Femeie tânără se menține la o greutate ideală

10 sfaturi privind pierderea în greutate destinate femeilor

Milioane de femei se luptă să slăbească peste tot în lume și se pare că suntem bombardați în permanență cu noi diete la modă și tot felul de metode nebunești de slăbit, care ne promit pierderi miraculoase de greutate, adesea cu foarte puține sacrificii.

Din păcate, majoritatea acestor planuri și idei nu vor duce la pierderea în greutate pe termen lung și, deși pot avea rezultate bune la început, sunt adesea nesustenabile pe termen lung.

Secretul pentru pierderea în greutate la femei este simplu în teorie. Pentru a pierde în greutate, trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați prin alimente, așa că va trebui să efectuați exerciții fizice, să reduceți aportul de calorii sau, pentru cele mai bune rezultate, încercați o combinație a ambelor.

10 sfaturi utile pentru pierderea în greutate la femei

Cum slăbesc rapid femeile? Care sunt cele mai eficiente sfaturi de slăbire pentru pierderea rapidă de greutate? Lista de mai jos prezintă 10 sfaturi care pot fi urmate de femeile de toate vârstele (fete și femei peste 40 de ani), pentru a slăbi în mod natural.

Nu vă fie teamă să ridicați greutăți

Multe femei se tem că, dacă ridică greutăți, vor deveni voluminoase și musculare. Este puțin probabil să se întâmple acest lucru, deoarece femeilor le lipsește nivelul de testosteron care se regăsește în organismul bărbaților, care este necesar pentru a construi mușchi foarte mari.

Ridicarea greutăților ușoare până la moderate sau efectuarea antrenamentelor de rezistență folosind greutatea corporală sau alte instrumente este puțin probabil să crească în exces masa musculară, în timp ce are efecte pozitive asupra aspectului fizic.

Aceste tipuri de exerciții vă tonifică corpul și vă pot ajuta să înlocuiți țesutul adipos cu mușchi. Mușchiul are o rată metabolică în repaus mai mare decât grăsimile, deci dacă aveți un procent mai mare de mușchi, este posibil să ardeți mai multe calorii chiar și atunci când nu vă antrenați.

Deși antrenamentele de rezistență nu sunt la fel de eficiente ca exercițiile cardiovasculare pentru arderea caloriilor, sunt totuși eficiente și au bonusul suplimentar de a întări și oasele, ceea ce este deosebit de important pentru femei.

Beți mai multă apă

Apa nu conține calorii, de obicei vine fără costuri și are numeroase beneficii pentru corpul dumneavoastră, inclusiv promovarea pierderii de greutate. Foamea și setea sunt adesea confundate ca și senzații în corp, așa că, dacă vă este foame, asigurați-vă întotdeauna că beți puțină apă pentru a determina dacă este cu adevărat foamea pe care o experimentați și nu setea.

Consumul de apă înainte de mese a fost, de asemenea, asociat cu un aport scăzut de calorii în timpul mesei, probabil pentru că apa umple stomacul și lasă mai puțin loc pentru mâncare.

Înlocuirea altor băuturi precum băuturi răcoritoare, sucuri și băuturi energizante sau sportive cu apă este o modalitate excelentă de a reduce caloriile din dietă. Aceste băuturi furnizează o mulțime de calorii în comparație cu valoarea lor nutritivă, deci mai bine limitați-vă la apă și o bucată de fruct.

Împărțiți mâncarea cu altcineva

Mesele servite la restaurant sunt adesea mult mai mari decât porția pe care ați mânca-o acasă și este destul de obișnuit să mâncați mai multe feluri de mâncare atunci când luați masa în oraș. Apoi, există coșul de pâine cu care sigur vă confruntați mereu, care poate furniza cantități mari de calorii.

Dacă mâncați doar ocazional în oraș, este posibil să nu fie o problemă, dar dacă mâncați în mod regulat, acest lucru se poate adăuga rapid la caloriile totale ingerate și poate duce la creșterea în greutate.

Împărțirea mâncării cu o persoană cu aceeași mentalitate ca și dumneavoastră poate reduce aceste calorii la jumătate, la propriu, și va reduce, de asemenea, costul mesei.

De asemenea, puteți servi puțin din ceea ce vă place, fără a mânca prea mult.

Găsiți un prieten de antrenament

De multe ori poate fi greu să găsiți motivația de a vă antrena, dar dacă o faceți cu un prieten sau un coleg de lucru, vă poate oferi motivația suplimentară de care aveți nevoie, nu numai pentru a efectua exerciții, ci și pentru a lucra mai mult.

Încercați să alegeți o persoană care ar putea fi ușor mai aptă decât dumneavoastră, care vă va încuraja să ridicați intensitatea și vă va determina să vă simțiți mai competitivi.

Folosiți farfurii mai mici

Oamenii care mănâncă din farfurii mai mici tind să mănânce mai puțin decât cei care folosesc farfurii mai mari, probabil pentru că o farfurie mai mică pare mai plină cu mai puțină mâncare.

Cumpărați un set de farfurii mai mici și folosiți-le pe acestea, amintindu-vă că dacă încă vă este foame, vă puteți întoarce întotdeauna pentru o a doua porție, dar cel puțin porția inițială va avea mai puține calorii.

Amintiți-vă că nevoile dumneavoastră de energie sunt mai reduse decât ale partenerului

Femeile care locuiesc cu bărbați, mai ales pentru prima dată, constată adesea că se îngrașă. Acest lucru se datorează, de obicei, faptului că mănâncă aceeași cantitate și tip de alimente ca partenerul lor, care, ca bărbat, are cerințe de energie mult mai mari.

Femeile sunt în general mai mici decât bărbații și au mai puțină masă musculară; ceea ce înseamnă că au nevoie de mai puține calorii pentru a-și menține greutatea și că a mânca la fel de mult ca un bărbat va provoca creșterea în greutate.
Pentru a evita acest lucru, serviți-vă propriile porții mai mici de alimente acolo unde este posibil și serviți porții individuale de gustări în mărimi adecvate.

Reduceți caloriile din preparatele preferate

Pentru a reduce consumul de calorii, în timp ce vă bucurați totuși de o mare varietate de alimente, experimentați versiunile preferate de mâncare cu calorii mai reduse. Modificări simple, cum ar fi înlocuirea cărnii într-un preparat pe bază de tocături cu legume sau leguminoase sau utilizarea produselor lactate cu conținut scăzut de grăsimi în loc de grăsime completă vor reduce caloriile.

Sau puteți încerca să căutați sau preparați versiuni cu consum redus de energie pentru multe feluri de mâncare clasice, care sunt adesea atât de bune încât nu veți ghici niciodată că sunt mai sănătoase.

Păstrați o evidență a alimentelor

Notarea zilnică a consumului de alimente vă face să fiți mai conștienți de ceea ce consumați, de câte calorii consumați și de ce momente din zi pot fi problematice pentru dumneavoastră.

Având aceste informații în față, puteți face mai ușoară implementarea modificărilor, dar, de asemenea, va fi mai dificil să negați faptul că mâncați prea mult sau alimentele greșite.

Dacă asta nu vă încântă atât de mult, există o mulțime de aplicații care sunt acum disponibile pentru înregistrarea și calcularea consumului de alimente și energie.

Nu vă înfometați

Restricționarea excesivă a aportului de energie poate fi periculoasă, deoarece presupune riscul de a pierde substanțele nutritive esențiale de care corpul are nevoie ca să funcționeze, precum și de a nu-i furniza energia necesară pentru a funcționa corect.

Multe femei uită că, chiar și în repaus, corpul lucrează și procesează constant, așadar are nevoie de energie pentru a face acest lucru.

Un aport alimentar prea mic poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra pierderii în greutate, deoarece corpul dumneavoastră poate intra în modul foame și poate începe să se agațe de caloriile pe care le primește pentru supraviețuire, deoarece nu este sigur când va primi următoarea masă.

Dietele cu consum redus de energie tind, de asemenea, să conducă la recâștigarea greutății pe termen lung, deoarece sunt prea restrictive pentru a fi urmate pentru o perioadă lungă de timp, iar când persoana care a ținut dieta se întoarce la vechile obiceiuri alimentare, greutatea se întoarce.

Mai multă mișcare fizică

Femeile consideră adesea că pentru a pierde în greutate sunt necesare ore și ore petrecute la sala de forță în fiecare săptămână, dar dacă nu faceți acest lucru, există multe alte modalități de a crește caloriile pe care le ardeți.

Fiecare mișcare pe care o faceți în timpul zilei se adaugă, deci chiar dacă este doar în intervale de zece minute, poate face o diferență în cheltuielile dumneavoastră de energie.

Utilizați scările mai degrabă decât liftul, mergeți pe jos o parte din drum spre serviciu, faceți o plimbare în timpul pauzei de prânz, faceți curat în casă sau jucați-vă cu copiii la locul de joacă, deoarece orice mișcare fizică contează!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *