10 sfaturi de slăbit pentru adolescente

A fi adolescent nu este neapărat o perioadă ușoară a vieții, având în vedere că vine la pachet cu schimbările de greutate provocate de pubertate și presiunea socială de a arăta într-un anumit fel.

Cu toate acestea, doar concentrându-vă asupra sănătății și nutriției, puteți dezvolta obiceiuri sănătoase care vă vor asigura un aspect sănătos și în formă, pe tot parcursul adolescenței și în viața ulterioară. Anii adolescenței sunt un moment în care nutriția corespunzătoare este foarte importantă, pentru a asigura o dezvoltare optimă.

Concentrați-vă pe sănătate, nu pe pierderea în greutate

Ceea ce promovează revistele nu este idealul

Având în vedere faptul că aproape toate pozele din reviste și din mediul online, conțin versiuni editate ale diferitelor modele, promovând ceea ce susțin că ar trebui să fie forma ideală a corpului, este ușor de înțeles de ce multe fete și femei ajung să fie demoralizate cu corpul lor, care nu se potrivește perfect în matrița, ce oricum este fals creată.

De asemenea, este obișnuit ca adolescenții să simtă că nu vor fi atrăgători pentru sexul opus sau nu vor fi populari, dacă nu arată într-un anumit fel.

Nu exagerați cu pierderea în greutate

Este important să amintim faptul că o pierdere în greutate prea mare are multe consecințe negative pentru organism și sănătatea generală. Fiecare organism este diferit și, în timp ce o persoană poate fi foarte slabă în mod natural și să nu sufere efecte negative asupra sănătății, pentru alții această greutate nu va putea fi atinsă fără a vă pune corpul sub un stres periculos și inutil.

Stați departe de dietele extreme

Dietele extreme care limitează caloriile totale la niveluri foarte scăzute, pot provoca modificări precum căderea părului, pielea și părul vor avea un aspect nesănătos, iritabilitate, depresie, pierderea menstruației și infertilitate și, în cazuri extreme, insuficiență cardiacă și chiar moarte.

În adolescență, corpul crește și se dezvoltă, de aceea, urmarea unor diete foarte extreme generează riscul de a nu crește așa cum ar trebui și, de asemenea, de a nu avea acces la substanțele nutritive necesare pentru procese precum formarea osoasă, ceea ce poate crește riscul de osteoporoză mai târziu în viață.

Îmbunătățiți-vă obiceiurile alimentare și de exerciții fizice

Este esențial să vă gândiți la aceste consecințe negative și să luați în considerare dacă într-adevăr merită pentru pierderea a câteva kilograme în plus.

Dacă nu sunteți nemulțumite de greutatea pe care o aveți, mai degrabă decât să vă concentrați asupra unei greutăți specifice, încercați să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare și de exerciții fizice într-un mod sănătos; veți descoperi curând că vă veți simți și veți arăta mai bine și de multe ori veți pierde în greutate pe parcurs.

Mulți adolescenți care încep diete foarte restrictive și stricte le consideră imposibil de întreținut pentru foarte mult timp și, de obicei, ajung să câștige din nou toată greutatea pe care au pierdut-o și apoi poate încă niște kilograme în plus până la vârsta de douăzeci de ani.

Prin dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase, este mai probabil să dețineți controlul asupra greutății și sănătății pe termen lung și este mai puțin probabil să adunați kilograme pe măsură ce înaintați în vârstă și metabolismul încetinește.

De asemenea, este important să amintim că, în adolescență, hormonii pot genera fluctuații de greutate. Majoritatea adolescenților trec cu bine de această fază, așadar, chiar dacă simțiți că ați câștigat câteva kilograme, continuați cu rutina de exerciții fizice și cu dieta, pentru că, mai mult ca sigur, această perioadă va trece.

Cum să faceți față presiunii exterioare

Fetele adolescente sunt supuse la multă presiune din partea mass-media, a prietenilor și chiar a familiei, uneori, pentru a arăta într-un anumit fel. Este important să amintim faptul că pozele femeilor din reviste sunt editate, în timp ce oricum acestea au acces la machiaje profesioniste, antrenori personali și haine fantastice pentru a arăta atât de bine și probabil nu arată chiar atât de grozav fără tot acest ajutor.

Fiți realiste în legătură cu așteptările pe care le aveți cu privire la aspectul fizic și învățați să vă iubiți pe voi înșive și să vă apreciați prin prisma propriei persoane, în loc să faceți comparații care nu își au rostul și care în nici un caz nu vă ajută mental.

Rețineți, de asemenea, că, deși fetele slabe pot părea a fi cele populare acum, de multe ori acest lucru se schimbă odată ce terminați școala și intrați în lumea reală.

Adesea, oamenii care avut o mulțime de prieteni și un grad ridicat de popularitate doar datorită aspectului lor, vor ajunge să crească fără alte calități atractive pe care să se bazeze, atunci când aspectul fizic se schimbă odată cu vârsta.

Cei care și-au făcut prieteni datorită personalității lor generoase, umorului sau inteligenței, au șanse mai mari să fie populari mai târziu în viață, deoarece aceste caracteristici nu se estompează.

Schimbări sănătoase și ușoare

Pentru o versiune mai bună de dietă și stil de viață, și pentru a îmbunătăți modul în care arătați și vă simțiți, v-am pregătit câteva modificări simple și accesibile. Nu este nevoie să obsedați în legătură cu numărul de calorii și să verificați conținutul de grăsimi a oricărui produs ce vă atinge buzele, atâta timp cât sunteți conștiente de elementele de bază ale nutriției și faceți alegeri sănătoase de cele mai multe ori.

Beți apă

Apa este cel mai bun lichid pentru corp, deoarece nu conține calorii și nu conține ingrediente artificiale, care pot fi găsite în băuturile cu conținut scăzut de calorii. Un aport mare de apă îmbunătățește starea pielii și a părului, crește metabolismul și, de asemenea, vă poate ajuta să vă umpleți stomacul. Evitați băuturile răcoritoare și sucurile, deoarece acestea sunt foarte bogate în calorii și zahăr și pot contribui la creșterea în greutate și la probleme dentare, dacă sunt consumate în exces.

Mâncați cereale integrale

Produsele din cereale integrale, cum ar fi pastele, pâinea și orezul brun, sunt o modalitate excelentă de a obține carbohidrații de care aveți nevoie, precum și o mulțime de vitamine B esențiale și fibre. În adolescență sunteți în creștere și deseori active, deci este important să includeți niște carbohidrați, pentru a vă alimenta corpul în aceste procese.

Produsele din cereale integrale tind, de asemenea, să vă umple mai mult, astfel încât să mâncați mai puțin decât în cazul altor versiuni procesate, cum ar fi pâinea albă.

Consumați multe fructe și legume

Acestea sunt sărace în calorii și bogate în valoare nutrițională. Reducând ușor dimensiunile porțiilor de proteine și carbohidrați și crescând cantitatea de legume din farfurie, puteți reduce cu ușurință conținutul de calorii al unei mese și vă puteți asigura un aport de nutrienți valoroși în acest proces.

Alegeți metode de gătit cu conținut scăzut de grăsimi

Gătitul la aburi, la grătar, fierberea sau coacerea alimentelor fără a adăuga grăsime, poate reduce o mulțime de calorii, în timp ce vă puteți bucura în continuare de alimentele pe care le iubiți. Evitați alimentele prăjite, deoarece acestea tind să fie mai bogate în grăsimi și, adesea, în grăsimile rele, care sunt nesănătoase pentru inimă.

Tăierea oricărei grăsimi vizibile din bucățile de carne înainte de a le găti și evitarea pielii de pe pui pot, de asemenea, reduce aportul de grăsime. Un pic de grăsime sănătoasă, cum ar fi uleiul de măsline, avocado sau nuci, s-a dovedit a avea beneficii pentru sănătate și poate ajuta chiar și la pierderea în greutate.

Gustări sănătoase

Dacă vă este foame între mese, asigurați-vă că gustările pe care le serviți sunt sănătoase, deoarece gustările sunt o modalitate ușoară de a adăuga o mulțime de calorii în plus, fără să vă dați seama cu adevărat. Încercați fructe, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, hummus cu legume sau câteva nuci nesărate, acestea fiind doar câteva dintre opțiunile mai sănătoase.

Exerciții fizice

Împreună cu o dietă sănătoasă, exercițiile fizice sunt celălalt factor care vă va îmbunătăți sănătatea și modul în care arătați. Încercați să efectuați exerciții în fiecare zi, fie că este vorba de alergare, înot sau un curs de dans. Implicați-vă prietenii pentru a le face mai distractive și pentru a găsi ceva care vă face plăcere, pentru a vă fi mai ușor să vă țineți. Exercițiile fizice vă vor ajuta să vă tonifiați mușchii, precum și să vă simțiți mai energice.

Alegeți opțiuni mai sănătoase atunci când mâncați în oraș

Atunci când serviți masa la restaurant, evitați produsele cu foarte multe calorii și preparatele de tip fast-food. Alegeți alimente pe bază de legume, gătite la grătar sau aburi și stați departe de alimentele prăjite.

Gătiți de la zero atunci când este posibil

Atunci când vă gătiți propriile preparate, sunteți în control total asupra a ceea ce intră în mâncarea voastră. Astfel, este mai ușor să mâncați mai sănătos și, de asemenea, să deveniți creative în a găti sănătos. O dietă nu trebuie să fie plictisitoare și experimentând noi metode de gătit și ingrediente vă puteți îmbunătăți sănătatea și vă puteți face mesele mai interesante.

Optați pentru produse cu conținut scăzut de grăsimi

Alegerea produselor cu conținut scăzut de grăsimi atunci când există ca opțiune, este o modalitate bună de a reduce grăsimile și caloriile.

Nu este nevoie să eliminați din dietă alimentele precum produsele lactate, pentru că, de fapt, acestea oferă calciul esențial și necesar pentru a construi oase în anii adolescenței, dar alegând versiunile cu conținut scăzut de grăsimi vă limitați aportul de grăsimi nesănătoase.

Consumați o gamă largă și variată de alimente

Dietele care elimină grupe întregi de alimente nu sunt recomandate la nici o vârstă, dar mai ales pentru adolescenți, ale căror organisme sunt încă în creștere și au nevoie de toată nutriția pe care o pot obține.

Pentru cea mai sănătoasă opțiune, mâncați o mare varietate de alimente pentru a obține o gamă de nutrienți esențiali pentru organism și mâncați din toate grupele de alimente. Dacă alegeți să fiți vegetarieni sau vegani, este important să găsiți alte surse de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, pentru a înlocui carnea și să fiți conștienți de faptul că este posibil să aveți nevoie de suplimente pentru nutrienți precum fierul.

Dacă doriți să întrețineți o anumită dietă, este o idee bună să discutați dieta cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician, pentru a stabili dacă este sănătoasă în raport cu istoricul medical, dacă există substanțe nutritive cheie pe care le veți pierde și dacă greutatea se va reduce până la un nivel nesănătos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *