10 sfaturi de slăbit pentru bărbați

Deși auziți de obicei despre femei care se plâng de corpul și greutatea lor, mulți bărbați sunt la rândul lor preocupați de greutatea lor. Iată câteva sfaturi pe care bărbații le pot urma pentru a-i ajuta să piardă în greutate:

Aveți grijă ce mâncați

Bărbaților le place să mănânce. Nu că femeilor nu le-ar plăcea, însă în general femeile mănâncă mai puțin în comparație cu bărbații. O masă copioasă este potrivita din când în când, dar consumul constant de alimente bogate în grăsimi și bogate în calorii este o modalitate excelentă de a câștiga în greutate.

Așadar, încercați să faceți ca majoritatea alimentelor pe care le consumați să fie sănătoase și neprelucrate. Nu vă simțiți jenați să mâncați o salată. Și, când petreceți timpul cu băieții, puteți mânca și burgerul uriaș cu cartofi prăjiți sau pizza pe care le-ați mânca în mod normal.

Învățați cum să gătiți

Mulți bărbați știu să gătească. Dar sunt și mulți care nu o fac și care nu s-au deranjat niciodată să învețe. Acest lucru îi face să apeleze în drum spre casă de la serviciu la restaurante cu meniuri foarte bogate în calorii și grăsimi. În acest context, gătitul poate preveni cu ușurință astfel de comportamente. Trebuie doar să învățați cum să gătiți, în cazul în care nu știți deja. Nu trebuie să faceți feluri de mâncare foarte complicate pe care le găsiți la restaurantele exclusiviste.

În același timp, a găti nu înseamnă preîncălzirea cuptorului pentru o pizza congelată sau bețișoare de mozzarella. Puteți începe cu tehnici și feluri de mâncare simple, precum orez sau paste. Este mult mai bine să mâncați alimente întregi și să evitați alimentele congelate și procesate atunci când gătiți acasă.

Nu exagerați cu antrenamentele cu greutăți

Mulți bărbați au ca scop hipertrofia sau creșterea masei musculare atunci când se antrenează. De multe ori, vor căuta rezultate rapide, așa că vor ridica greutăți prea mari sau prea mult, ceea ce îi poate face să se rănească, fiind astfel necesară o perioadă de recuperare în care antrenamentele fizice nu vor mai putea fi efectuate.

Greutatea recomandată de ridicat cu un obiectiv de hipertrofie este de 70-85% sau 1RM, sau o repetare maximă. O repetare maximă este greutatea maximă pe care o puteți ridica pentru o repetare pentru un tip de exercițiu. De exemplu, dacă puteți face o singură repetare pentru biceps cu greutăți de 50 de kilograme, ar trebui să ridicați între 35 și 42 de kilograme pentru un obiectiv de hipertrofie.

Variați antrenamentele

Acest lucru este valabil pentru oricine. Dacă efectuați în mod constant același antrenament în fiecare zi, în cele din urmă veți ajunge într-o fază de platou. Pentru a remedia problema, trebuie să vă schimbați constant antrenamentele. Ar trebui să încercați diferite exerciții pentru a lucra fiecare mușchi. Trebuie să măriți greutatea odată ce cea pe care o utilizați devine prea ușoară. De asemenea, ar trebui să măriți repetările sau seturile pe care le faceți.

Variația antrenamentelor de tip cardio este importantă, deoarece corpul se poate plictisi și să își piardă eficiența în arderea grăsimilor, dar și dumneavoastră vă puteți plictisi de același antrenament efectuat mereu.

Nu serviți gustări noaptea

Alimentația pe pilot automat este cea care îi determină pe mulți oameni să se îngrașe, ori care îi împiedică să slăbească. Majoritatea oamenilor fac asta când se uită la televizor noaptea. Unii oameni pot mânca chiar la fel de multe calorii cât au mâncat toată ziua. Deci, dacă stabiliți o regulă conform căreia nu aveți voie să mâncați nimic după cină sau chiar vă permiteți doar să serviți o gustare sănătoasă, aceasta poate face o mare diferență.

Fiți atenți la ce băuturi consumați

Multor bărbați le place să bea bere. Și, cu cât berea este mai grea sau cu cât este mai mare conținutul de alcool, de obicei are un gust mai bun. Dar asta înseamnă și că cel mai probabil conține mult mai multe calorii. Atunci când sunteți în oraș la câteva băuturi cu prietenii, caloriile se pot aduna. Să presupunem că porția de bere pe care o beți are 180 de calorii și beți 5 astfel de porții. Asta înseamnă 720 de calorii în plus!

Urmați un program de antrenament care funcționează pentru dumneavoastră

Nu ar trebui să efectuați doar antrenamente de tip cardio pentru a pierde în greutate și nu trebuie doar să ridicați greutăți pentru a câștiga mușchi. Trebuie să le încorporați pe ambele într-un program de antrenament și, de asemenea, trebuie să includeți antrenamente de flexibilitate. Este foarte important să vă încălziți și să faceți stretching de fiecare dată când vă antrenați. Acest lucru poate ajuta la prevenirea posibilelor accidentări.

Mulți oameni nu sunt siguri ce ar trebui să facă. S-ar putea chiar să fie o idee bună să investiți într-un antrenor personal dacă vă puteți permite, sau uneori puteți obține chiar și o sesiune gratuită atunci când vă înscrieți la o sală de sport.

Urmați o dietă bine echilibrată

Acest lucru poate fi evident, dar mulți oameni nu știu ce ar trebui să mănânce. Desigur, cel mai bine este să evitați alimentele rapide și alimentele procesate sau congelate. Ar trebui să încercați să includeți o mulțime de fructe și legume în dieta dumneavoastră. De asemenea, încercați să evitați pâinea albă sau alte produse din făină albă și încercați să mâncați cereale integrale, cum ar fi pastele de grâu integral și pâinea sau orezul brun. De asemenea, încercați să mâncați carne slabă.

Deși s-ar putea să doriți să mâncați hot-dogs și hamburgeri ca sursă de proteine, încercați să includeți niște pește sau pui la cuptor de câteva ori pe săptămână, deoarece au un conținut scăzut de grăsimi și calorii și sunt mult mai buni pentru dumneavoastră. De asemenea, încercați să mâncați grăsimi sănătoase, cum ar fi ulei de măsline, avocado și ulei de cocos în loc de unt.

Aveți grijă la aportul de sodiu

Mulți oameni nu sunt conștienți de cantitatea de sare pe care o folosesc și consumul prea mare de sare vă poate determina să rețineți apa, ceea ce vă poate împiedica să slăbiți. Vă va face să vă simțiți balonați dacă mâncați prea multă sare. Așadar, fiți foarte atenți când puneți sare în mâncare. Evitarea alimentelor congelate, conservate sau ambalate poate ajuta, de asemenea, la reducerea cantității de sodiu pe care o includeți în dieta dumneavoastră.

Optați pentru băuturi cu conținut scăzut de calorii

Mulți oameni nu sunt conștienți de caloriile din băuturile pe care le consumă. Consumul de băuturi cu conținut ridicat de calorii poate adăuga într-adevăr o mulțime de calorii la numărul total de calorii pe zi.

Probabil știți deja că sucurile acidulate conțin multe calorii. Dar, și unele sucuri naturale conțin multe calorii.

Băuturile energizante pot avea un conținut ridicat de calorii. Laptele este întotdeauna o alegere bună, deoarece are un conținut ridicat de proteine și conține vitamine și minerale importante. Totuși, încercați să beți lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Apa este desigur cea mai bună alegere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *