10 moduri de a evita creșterea în greutate

10 moduri de a evita creșterea în greutate

Creșterea în greutate tinde să se strecoare în viețile noastre odată cu trecerea timpului și nu există nici o îndoială că este mai simplu să evitați acest lucru decât să vă luptați cu excesul de greutate după ce s-a depus deja, așadar iată câteva modalități de a ține kilogramele nedorite la distanță și de a vă îmbunătăți starea generală de sănătate în acest proces.

Aruncați produsele nesănătoase

În majoritatea cazurilor, consumul unor cantități excesive de junk food va duce la creșterea în greutate. Poate că ați reușit să vă mențineți greutatea ideală chiar și cu astfel de produse în dietă pe perioada adolescenței, însă, pe măsură ce îmbătrâniți, cu siguranță veți observa că kilogramele în plus vă vor ajunge din urmă.

Cel mai simplu mod de a evita mâncarea nesănătoasă este să o scoateți din casă. Dacă nu aveți aceste produse la îndemână, nu aveți cum să le mâncați, așa că ar trebui să mergeți la magazin pentru a le cumpăra, acțiune care probabil că vă va descuraja de cele mai multe ori, astfel că veți renunța complet la idee.

În loc de produse de tip junk-food, optați pentru gustări sănătoase, pentru ca variantele sănătoase să fie mai ușor de ales.

Aveți grijă la aportul de lichide

Fluidele pot face o diferență semnificativă cu privire la greutatea dumneavoastră, dar sunt adesea trecute cu vederea, deoarece persoanele care urmează o dietă sau care își urmăresc greutatea se concentrează mai mult pe alimente și uită de caloriile care pot fi prezente în băuturi.

Băuturile alcoolice tind să fie deosebit de bogate în calorii, dar băuturile pe bază de sucuri carbogazoase, sucuri și lapte contribuie și ele la o cantitate semnificativă. Apa, fiind fără calorii, este cea mai bună băutură pentru a evita creșterea în greutate. Nu numai că nu conține energie, dar apa potabilă este și o modalitate excelentă de a vă umple stomacul înainte de masă, pentru a stopa alimentația excesivă.

Un nivel optim de hidratare înseamnă, de asemenea, că evitați senzația de sete, care uneori este confundată cu cea de foame, ceea ce poate duce din nou la supraalimentare.

Nu săriți peste mese

Încercați să mâncați trei mese pe zi cu una sau două gustări mici, dacă este necesar, pe tot parcursul zilei, pentru a evita creșterea în greutate. Dacă omiteți mesele sau aveți un interval lung între ele, metabolismul dumneavoastră poate încetini pentru a economisi energie, deoarece nu știe când va mai primi alimente.

Acest lucru înseamnă că, atunci când mâncați nu ardeți energia prea eficient, ceea ce poate duce la creșterea în greutate în timp. Omiterea meselor duce adesea la foame intensă, ceea ce vă poate determina să mâncați în exces sau să faceți alegeri nesănătoase la următoarea masă.

Luați-vă un câine sau țineți-vă după copii

Oamenii care au copii petrec mult timp alergând după ei, mai ales atunci când sunt mici și, deși pot avea mai puțin timp pentru exerciții organizate, nivelurile lor de exerciții accidentale sunt mult mai mari, deoarece sunt în permanență în deplasare cu un copil activ.

Proprietarii de câini tind, de asemenea, să fie mai activi, deoarece câinii trebuie să se plimbe în fiecare zi, prin urmare proprietarul trebuie să se plimbe și el, cel puțin o dată pe zi. Creșterea nivelului de activitate poate fi o modalitate excelentă de a combate o încetinire a metabolismului odată cu înaintarea în vârstă și de a evita creșterea în greutate.

Îmbunătățiți-vă abilitățile de gătit

Mâncarea gătită acasă este de obicei mult mai sănătoasă decât mâncarea dintr-un restaurant sau un fast-food, unde scopul principal este de a optimiza gustul, indiferent de cantitatea de sare, zahăr sau grăsime.

Gătitul în propria bucătărie vă permite să controlați ceea ce puneți în mâncare și să experimentați noi modalități de a prepara feluri de mâncare mai sănătoase.

Gătitul vă poate economisi bani, calorii și, cel mai important, poate fi o activitate plăcută și sociabilă.

Fiți motivat de cei din jur

A vă înconjura de oameni sănătoși este o modalitate excelentă de a vă motiva să mâncați mai sănătos, să faceți mai multă mișcare și să dezvoltați în general obiceiuri mai sănătoase. Dacă ieșiți la prânz cu un grup de prieteni care mănâncă salată, este mai puțin probabil că veți comanda un burger cu cartofi prăjiți. În plus, dacă activitățile sociale se bazează pe activități fizice sau activități sănătoase, este mai probabil să participați la ele.

Puteți să vă răsfățați din când în când

Privarea totală de la alimentele pe care le iubiți, dar care sunt considerate nesănătoase, este cea mai sigură modalitate de a da naștere la pofte alimentare intense în mod regulat, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

Este mai bine să vă răsfățați din când în când cu un produs alimentar care vă place foarte mult sau să aveți o zi în care să trișați dieta, decât să vă simțiți privați și nefericiți.

Reduceți aportul de zahăr

Zahărul se găsește într-o cantitate surprinzător de mare de alimente, de la dulciurile evidente până la produse de la care nu v-ați aștepta, cum ar fi sosurile.

Se consideră că zahărul este un factor care contribuie la nivelurile mari de obezitate, iar consumul ridicat crește, de asemenea, riscul de boli de inimă, diabetul de tip 2 și cariile dentare, așadar încercați să evitați zaharurile procesate, care nu există în mod natural în alimente.

Incorporați mai multă mișcare fizică de-a lungul zilei

A arde mai multe calorii înseamnă a pierde mai mult în greutate sau a evita creșterea în greutate, dacă mâncați câte calorii ardeți. Mai multă mișcare fizică efectuată de-a lungul zilei este cel mai bun mod de a evita îngrășarea în timp.

Masa musculară este importantă

Mai multă masă musculară mărește cantitatea de calorii pe care le ardeți în repaus, așa că nu vă temeți de antrenamentele cu gantere, deoarece acestea sunt foarte benefice.

Creșterea masei musculare poate duce, de fapt, la creșterea în greutate, deoarece mușchii sunt mai grei decât grăsimile, cu toate acestea, deși greutatea dumneavoastră afișată de cântar poate părea mai mare, veți fi mai tonifiați și probabil că veți reduce circumferința taliei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *