10 sfaturi pentru a slăbi rapid

10 sfaturi pentru a slăbi rapid

O mulțime de diete populare și trucuri de slăbit promit o scădere rapidă în greutate, cu modificări minime ale dietei și stilului de viață. Cu toate acestea, pierderea în greutate necesită ajustări și efort. Uneori pierderea în greutate durează mai mult timp decât ne-am dori în mod ideal, dar există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a optimiza rezultatele. Așadar, încercați aceste 10 sfaturi care vă pot ajuta să slăbiți rapid.

Reduceți aportul de sare

Sarea poate crește retenția de lichide. Reducând aportul de sare, puteți ajuta, de asemenea, la reducerea excesului de greutate lichidă și la prevenția retenției de lichide în corp. Acest lucru vă poate ajuta să scăpați de câteva kilograme de apă rapid și ușor.

Pentru a elimina sarea suplimentară din dietă, reduceți la minimum alimentele ambalate, în special supele conservate și mesele congelate. Reduceți condimentele și alimentele provenite din restaurante.

Reduceți aportul de zahăr

Consumul de alimente sau băuturi bogate în zahăr duce la producția de insulină. Când nivelul de insulină este ridicat, acesta promovează celulele pentru a transporta zahărul din sânge către celule pentru energie. Insulina favorizează și depozitarea grăsimilor.

Reducerea zahărului consumat poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece limitează insulina stimulatoare pentru depozitarea grăsimilor.

Evitați dulciurile precum bomboanele, produsele de patiserie, băuturile răcoritoare și chiar și sucurile. Sucul, chiar dacă este 100% suc natural, poate crește glicemia la fel ca și bomboanele.

Eliminați cerealele rafinate din dietă, cum ar fi pâinea albă, orezul și pastele, pentru un stimulent suplimentar pentru o pierdere în greutate rapidă.

Multe diete recomandă reducerea zahărului și a carbohidraților rafinați, deoarece sunt o țintă ușoară pentru caloriile goale.

Evitarea carbohidraților suplimentari poate ajuta, de asemenea, la pierderea rapidă a greutății suplimentare de apă.

Păstrați un jurnal alimentar

Dacă notați undeva tot ceea ce mâncați vă va fi mai ușor să rămâneți onești în legătură cu produsele alimentare consumate. În general, oamenii nu aproximează cu acuratețe caloriile pe care le mănâncă sau cantitățile.

Păstrarea unui jurnal alimentar vă poate ajuta, de asemenea, să vedeți ce tipare de mâncare aveți, cum ar fi momentele în care serviți diferite gustări și grupurile alimentare preferate. În plus, dacă știți că trebuie să notați orice lucru pe care îl mâncați, este posibil să vă gândiți de două ori înainte să mâncați ceva.

Pentru cele mai bune rezultate, scrieți ceea ce mâncați imediat după consum. Puteți folosi o agendă sau niște foi de hârtie, ori puteți folosi un format electronic.

Efectuați mai multă mișcare fizică

Dacă sunteți serioși în legătură cu pierderea rapidă în greutate, una dintre cele mai bune modalități de a crește arderile calorice este de a efectua mai multe exerciții fizice.

Efectuați cel puțin 30 de minute suplimentare de activitate pe zi când încercați să slăbiți rapid. Acest lucru poate fi orice activitate favorabilă stilului dumneavoastră de viață: plimbări, grădinărit, dans, ridicarea greutăților etc.

Cu cât puteți adăuga mai multă mișcare fizică, într-o anumită măsură, cu atât mai bine. Dacă deja obișnuiți să efectuați mereu antrenamente fizice, puteți încerca să mai schimbați anumite elemente în cadrul rutinei. Dacă mereu apelați la exerciții de tip cardio, puteți adăuga câteva antrenamente de rezistență. Dacă preferați plimbările, adăugați câteva intervale de mers rapid sau chiar alergare ușoară.

Beți multă apă

De multe ori, când vrem să mâncăm ceva, de fapt organismul are nevoie de apă. Încercați să beți cel puțin 8 căni de apă pe zi (2 litri). Pentru a adăuga aromă, beți ceaiuri sau adăugați fructe, castraveți ori frunze de mentă în apă.
Creșteți aportul de apă treptat la peste 2 litri pe zi. Dacă deja aveți un consum de apă care respectă această recomandare, creșteți aportul și mai mult.

Apa potabilă vă ajută să vă mențineți celulele hidratate și, de asemenea, vă poate ajuta să trimiteți un semnal către creier că sunteți plini și că nu trebuie să mâncați nimic.

Concentrați-vă pe produse și proteine slabe

Iată câteva lucruri pe care puteți să le încercați în perioadele în care doriți o pierdere rapidă în greutate: fructe, legume și proteine slabe. Fructele și legumele sunt pline de apă, fibre și substanțe nutritive de care are nevoie corpul dumneavoastră în timpul pierderii în greutate.

Proteinele ajută la sațietate, menținându-vă sătui pentru mai mult timp, comparativ cu carbohidrații sau grăsimile.

Opțiunile ușoare de gustare cu legume, fructe și proteine includ legume și hummus, smoothie-uri din fructe, legume și proteine și/sau lactate cu un conținut scăzut de grăsimi sau unt de nuci pe felii de fructe.

La orice masă ar trebui să aveți cel puțin jumătate din farfurie plină cu fructe și legume. Includeți o porție standard de 105-115 grame de proteine pentru a completa farfuria.

Fiți conștienți de ceea ce mâncați

Dacă nu sunteți atenți când mâncați puteți mânca mai mult. Dacă notați într-un jurnal alimentar tot ceea ce mâncați, veți putea evita alimentația suplimentară. Dacă este necesar, puteți să vă stabiliți mesele și gustările de dinainte și să vă țineți de ele, pentru a elimina orice momente în care mâncați fără să fiți atenți și conștienți.

Notați-vă obiectivul

Suntem mai predispuși să respectăm obiectivele atunci când le notăm și le vedem în mod regulat. De ce vreți să slăbiți rapid? Pentru o nuntă, reuniune sau vacanță? Notați-vă undeva data și obiectivele pentru a vă reaminti în mod constant.

Țineți-vă departe de a doua porție

Puneți mâncarea pe o farfurie, împachetați resturile. Ambalați alimentele suplimentare în recipiente porționate pentru o altă masă. Punând mâncarea deoparte, reduceți tentația de a vă întoarce pentru o a doua porție.

Limitând a doua porție, puteți evita consumul excesiv de calorii la ora mesei.

Optați pentru alimente întregi

Consumul de alimente în toate formele lor ar putea crește arderile calorice aferente procesului de digestie. De exemplu, un cartof întreg, rotisat, poate folosi mai multe calorii pentru a se descompune în comparație cu piureul de cartofi.

Este posibil ca diferența să nu fie drastică, dar acest truc simplu vă poate ajuta să ardeți calorii în plus. Alimentele întregi sunt, de asemenea, cele mai bogate în nutrienți și fibre naturale, în comparație cu alimentele procesate.

Rețineți aceste 10 sfaturi practice pentru o slăbire rapidă ori de câte ori doriți să slăbiți și nu apelați la nici un fel de alte trucuri sau promisiuni dietetice magice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *