greutate.

Mâncați în exces atunci când vă simțiți speriați, nesiguri sau stresați? Sunteți dependenți de zahăr? Consumați doar alimente și băuturi de proastă calitate?

Dacă știți sau suspectați motivul pentru care vă confruntați cu creșterea în greutate, vă puteți determina strategia.

Care este strategia dumneavoastră?

De ce aveți nevoie de o strategie? Pentru că altfel nu veți ajunge nicăieri în ceea ce privește rezultatele dorite. Trebuie subliniat faptul că pierderea în greutate nu este la fel de simplă ca restricționarea caloriilor pentru o perioadă de timp.

Dacă suferiți de funcție tiroidiană scăzută, trebuie să știți că alimentele bogate în iod sunt importante pentru dumneavoastră și că ar trebui să vă abțineți de la consumul de versiuni crude din legumele crucifere (varză, varză de Bruxelles, broccoli, conopidă etc.).

Dacă vă aflați la menopauză, ar trebui să știți că exercițiile fizice și mișcările intestinale bune sunt cruciale pentru a vă adapta nevoilor corpului aflate în schimbare.

Dacă utilizați alimentația pentru a vă găsi confortul mental și emoțional, trebuie să găsiți soluții alternative care să vă ajute să faceți față emoțiilor.

Dacă dieta dumneavoastră constă în calorii goale, o restricție a caloriilor va crește doar lipsurile de nutrienți din corp.

Sunt obiectivele dumneavoastră realiste?

Probabil toate vrem să arătăm ca Gisele Bundchen. Dar cu cât renunțăm mai repede la imagini nerealiste despre cum ar trebui să arate cineva, cu atât mai bine. Să fim sinceri, nu poate exista decât o singură Gisele Bundchen.

În plus, dacă vă setați un astfel de obiectiv, veți rămâne mereu cu un gust amar de dezamăgire, deoarece fiecare corp este diferit și este aproape imposibil să ajungeți să arătați exact ca altă persoană. Problema este că atunci când suntem nefericiți, tindem să ne căutăm confortul în mâncare, ceea ce nu ne ajută cu eforturile de pierdere în greutate.

Fiecare plan de slăbire care vă promite că veți slăbi mai mult de 1-2 kilograme pe săptămână nu este unul realist. Nu vă pierdeți banii, timpul și sănătatea. Mai bine întrebați-vă dacă un plan pe care vi-l doriți să-l încercați, ia în considerare într-adevăr nevoile dumneavoastră personale. Nu există o dietă care să se potrivească tuturor (vezi nr. 1).

Pregătiți-vă să nu vă simțiți tocmai bine

Depozitele de grăsime din corpul dumneavoastră stochează energie suplimentară sub formă de grăsime. Acestea sunt, de asemenea, dulapurile pe care doriți să le blocați din cauza tuturor lucrurilor periculoase pe care le conțin.

Dacă corpul dumneavoastră este copleșit de toate sarcinile necesare pentru a menține starea de sănătate în condiții optime, toxinele pe care le respirăm sau le consumăm împreună cu mâncarea sunt stocate în celulele adipoase, deoarece acesta este locul în care nu pot face rău.

Când ne forțăm corpul să elibereze grăsimea din depozite, toxinele stocate sunt eliberate și în sânge. Aceasta înseamnă o sarcină suplimentară de lucru pentru organele de eliminare, cum ar fi ficatul și rinichii. Ca rezultat, vom experimenta, de asemenea, simptome neplăcute, cum ar fi dureri de cap sau oboseală.

Acesta este încă un motiv pentru care o călătorie extremă de pierdere în greutate nu este sănătoasă. Așadar, nutriționiștii nu recomandă cu siguranță o abordare „rapidă”.

Fiți pregătiți pentru pofte alimentare

Poftele sunt minunate. Adică ar fi minunate dacă am putea afla cum să le interpretăm.

Scopul fundamental al corpului este să rămână în echilibru. Aici intră homeostazia în joc. Practic, este situația optimă spre care organismul uman tinde mereu, o situație în care totul funcționează fără probleme.

De exemplu, există concentrația perfectă de zahăr în sânge și cantitatea potrivită de magneziu. Nu există prea multă experimentare senzorială atunci când vorbim de sistemul nervos, iar temperatura camerei este suficient de adecvată astfel încât să nu transpirați.

Cu toate acestea, atunci când mâncăm, tot felul de lucruri vor ajunge în fluxul de sânge. Sau când efectuăm efort fizic tot felul de substanțe vor fi consumate în organism.

Deci, corpul încearcă în mod constant să facă față la noi situații și se străduiește să rămână în echilibru. Poftele alimentare pot apărea dintr-un astfel de dezechilibru. Corpul dumneavoastră vă spune că lipsește ceva (deficiență) sau că există de fapt o cantitate prea mare de ceva anume în sistem, ceea ce îl influențează să nu mai funcționeze în parametrii optimi.

Dacă corpul dumneavoastră folosește zahăr și cofeină înainte de pierderea în greutate, iar dumneavoastră îi tăiați brusc aceste produse din consumul zilnic, acesta va reacționa. Poftele, care sunt simptome de sevraj, vă vor face să vă simțiți deprimați și tensionați. De aceea aproape toți oamenii care sunt în cadrul unui proces de slăbit, nu sunt tocmai fericiți și încântați.

Cu toate acestea, poftele sunt un subiect foarte complex. Dacă aveți aceleași pofte mereu, este o idee bună să consultați un expert din domeniul sănătății care este familiarizat cu poftele. Cealaltă opțiune este să începeți să mâncați tot ce este în frigider până când pofta se potolește (ceea ce nu este recomandat nici de nutriționiști).

Factorul alimentar

Conținutul scăzut de grăsime nu ajută

Înlocuirea alimentelor cu alternative cu conținut scăzut de grăsimi nu vă va ajuta să slăbiți. Iaurturile cu conținut scăzut de grăsimi, de exemplu, sunt încărcate cu zahăr, care în cele din urmă va fi transformat în grăsimi.

De asemenea, opțiunile cu conținut scăzut de grăsimi nu sunt în mod necesar mai sărace în calorii. Grăsimile sănătoase sunt o parte crucială a unei diete sănătoase.

Nutrienții denși sunt cheia

Un factor cheie pentru un plan sănătos de pierdere în greutate este reprezentat de alimentele dense în nutrienți. Și nu este deloc surprinzător faptul că legumele fără amidon sunt în topul listei.

Acestea conțin tone de micronutrienți (vitamine, minerale etc.) și foarte puține calorii. Într-o călătorie de slăbit, nu există loc pentru calorii goale (adică calorii care nu furnizează micronutrienți, ci tone de substanțe artificiale).

Nu vă lăsați prinși în capcana vegană

Doar pentru că legumele sunt considerate alimente vegane, nu înseamnă că o dietă vegană este cheia succesului. Piersici conservate în sirop zaharat? Burger vegan cu tone de sare și arome artificiale? Paste cu conserve de roșii? Nu. Nu este aprobat de nutriționisți.

Nu cădeți în capcana băuturilor zaharoase

De fapt, este puțin descurajant să vedeți cât de multe calorii există în băuturi, cum ar fi cocktail-uri sau deliciile pe bază de cafea. De exemplu, o astfel de băutură poate însuma și peste 400 de calorii.

Adică 30 de minute de ciclism la intensitate maximă sau 35 de minute de sărituri cu coarda doar pentru a arde aceste calorii.

Mai mult, corpul dumneavoastră nu recunoaște cu adevărat caloriile lichide așadar, după ce le-ați ingerat, probabil că vă va fi și mai foame, ceea ce va fi o problemă când deja v-ați atins cantitatea zilnică permisă de calorii.

Bucurați-vă de mese cu conținut scăzut de carbohidrați

Carbohidrații înseamnă energie pentru organism. Corpul nu are nevoie de carbohidrați pentru a construi lucruri precum celule, păr sau unghii. Prin urmare, dacă mâncăm prea mulți carbohidrați și nu îi consumăm imediat, corpul îi stochează în mușchi, ficat și, eventual, în celulele grase.

Cu excepția cazurilor în care faceți mișcare fizică după cină sau lucrați în ture de noapte, o cină cu conținut scăzut de carbohidrați vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Legumele fără amidon, combinate cu unele proteine și grăsimi, sunt o opțiune excelentă pentru o cină cu conținut redus de carbohidrați.

Factorul mișcării fizice

Pierderea în greutate generată doar de exerciții fizice

Teoretic aceasta este o opțiune. Practic creați un echilibru energetic negativ. Mâncați aceeași cantitate de calorii, dar ardeți mai multe calorii odată cu creșterea activităților zilnice.

2000 de calorii ingerate – 2500 de calorii arse = – 500 de calorii provenite din depozitele grase

Bingo! Dar trebuie să fiți sinceri cu dumneavoastră și să efectuați cu adevărat exerciții fizice în mod constant.

Mâncați după antrenamente

Efectuarea de exerciții fizice nu vă dă liber ulterior la un consum alimentar neatent. Într-adevăr, este recomandat să luați o gustare după ce ați depus efort fizic, dar aceasta trebuie să conțină doar aproximativ 1/3 din caloriile arse în timpul exercițiilor (ideal într-un raport de 4:1 carbohidrați cu proteine).

Utilizați gantere

Ar trebui să ridicați greutăți pe parcursul pierderii în greutate. În caz contrar, pierdeți nu numai grăsime, ci și țesut muscular slab. Nu veți dori să pierdeți din mușchii slabi, deoarece acest tip de mușchi arde mai multe calorii în general.

Mușchii consumă energie. Utilizarea ganterelor este un factor cheie pentru promovarea mobilizării grăsimilor și a menținerii mușchilor.

Nu deveniți obsedați de numărul afișat de cântar

Este important să știm că numărul afișat de cântar nu este totul. Când efectuați exerciții cu greutăți și dezvoltați țesut muscular slab, este posibil să nu slăbiți deloc ca și număr de kilograme, cel puțin la început.

Dar veți transforma țesutul gras gras moale în mușchi slabi și tonifianți, care în cele din urmă vor contribui la pierderea în greutate, deoarece vor arde calorii chiar și atunci când stați pe canapea.

Concluzie

Un proces de pierdere în greutate ar trebui să fie educativ. Nu este vorba doar de slăbit, ci și de modul în care funcționează corpul dumneavoastră. Dacă intenționați să vă întoarceți la vechiul stil de viață și la obiceiurile alimentare nesănătoase asociate, atunci eforturile dumneavoastră vor fi de prisos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *