Tânără ia micul dejun ce constă într-un bol de cereale cu lapte

10 sfaturi practice pentru pierderea permanentă a kilogramelor în plus

Pierderea temporară de greutate este posibilă cu aproape orice dietă sau program de slăbit, dar pierderea permanentă de greutate este o abordare mai dificilă. Dacă vreți să mențineți kilogramele la distanță pe termen lung, sunt necesare modificări ale obiceiurilor asociate cu stilul de viață, efectuate cu dedicare și consecvență.

Acestea fiind spuse, pentru a promova pierderi permanente de greutate, respectați următoarele 10 recomandări practice.

Consumați alimente fibroase

Unii oameni asociază pierderea în greutate cu senzația constantă de foame. Cu toate acestea, pentru pierderea permanentă de greutate, o senzație de foame continuă nu va fi sustenabilă. Consumul de alimente fibroase vă permite să mâncați un volum mare de alimente fără multe calorii, iar alimentele fibroase vă ajută să vă simțiți plini și mulțumiți.

Mâncați mese echilibrate

Menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge poate ajuta la reglarea nivelului foamei și poate ajuta la scăderea riscului de diabet de tip 2. Consumul de alimente bogate în zahăr sau de mese doar cu carbohidrați poate crește nivelul zahărului din sânge, ceea ce stimulează eliberarea de insulină, care favorizează depozitarea grăsimilor.

Consumul de mese echilibrate cu carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil.

O sursă de carbohidrați ar trebui să aibă fibre, cum ar fi fructele, legumele sau cerealele. Grăsimile sănătoase pot fi nuci, avocado, ulei de măsline, unt organic, ulei de nucă de cocos etc. Proteinele sănătoase ar putea fi carnea slabă, lactatele, tofu, leguminoasele, etc.

Mențineți un nivel optim de hidratare

Hidratarea corespunzătoare este importantă din mai multe motive, inclusiv pentru a promova pierderea în greutate. Este posibil să vă simțiți mai înfometați când sunteți deshidratați, ceea ce poate acționa împotriva obiectivelor de slăbire.
Consumul unui pahar cu apă înainte de a mânca poate contribui, de asemenea, la reducerea consumului de alimente și poate fi un obicei sănătos pe termen lung.

Aveți grijă la caloriile lichide

Caloriile lichide se pot aduna rapid, iar oamenii nu sunt foarte eficienți în contorizarea acestui tip de calorii. De exemplu, 500 de calorii provenite din alimente solide vă vor face să vă simțiți mai plini, comparativ cu aceeași cantitate de calorii obținută din produse lichide. Pentru pierderea permanentă de greutate, evitați obiceiul de a consuma băuturi bogate în calorii sau zahăr, cum ar fi băuturile carbogazoase, cocktailuri, băuturi pe bază de cafea etc.

Mișcarea fizică este foarte importantă

Majoritatea oamenilor realizează că exercițiile fizice sunt esențiale pentru pierderea în greutate, dar ceea ce mulți nu își dau seama este că menținerea greutății necesită la fel de mult, dacă nu chiar mai multe exerciții.

Este important pentru pierderea permanentă de greutate să se mențină un nivel ridicat de activitate și să se efectueze mișcare fizică pe tot parcursul zilei, atunci când este posibil. Uneori, oamenii renunță la efectuarea de exerciții fizice după ce și-au atins obiectivul.

Însă, chiar dacă v-ați atins obiectivul dorit, nivelul de activitate trebuie să rămână unul ridicat.

Fiți consecvenți

Pierderea în greutate permanentă nu înseamnă că trebuie să aveți o alimentație perfect sănătoasă chiar tot timpul. Cu toate acestea, trebuie să fiți consecvenți în a menține un stil de viață sănătos. A mânca sănătos și a face mișcare fizică ar trebui să fie norma, nu excepția.

Dacă ați făcut una sau două greșeli nu este nici o problemă, trebuie doar să reveniți pe drumul cel bun la un stil de viață sănătos. Nu rămâneți blocați.

Nu abordați o atitudine față de alimentație de tipul totul sau nimic

Această atitudine de tipul totul sau nimic atunci când vine vorba de alimentație poate să nu fie ideală, deoarece poate impune menținerea unui comportament nesănătos fără ca măcar să vă dați seama. Dacă faceți o alegere nesănătoasă despre care știți că nu vă va ajuta să pierdeți în greutate, faceți alegeri sănătoase pentru restul zilei.

Dacă folosiți o astfel de abordare există pericolul ca atunci când ați făcut o alegere nesănătoasă, să continuați să tot faceți alegeri nesănătoase pentru că oricum ați greșit deja, deci ce mai contează.

Un alt exemplu survine în momentele în care v-ați recompensat cu un produs alimentar nesănătos. Dacă ați gustat puțin, nu înseamnă că trebuie să mâncați tot. Încercați să vă limitați pentru a nu vă sabota eforturile de a slăbi și de a trăi sănătos.

Planificați din timp

Procesul de pierdere în greutate și de întreținere a greutății va avea, în mod evident, atât suișuri, cât și coborâșuri. Este important să realizați acest lucru și să nu vă așteptați la un proces care va decurge perfect.

Stabiliți-vă un plan pentru momentele în care lucrurile nu merg așa cum v-ați fi dorit. De exemplu, atunci când v-ați neglijat obiectivele de exerciții fizice, puteți avea un plan prestabilit de a vă antrena mai mult săptămâna următoare.

O altă modalitate de a planifica în avans este de a avea un plan pentru evenimente de vacanță sau alte petreceri. Conturați un plan pentru modul în care veți gestiona diferite sărbători, vacanțe sau evenimente neașteptate de viață, în ceea ce privește menținerea unui stil de viață sănătos.

Planificarea meselor și întocmirea unei liste de cumpărături pot contribui, de asemenea, la ușurința cu care veți avea la îndemână opțiuni mai sănătoase. Planificarea meselor și pregătirea mesei într-o anumită zi a săptămânii poate fi, de asemenea, o schimbare permanentă care poate face gestionarea greutății realizabilă.

Este important să beneficiați de o rețea de sprijin

A rămâne pe drumul cel bun cu obiectivele de greutate este mult mai ușor dacă aveți o echipă puternică de sprijin și încurajare. Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care au aceleași obiective ca și dumneavoastră, puteți contribui la consolidarea comportamentelor sănătoase pe termen lung, în timp ce veți rămâne onești în legătură cu progresele făcute.

Optați pentru alimente reale

Pentru sănătatea generală și pentru menținerea greutății, consumul de alimente reale este întotdeauna cel mai indicat. Faceți din consumul de alimente reale, neprelucrate, norma, nu excepția. Vizați în fiecare zi o varietate de fructe și legume proaspete, împreună cu proteine slabe, lactate, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe. Faceți excepții din consumul de alimente preambalate, produse de tip junk-food sau fast-food.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *